POSTED IN Covid-19, Helse

Er vaksinering blitt en borgerplikt?

Først kalte det dugnad, men dugnad betyr frivillig.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vaksinering: Solberg sier «må», men FHI sier «frivillig».

Av Julia Schreiner Benito 29. september 2021 

Solberg kaller vaksinering «en borgerplikt», men FHI skriver «informert valg». Og 15 233 meldinger om bivirkninger er fortsatt ikke behandlet.

Portrett av Erna Solberg

Foto: Thomas Haugersveen

24. september sa statsminister Erna Solberg at å vaksinere seg er en borgerplikt. Men på FHIs nettsider står det at å vaksinere seg er et «informert valg», altså frivillig. I løpet av pandemien har regjeringen flere ganger iverksatt strengere tiltak enn FHIs anbefaling. Hvordan skal vi vekte statsministerens ord om «må» og «plikt» mot FHIs «informerte valg»? Er vaksinering mer politikk enn helse? Et notat hos FDA – US Food and Drug Administration – kan tyde på det.
_______________________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra nettstedet Hemali
_______________________________________________________________________________

Produsentene kan få forlenget tiden med patent

FDA beskriver et til nå lite kjent insentiv for å vaksinere barn. En gulrot for produsentene av vaksinene: Bestemmelsen «tillater selskaper å få ytterligere seks måneder med markedsføringseksklusivitet – altså patent – hvis produsentene gjør studiene hos barn som FDA ber om.» Kort fortalt: Dersom produsentene gjør som FDA vil, kan de forlenge tiden for patent med seks måneder.

Ordningen skulle gjelde til 2007, men er nå permanent

Denne «eksklusiviteten» er en eldre ordning som opprinnelig skulle gjelde til 2007. Men i 2012 ble den endret til å være permanent, og i februar 2021 bekreftet FDA at «eksklusiviteten» gjelder for Covid-19 vaksinene.

Den 23. september 2021 er drøyt fire millioner nordmenn korona-vaksinert (3,75 millioner med første dose), og 2914 meldinger om bivirkninger er klassifisert som alvorlige. 2914 «alvorlige bivirkninger» utgjør så langt drøyt 16 prosent av de 18.054 meldingene som er behandlet.

Men 15.233 meldinger er ennå ikke behandlet. Hvordan blir tallet til slutt?

Antistoffer ned 85 prosent syv måneder etter vaksinering

SVT melder nå vaksinene ikke har ønsket effekt: Syv måneder etter andre dose hadde nivået for antistoffer sunket med hele 85 prosent. Resultatene er fra den såkalte Community-studien, der mer enn 2000 sykehusansatte deltar, skriver SVT. Resultatene stammer fra 464 personer, og viser hvor fort antistoffnivåene minket hos fullvaksinerte som ikke hadde vært smittet allerede. Resultatene viser at de som hadde hatt covid-19 før vaksineringen både hadde mye høyere nivå av antistoffer, og tregere nedgang av disse.
Mye tyder på at ord om «borgerplikt» snart vil gjelde for en tredje dose av vaksinene.

Forsidebildet er hentet fra Wikipedias artikkel om dugnad.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Erna går langt når hun kaller det en borgerplikt å vaksinere seg. Da er det ikke lenger frivillig, men tvang.
  Man kan jo bare spekulere i hva som er agendaen her? Hvorfor skal hele befolkningen tvinges til å ta denne såkalte vaksinen? Hvorfor er det så farlig om ikke alle tar den? Agumentene om å stoppe smitten faller jo på sin egen urimelighet all den tid de såkalt vaksinerte både blir syke og smitter. Hva er da nytten av en vaksine? Den virker jo ikke! Det må jo være åpenbart for alle å se. I alle fall for de som fortsatt er i stand til å se da, og tenke en kritisk tanke. Men det kan det virke som er et fåtall av befolkningen nå. Skremmende hvor lett det er å manipulere folk. Og dermed er vi på full fart på vei mot et diktatur, der det er en elite som bestemmer alt, og folk flest syns at alt det den styrende eliten gjør er klokt og fornuftig, bortsett fra en liten gruppe mennesker som ikke lar seg så lett overbevise.
  Håper og tror folk klarer å stå imot presset, men lett blir det ikke. Vi kommer nok til å bli hardere og hardere presset etter hvert som tiden går. NRK er jo i full gang nå med å latterligjøre folk som klarer å tenke selvstendige tanker, med å sette alle i samme bås og kalle det for konspirasjonsteoretikere. Men hva er en konspirasjonsteoretiker? Det er jo folk som har en annen oppfatning av vikeligheten enn det som de styrende vil skal være sannheten. Men er det så sikkert at det er myndighetene som sitter på sannheten? Som oftest ikke spør du meg. I hvert fall ikke i den siste tiden. Det blir jo mer og mer synlig at alle selvstendige tanker skal holdes borte fra offentligheten. Det blir jo mer og mer sensur, det som ikke passer av artikler blir fjernet fra de vanlige mediene. Se her for eksempel: https://derimot.no/nettavisen-fjerner-artikkel-etter-en-time-den-stilte-sporsmal-med-vaksinepraksisen-det-ble-for-droy-kost/
  Og opprettelsen av http://www.faktisk.no er ingenting annet enn begynnelsen på sensur. At folk flest ikke oppfatter det er for meg en gåte.
  Er spent på fortsettelsen av denne såkalte vaksinen. Hvis de alvorlige skadene av vaksinen blir registrert og tatt alvorlig, må jo noen til slutt bli stilt til ansvar. Men det er vel fare for at det blir holdt skjult, eller forsøkt holdt skjult. For hvis det kommer fram og folk flest begynner å forstå at de er blitt lurt og delvis tvunget til å ta vaksinen for å få tilbake friheten sin, kommer det til å bli opprør. Hvis ikke må jo folk være helt blåst i hodet. Den som lever får se.

  Svar
  • Vidar Johansen
   30 september 2021 20:31

   Godt sagt! Det er en gal verden. Folk flest er tilsynelatende ganske blåst i hodet, og det er synd. Men hva kan vel en stakkar stille opp med mot de allmektige massemediene? Svært lite. Folk flest VIL IKKE høre, samme hva du sier til dem. Mye tyder derimot på at stadig flere våkner opp, men våkner det færre eller flere enn tilveksten av befolkning? Uansett krysser vi fingre og er optimister til vi går i grava…

   Svar
 • Følgende utrykk ligger i ryggmargen og folkesjela til nabolandene øst for oss mot regime fra langt tilbake i tid ;
  Ne veŕ, Ne bojsja, Ne prosi
  Ikke ha tillit, ikke frykt, ikke spør

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Pandemien er den politiske gåsa som legger gulleggene.

Den gir begrunnelsen for å fjerne demokratiske friheter og rettigheter.

Forrige innlegg

Russisk geopolitisk ekspert:

Vi undervurderer våre muligheter.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.