POSTED IN Krig-fred, Palestina

Et folkemord pågår nå i Gaza.

Langt flere dør av blokade enn av bombing?

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Et barn drept hver 15. minutt under israelske luftangrep i Gaza.

Av Defense for Children Palestina.

Mer enn 1000 palestinske barn i Gaza har blitt drept av israelske styrker siden 7. oktober. Overlevende barn lider av utallige fysiske og følelsesmessige konsekvenser, som et resultat av intensivt israelsk bombardement og intern fordrivelse.

Israelske styrker har drept et palestinsk barn omtrent hvert 15 minutt siden det israelske militæret utløste en massiv militæroffensiv på Gazastripen 7 oktober, etter at palestinske væpnede grupper avfyrte raketter mot Israel og brøt det israelske grensegjerdet rundt Gaza, og startet motangrep inne i Israel. Israelske styrker satte i gang en storstilt militæroperasjon kalt Operation Iron Swords.

Den blokkerte videoen kan sees her.

Tallene om dødsfall og skader oppgitt av helsedepartementet i Gaza er kun for personer innlagt på sykehus, så minst anslagsvis ytterligere 1000 palestinere er savnet under ruinene av ødelagte bygninger, ifølge innenriksdepartementet, noe som indikerer det faktiske dødstallet er mye høyere.

Palestinske barn som så langt har overlevd det israelske militærets intense bombing over Gazastripen, lider i en stadig mer alvorlig humanitær krise, som forsterker eksisterende mentale og følelsesmessige traumer påført fra 16 år med beleiring og israelske militæroffensiver.

Anslagsvis én million palestinere i Gaza er på flukt, ifølge FN, inkludert mer enn 600 000 mennesker som er i de sentrale og sørlige delene av Gaza, ifølge UN OCHA.

Siden 11 oktober kl 14.00 har Gaza har hatt et totalt strømavbrudd etter at israelske myndigheter kuttet elektrisitets- og drivstoff-forsyningen 7 oktober, og Gazas kraftverk tømte reservene, ifølge UN OCHA. Mangelen på elektrisitet har forverret den eksisterende matkrisen ettersom nedkjøling og frysing av mat ikke er mulig, og vannings- og matproduksjonen i landbruket har stoppet opp. Drivstoffreserver og reservegeneratorer ved sykehus forventes ikke å vare mer enn 24 timer.

Israelske myndigheter kuttet vannforsyningen til Gaza 9 oktober, og siden den gang har alle de tre vannavsalting-anleggene i Gaza blitt tvunget til å stanse driften, ifølge UN OCHA. Det store flertallet av palestinerne i Gaza har ikke tilgang til rent drikkevann, og noen har tyr til å drikke skittent brønnvann, noe som gir vannbårne sykdommer. Selv om israelske myndigheter hevdet å gjenoppta vannforsyningen til det sørlige Gaza i går, er det ingen elektrisitet til å drive vannpumper. Israelske luftangrep har ødelagt mange vannledninger, og svært lite vann i Gaza kan drikkes i utgangspunktet.

Den psykologiske belastningen på palestinske barn i Gaza blir ytterligere forverret av de allerede eksisterende utfordringene de sto overfor før de nylige israelske angrepene. En av fire hadde allerede behov for psykososial støtte, ifølge UNICEF i 2018. Mer enn halvparten er avhengig av en form for humanitær hjelp for å overleve, ifølge UNICEF i 2018. Fire av fem barn lever med depresjon, sorg og frykt, ifølge en rapport fra 2022 fra Redd Barna.

Traumene palestinske barn opplever i Gaza strekker seg utover personlig lidelse. Å være vitne til andre barns død forverrer deres nød, og etterlater uutslettelige arr på deres mentale velvære. Hele familier blir utslettet på et øyeblikk. Barn som en gang fant trøst i familiens omfavnelse, blir nå foreldreløse. De følelsesmessige konsekvensene for disse barna er dype, ettersom de ikke bare sliter med smerten av den nåværende situasjonen i byen deres, men også med den skremmende utfordringen det er å leve uten grunnleggende støtte fra familiene deres.

Israelske luftangrep har ødelagt to av de tre hovedlinjene for mobilkommunikasjon på Gazastripen, ifølge UN OCHA. Den palestinske telekommunikasjonsselskapet (Paltel), er fortsatt i stand til å tilby en minimal internettforbindelse på tvers av Gaza, men frykter at forbindelsen vil bli fullstendig tapt hvis det er ytterligere skade på linjene.

«Staten Israel har ikke noe annet valg enn å gjøre Gaza om til et sted som er midlertidig eller permanent umulig å bo i», sa generalmajor Giora Eiland til israelske medier. «Å skape en alvorlig humanitær krise i Gaza er et nødvendig middel for å nå målet. Gaza vil bli et sted der ingen mennesker kan eksistere».

«Menneskedyr må behandles som det. Det vil ikke være elektrisitet og vann i Gaza, det vil bare være ødeleggelse. De ville ha helvete, de får helvete, sa generalmajor Ghassan Alian, leder for koordinator for regjeringsaktiviteter i territoriene (COGAT).

I henhold til folkeretten er folkemord forbudt og utgjør bevisst drap på et stort antall mennesker fra en bestemt nasjon eller etnisk gruppe med sikte på å ødelegge denne nasjonen eller gruppen, helt eller delvis. Folkemord kan være et resultat av drap eller ved å skape livsbetingelser som er så uutholdelige at det fører til gruppens ødeleggelse.

