POSTED IN NATO, Ukraina

Er Russlands manglende vilje til å erobre Ukraina veien til Armageddon?

I det øyeblikket Ukraina blir medlem av NATO, vil Russland befinne seg i krig med NATO

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Dr. Paul Craig Roberts.

Den amerikanske regjeringen, som talte gjennom utenriksminister Blinken, trosset alle Russlands advarsler denne uken med denne erklæringen: «Ukraina vil bli medlem av NATO. Vårt formål på toppmøtet er å bidra til at medlemskapet blir en realitet».

Ved at Putin nekter å bruke den nødvendige styrken for å håndtere den farlige situasjonen, og ved å fortsette å insistere på at konflikten ikke er annet enn en begrenset operasjon for å rydde ukrainske styrker ut av de russiske provinsene, og ikke en invasjon av Ukraina, vil Russland snart finne seg selv i krig med NATO.

Jeg har konsekvent advart mot dette uten virkning, bare for å bli fordømt av idioter som «blodtørstig», til Putins manglende realisme om konflikten, som hans tidligere manglende realisme om Minsk-avtalen, og hans manglende realisme om styrtingen av den ukrainske regjeringen i den såkalte Maidan-revolusjonen; dette er en direkte vei til tredje verdenskrig.

I det øyeblikket Ukraina blir medlem av NATO, vil Putin befinne seg i krig med NATO.

Russland har bare kort tid til å slå ut Ukraina, eliminere regjeringen, okkupere landet og bygge en mur rundt det.

Opptaket av Ukraina i NATO «er bokstavelig talt hvordan filmen om atom-apokalypsen starter», sier Elon Musk, en av de få gjenværende intelligente amerikanerne.

Putins «begrensede militæroperasjon» har ikke oppnådd annet enn to nye NATO-medlemmer – Finland og Sverige – angrep på russiske sivile inne i Russland, med et økende antall drepte russere fra vestlige våpensystem etter våpensystem, levert til Ukraina sammen med NATOs militære personell for å betjene dem, og vestlig etterretning for å gi dem koordinatene til målene.

Hele tiden har Putin ikke vært i stand til å innse at Russland er i krig. Putins manglende respons på økende provokasjoner har overbevist Washington om at Putins advarsler er meningsløse. Putins unnlatelse av å håndheve sine røde linjer, har fått Washington til å miste troen på at Putin har noen røde linjer.

Akkurat som Putin ble tvunget inn i sin «begrensede militæroperasjon» av den kalde skulderen Washington ga til en gjensidig sikkerhetspakt, vil Russland bli tvunget til en større krig med NATO av at Washington trosser Putins advarsel, om at Russland ikke vil tillate NATO-medlemskap for Ukraina.

Putin har noen måneder på seg til å erobre landet til Ukrainas eksistens opphører, et land som aldri eksisterte før Washington opprettet det, før Putins manglende evne til å handle fører til tredje verdenskrig.

Til tross for den forferdelige situasjonen er Putin fortsatt ute av stand til å forsone seg med virkeligheten. Den russiske regjeringen fortsetter å vise svakhet og ubesluttsomhet for Washington ved å gjenta sin vilje til å forhandle. Her ser vi Putins fiasko som krigsleder. Det burde være Washington og NATO som ber Putin om å forhandle.

Vi er på veien til Armageddon akkurat som jeg forutså. En ignorert provokasjon fører til en annen og verre provokasjon, og så til en annen, og da nås den røde linjen som Putin ikke kan ignorere. På dette tidspunktet er den eneste måten Putin kan unngå tredje verdenskrig på, å enten overgi seg eller å erobre Ukraina før Washington gir Ukraina NATO-medlemskap. Det er ikke andre valgmuligheter for Kreml.

Fra Global Research, publisert 5 april.
Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen. Oversatt av Northern Light.
Orginalartikkel: Putin’s Road to Armageddon?

Forsidebilde: Wikimedia Commons

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  19 april 2024 9:14

  Er det Nato eller Russland som feilvurderer? Begge?

  Kva gjer norske domstolar med norske framandkrigarar på russisk side? På Kiev-styret si side?

  Svar
 • «Her ser vi Putins fiasko som krigsleder. Det burde være Washington og NATO som ber Putin om å forhandle.»

