POSTED IN Handelskrig, Krig-fred

Strek i regningen for sabotørene?

Et av Nord Stream 2-rørene er uskadet og kan sende gass til Tyskland

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Swebbtv-redaksjon
Oversatt av Northern Lights

Ett av rørene som tilhører Nord Stream 2 kan være uskadet, melder Bloomberg, etter en pressemelding fra eieren Gazprom.

Den rørledningen vil da kunne frakte gass til Europa, skriver Reuters. Samtidig melder russiske medier at de skadede gassrørledningene kan repareres. Men det kan ta lang tid, et halvt år eller et år – minst. Og det ville kreve spesialmaskineri, for eksempel en kran for å løfte gassledningene til overflaten.

Forrige uke ble det sagt i tyske medier at Nord Stream-rørene trolig vil forbli ødelagt for alltid. Men fra russisk side mener de at hullene kan repareres. Det er imidlertid uklart hvor lang tid det vil ta. Sannsynligvis minst seks måneder. Det er også uklart hvilke land, om noen, Russland kan samarbeide med. «– Nei, det er ingen slik forståelse. Men det er en forståelse for at det må repareres, det er en forståelse for at generelt kan alt repareres igjen» sa Kreml-talsmann Dmitrij Peskov, ifølge Tass.

Forrige uke erklærte Pavel Zavalny, som leder den russiske statsdumas energikomité, at en reparasjon vil ta minst seks måneder eller et år. Ifølge ham kan det gjøres på to måter; ved å bruke en såkalt synkeboks som brukes til undervannsarbeid, eller ved å bare løfte gassledningene til overflaten. Sistnevnte ville kreve en kran med en løftekapasitet på 3000 tonn.

«– Under konstruksjonen ble det tatt hensyn til risikoen for at arbeidet ble sabotert, og følgelig ble det tatt hensyn til muligheten for reparasjoner. Av den grunn ble rørene lagt på en slik måte at de kunne heises opp. Dette vil også ta tid, teknisk utstyr, kraner, skip og så videre. Men etter min mening er det teknisk mulig. Det kan ta lang tid, ikke en måned eller to, men seks måneder eller et år, i hvert fall» sier Pavel Zavalny ifølge Tass. Men trolig er disse rørleggingsfartøyene under sanksjoner, derfor vil de ikke få lov til å brukes, påpeker Zavalny.

Samtidig meldes det nå at en linje av Nord Stream 2 kan være uskadd. Dette etter en pressemelding fra Gazprom, som sier: «Trykket har stabilisert seg i de skadede gassrørledningene i Nord Stream-systemet. Trykket i linje A i Nord Stream 2-gassrørledningen og begge ledningene i Nord Stream 1-gassrørledningene har blitt stabilt etter hullene som oppsto, og gasslekkasjene har stoppet. Gazprom arbeider med å redusere trykket i linje B i Nord Stream 2-gassrørledningen. Nå pumper selskapet naturgass ut av røret. Dette vil gjøre det mulig å trygt inspisere linje B om den er intakt, og å redusere potensielle miljørisikoer i tilfelle gasslekkasjer. Hvis det blir tatt en beslutning om å starte leveranser gjennom Nord Stream 2s linje B, vil naturgass pumpes inn i rørledningen etter at systemets integritet er kontrollert og verifisert av tilsynsmyndighetene».

Pressemeldingen betyr, ifølge Bloomberg, at «en del av det skadede Nord Stream-rørledningsnettet fortsatt kan transportere gass – men bare med den nye rørledningen som Tyskland stoppet i februar i protest mot Russlands aggresjon mot Ukraina». Selv Reuters tolker det slik: «Gazprom sier at Nord Stream 2s «B»-rørledning fortsatt kan eksportere gass til Europa dersom det ble tatt en beslutning om å starte leveranser» skriver nyhetsbyrået.

Dette har skapt reaksjoner i sosiale medier. Noen mener at dette beviser at det var Russland som sprengte gassrørledningene. Andre mener at den potensielt brukbare gassrørledningen bør åpnes umiddelbart, for å redde Europas energiforsyning før vinteren.