Internasjonal humanitær lov forbyr vilkårlige og uforholdsmessige angrep og krever at alle parter i en væpnet konflikt skiller mellom militære mål og sivile. Bruk av våpen med eksplosiver tettbefolkede sivile områder er vilkårlige angrep, og å utføre direkte angrep mot sivile eller sivile gjenstander er krigsforbrytelser.

Israelske myndigheter har siden 2007 strengt kontrollert og begrenset enkeltpersoners inn- og utreise, opprettholdt strenge restriksjoner på import, inkludert mat, byggematerialer, drivstoff og andre viktige gjenstander og innført eksportforbud. Israel fortsetter å opprettholde en fullstendig kontroll over Gazastripens grenser, luftrom og territorialfarvann.

Av Global Research, publisert 18 oktober 2023.
Oversatt fra engelsk av Northern Light. Linker og video i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: One Palestinian Child in Gaza Killed Every 15 Minutes by Israeli Forces.

Kommentar av oversetter:
En kan uten videre gå ut i fra at minst like mange barn og voksne i Gaza og okkuperte Vestbredden har dødd av indirekte årsaker av å leve i verdens største konsentrasjonsleir, som av de militære angrepene fra Israel. Indirekte årsaker som daglig sorg over tap av familiemedlemmer og venner, konstant redsel og frykt i all deres våkne tid for å skutt eller bombet, daglig trakasseringer, kropps- og husransakelser, vilkårlige arrestasjoner, fengsling uten dom, underernæring, ikke sikker tilgang på mat og rent vann, å bli overvåket hele tiden, og israels konstante truende militære nærvær.

Den sterkt reduserte livskvaliteten av å leve i et åpent fangenskap i verdens største konsentrasjonsleir tar daglig mange liv, som er konsentrasjonsleirens oppgave. Okkupantene og herskerne dreper daglig mange av de uønskede palestinerne uten å måtte skyte dem, noe som ville ha gi dem et forklaringsproblem ovenfor verdenssamfunnet.  «Et folkemord på Palestinerne i sakte kino, påskyndet av stadige militære angrep med påskudd Israelske militære styrker selv fabrikkerer.

Forsidebilde: Mohammed Ibrahim

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • ‘Frigitt Hamas-gissel: – Har vært gjennom helvete…..
  Rommene gislene ble holdt i var rene, og selve tunnelene hadde en myk og våt bakke
  Ifølge Lifschitz sov gislene på madrasser og fikk helsehjelp. Hamas skal ha fortalt henne at «Vi tror på koranen, så vi skal ikke gjøre deg noe vondt».
  Fangene skal ha fått servert hvit ost og agurk.
  – De tok seg av hver minste detalj, sier Lifschitz ‘
  https://www.nrk.no/urix/frigitt-hamas-gissel-sier-hun-har-vaert-gjennom-et-helvete-1.16608088

  Litt av et helvete?
  – Hvis man sammenlikner f.eks. med terroren Israelske soldater har utøvd mot palestinere i flere tiår; – eller nå bombingen av sivile i sykehus på Gaza.

  Svar
 • ‘ Israels tap dekkes med nære og personlige historier, fulle navn og alder oppgis, rørende privatbilder vises, triste og fortvilte familiemedlemmer blir hørt.

  Derimot, når de palestinske tapene dekkes, som er 100 ganger større, så er det en mer distansert dekning. Vi ser noen sinte menn som roper og klager, der de står i en grå masse av ruiner, ..
  –Er dette et bevisst redaksjonelt valg? I så fall, hvorfor? ‘
  nettavisen.no/nyheter/reagerer-pa-dagsrevyen-bildene-er-dette-bevisst/s/5-95-1412228

  Svar
 • Jeg forstår virkelig ikke vinklingen derimot.no har mot Israel og hengivenheten mot ‘palestinerne’ og Hamas på Gaza stripen. Hamas hadde utryddet samtlige av Israels befolkning hvis de hadde fått muligheten til det. Hadde det militæret styrkeforholdet vært motsatt hadde ikke Hamas nølt et sekund. Denne ensidige propagandakrigen mot Israel er for meg uforståelig. Hvem i Norge ville hatt ‘palestinere’ og Hamas som naboer? Hvem ville man valgt? Hamas eller Israel som naboer? Israel er for meg det eneste landet i MØ som fungerer, alt annet er styrt av Islam. Det er ingen fremtid for andre folkeslag når det gjelder islam, de som støtter dette…..jeg vet virkelig ikke hva de håper på. Skal islam liksom være en fremtid for kristne folk i Europa; vil folk her leve under et slikt styresett? Faller Israel har vi en vanvittig krig på trappene, så kommer alt til å slå inn over Europa. Fortiden er historie, vi som lever i Europa kan kun skape en levelig fremtid for oss selv. Det kommer ikke av seg selv. Hvis islam er viktigere så tar de over og det er det. Det er ikke noe ‘men’ når det gjelder islam.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Nå kommer truslene:

Vi vi fjerne Iran fra jordas overflate.

Forrige innlegg

Big Pharma:

Farmasøytiske selskaper bøtelagt – vil de skjerpe seg?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.