POSTED IN Krig-fred, Virkelighetsforståelse

Eskaleringen av Ukrainakrigen kan bare ende på en måte:

Apokalypse.

0
Print Friendly, PDF & Email

Dr. Paul Craig Roberts: Den stadig eskalerende krigen kan ende i ødeleggelsen av vår sivilisasjon.

Av Dr. Paul Craig Roberts.

Det var åpenbart fra begynnelsen at Kremls «begrensede militæroperasjon» ville resultere i en stadig større krig som fører til en atomkonfrontasjon, og det er ingen tvil om at konflikten har fortsatt å eskalere.

Den siste utviklingen bringer oss nærmere bruken av atomvåpen. F-16-flyene, som Biden sa aldri ville bli gitt til Ukraina, er nå gitt til Kiev-regimet, som jeg sa ville skje. Den første forsendelsen av F-16 fly er modifisert så de kan bestykkes med atomvåpen.

For å forstå hvor hensynsløst dette er: Kreml har ikke noe alternativ til å tro annet enn at flyet vil brukes til å bombe russiske troppekonsentrasjoner med taktiske atomvåpen. Å ignorere dette vil være å risikere katastrofe.

Som jeg sa ville skje, denne siste provokasjonen eskalerer krigen betydelig. Kreml vurderer nå angrep på de europeiske flybasene som F-16-ene skal operere fra. Med andre ord blir Putin nå fratatt muligheten til å begrense konflikten.

Jeg har ingen fornuftig grunn til at Putin skulle tillate en krig som ikke ble avsluttet før Vesten kunne bli involvert, men i stedet trekker den ut i 16 måneder uten noen ende i sikte. Det ser ut til at Putin forventer at Vesten kommer til fornuft før det er for sent. I så fall viser den suksessen til amerikansk propaganda gjennom tiårene, slik at til tross for alle bevisene på det motsatte, tror Putin at det er en grunnleggende godhet i Vesten som vil stoppe galskapen før det fatale skrittet tas.

Vestens mangel på selverkjennelse er enda verre. I løpet av den kalde krigen på 1900-tallet arbeidet USA og NATO-landene sammen med den sovjetiske regjeringen for avspenning, og for å bremse og stoppe atomvåpenkappløpet. Cubakrisen, provosert frem av utplasseringen av amerikanske atomraketter i Tyrkia ved Russlands grense, og av CIAs innsats for å styrte Castro, fikk Washington og Moskva til å forstå at Armageddon var nær.

Avspenningsprosessen startet av Kennedy og Khrusjtsjov ble fornyet under Nixon, som CIA straffet ham for med «Watergate», en bløff som «Russiagate», og fikk ham avsatt. Men prosessen med avspenning fortsatte. Til og med komiteen for The Present Danger, som jeg var medlem av, støttet avspenning med sovjeterne.

I 1963 ble det forbud mot atomprøvesprengninger. Ytre rom-traktaten som hindret atomvåpen i bane rundt Jorden fulgte, deretter traktaten om ikke-spredning av atomvåpen. På 1970-tallet var det SALT 1 og SALT 2 avtalene, Anti-Ballistic Missile Treaty, og Konvensjonen om biologiske og giftige våpen. På 1980-tallet var det traktaten om mellomdistanse atomraketter. I 1991 ble de strategiske atomvåpenreduksjon-avtalene underskrevet, som begrenset utplassering av konvensjonelle våpen i Europa, og andre avtaler siden.

I dag er disse avtalene som reduserte spenninger og sannsynligheten for atomkrig forlatt. Med Sovjetunionens sammenbrudd i 1991, så de neokonservative en sjanse for hegemoni og betraktet avtalene som stoppet Armageddon, som hindringer for utøvelsen av amerikansk makt.

Washingtons galskap som kan starte en atomkrig har brakt NATO til Russlands landegrenser, og har resultert i styrtede regjeringer i tidligere sovjetstater og bruk av dem mot Russland, som i tilfellet med Ukraina. Etterfulgt av en rekke provoserende handlinger og krigspropaganda mot Russland og president Putin.

Krigspropagandaen mot Russland i dag er like intens som mot Tyskland og Japan under andre verdenskrig. Ikke fornøyd med bare å gjøre Russland til en fiende, har Washington gjort det samme med Kina og Iran.

Dette er galskap. Det kan bare ende i ødeleggelsen av sivilisasjonen.

Fra Dr. Paul Craig Roberts blogg, publisert 22. juni 2023.
Roberts var statssekretær i finansdepartementet under Reagan, og redaktør i Wall Street Journal.
Oversatt fra engelsk av Northern Light.. Linker i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: The Ever-Widening War.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Nato tror ikke en gang sjøl på den.

«Trusselen fra Russland.»

Forrige innlegg

Russisk forsvarsanalytiker:

Kan bruk av atomvåpen få øynene opp i vesten?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.