Fra swebbtv, publisert 4 oktober 2022.
Oversatt fra svensk, linker i orginalartikkelen

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Av artikkelen framgår det da ikke at noen gassrørledning er uskadet? Det er uansett bare en selvfølge at noen sier at når rørledningen til NS2 kan repareres så styrker det mistanken om at det var russerne selv som stod bak. Det er de vel programforpliktet til å mene, uansett hva folk som Victoria Nuland, Joe Biden, Antony Blinken samt vett og forstand har sagt om amerikanske interesser i saken.

  Selv kan en bare fortsette å undre seg over den knekkede tyske folkesjela. Kamala Harris kunne tatt med seg en kjempedildo, reist på turne rundt om i Tyskland og forlangt at den mannlige befolkningen skulle møte opp med buksa nede og rumpa i været. «Gjør hva du vil, bare du ikke kaller oss nazi,» ville man da ha sagt. Det er slettes ikke rart at man i Tyskland kun får drøfte politisk korrekt historieforståelse uten å bli dømt og fengslet for å ha sagt noe annet. Det dreier seg om politisk makt og avmakt under det som er blitt til tanke-okkupasjon. Stor sannhet ligger det derfor i hva en sjelden tysk fritenker har sagt, at: «Wir sind so lange geknechtet worden dass wir Knechte geworden sind».

  Det samme kunne en godt ha sagt om Norge, med den forskjell at man her er som en lobotomert puddel å regne når det gjelder det anglo-amerikanske. Puddelen behøver da ingen voldelig dildofører for å oppføre seg som puddel, jfr. to amerikanske soldater på statsministerens kontor.

  Svar
 • For at det skal skje så må de grønne-talibanerne i Tyskland og EU veltes, og krigshaukene ut av NATO, men ok det er gass og mulig og få den levert, Europa og Tyskland, vil bare ikke ha den…

  Svar
 • Både Victoria Nudelman og Biden tilstod sabotasjen i forkant, men hvor mange flere allierte har vært delaktige. Svensk og dansk etterretning burde fått det med seg, Polen har interesse av å straffe Tyskland, og Norge har undervannsdroner. Uten medsammensvorne ville USA neppe fått dette til.

  Svar
 • Kanskje Russland sprengte rørledningene etter avtale med USA? – eller omvendt? «Den som noengang har sett hvordan pølser og politikk blir til, vil senere aldri ønske å ha befatning med noen av delene»…

  Svar
  • Prima sammenligning … den der kommer jeg aldri til å glemme 🙂

   Svar
  • Så sant om pølser og politikk, og om jeg ikke husker feil kom sammenligningen en gang fra Otto von Bismarck. Man skal slett ikke se bort fra at Russland og UZA (United Zionists of America) har en helt uanstendig frekk avtale. Putin har aldri forklart sin «spesialoperasjon» for noen man vet om, men man vet at slike frekkheter har blitt gjort før. Jfr. m.a. Dochertys og Macgregors «The Secret Origins of the First World War».

   Svar
 • Russland ville gi langsiktige avtaler om gass. EU ville ha kun kortsiktige, markedspriset.
  Amerikansk gass er dyrere men langsiktige avtaler er altså banket igjennom allikevel .
  Fordi? Noen visste at gassrørledningene skulle ødelegges?
  Det var sikkert Russland. 😉

  ‘Det amerikanske gasselskapet Venture Global har undertegnet en kontrakt av 20 års varighet med det tyske energiselskapet EnBW om eksport av flytende naturgass (LNG) fra USA til Tyskland fra 2026.
  Den mangeårige avtalen, som er et ledd i bestrebelsene på å gjøre Tyskland uavhengig av gass fra Russland, tar sikte på å nå en årlig levert mengde på to millioner tonn LNG, skriver Financial Times.
  Tyskland forbereder seg allerede på å kunne importere LNG ved hjelp av spesialfartøy, opplyser den britiske finansavisen.’
  document.no/2022/10/06/langsiktig-avtale-inngatt-om-eksport-av-gass-fra-usa-til-tyskland/

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ola Tunander om krigen i Ukraina:

Den ble fremprovosert fra vest.

Forrige innlegg

Scott Ritter:

Folkeavstemningen i Ukrainske republikker skaper et nytt spillbrett med nye regler.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.