  Ja, Putin burde gjort som Norge/Nato/Stoltenberg.
  Så hadde media i Norge blitt fornøyd. – Og ikke skrevet om denne krigen heller. ;-)
  Bombet byer og tettsteder fra 10 000 fot. – Uten på forhånd definerte mål. Uttallige drepte , enda flere enn på Gaza. Vanningsanlegg ødelagt. Statskassa/gullet stjålet. Oljeinstallasjoner erobret. Statslederen drept av angriperne.
  I et Libya som først ble erklært med/som en flyforbudsone, av de samme.

  Og Gadaffi ville forhandle.
  Sør-Afrika presset på om forhandlinger.
  FN sa nei til bombing.

  Nato/Stoltenberg ville bombe/angripe.
  Noen VIL krig. Uansett.
  Russland/Putin vet nok dette.

  Svar
 • The end times
  19 april 2024 14:26

  En snutt av Lebesbymannen, når det meste hittil har slått til hvorfor skulle ikke resten stemme! https://youtu.be/LYxlVSGh670?si=UW8Dg_tvecjRHDgO

  Svar
 • Sakset fra Dr.Lee Merrit:
  «Dette er dessverre interessant: USAs private militærkampanjer (PMCs) rekrutterer representanter for meksikanske og colombianske narkotikakarteller i amerikanske fengsler for å sende dem til kampsonen i Ukraina, sa den russiske utenriks etterretningstjenesten (SVR).
  «Ifølge informasjon mottatt av den russiske utenriks etterretningstjenesten begynte amerikanske PMC-er under ledelse av Drug Enforcement Administration og US FBI å rekruttere representanter for meksikanske og colombianske narkotikakarteller som soner dommer i amerikanske fengsler.»
  Hvis de går med på å reise til Ukraina, loves fangene full amnesti med forventning om at de ikke kommer tilbake, sa SVR. Ifølge tjenesten er det planlagt at det første partiet med slike leiesoldater skal sendes til kampsonen i sommer.

  Generelt venter frostskadde voldtektsmenn og narkotikahandlere allerede i skyttergravene i Ukraina. De vil ha noe å gjøre der.»

  Svar
 • Tar Russland feil, tar Nato feil?
  En tredje mulighet er at det er planlagt for å «få ned» folketallet i verden.
  Stalin var en falsk «jøde», en khazar, og han var redd for sin egen skygge 24/7, så alle som oppholdt seg rundt ham var «screenet» av den «jødiske» Cheka. Putin’s bestefar var Stalins kokk, en khazar som Stalin stolte på, og barnebarnet ble senere toppmann i KGB.
  Putin var også «kompis» med K. Schwab i Worlds Evil Forces (WEF) i lang tid. Hvem vet om han sluttet å møte opp på samlingene fordi han var uenig med Klaus, eller om det var planlagt for å få til denne SMO’en i Ukraina. Land 404 skulle jo bli det nye «Stor-Israel» i følge både Zelenskiy og khazar-topper i USA og Israel. Muligheten for at det hele er en «Maskirovska» (et spill bak speilet» er minst 50:50, et saktegående skuespill som har drept hundretusener, og som nå snart kan utøkes til millioner, om ikke milliarder.

  Svar
 • Northern Light.
  20 april 2024 20:49

  USA vedtar en lov som vil gi russiske valutareserver som er frosset til Ukraina.

  Av Sputnik.
  WASHINGTON (Sputnik) – Det amerikanske representantenes hus vedtok lørdag lovgivning for å overføre russiske suverene valutareserver som er frosset til Ukraina, og forby TikTok med mindre det bryter båndene til sitt kinesiske morselskap.

  Representantenes Hus’ lovgivere vedtok lovforslaget, kalt 21st Century Peace through Strength Act, i en stemme på 360 for og 58 mot. Lovgivningen tillater den utøvende makten å overføre frosne russiske valutareserver til Ukraina, sanksjonerer Iran, hindrer Hamas til å finansiere terrorisme og sanksjonerer de som er involvert i internasjonal fentanylhandel.

  Dessuten forhindrer lovforslaget appbutikker eller webtjenester i USA, fra å ha TikTok med mindre det bryter bånd til det kinesiske morselskapet ByteDance.

  Russland ser på dette forsøket fra USA og EU på å beslaglegge russiske eiendeler som tyveri, og også en handelskrig, og utenriksdepartementets talskvinne Maria Zakharova, har advart om at Moskva vil komme med en tøff respons på en slik eskalering av økonomisk aggresjon.

  ****

  Representantenes Hus vedtok en 60,84 milliarder dollar hjelpepakke til Ukraina i en avstemning som endte med 311-112, og sender den til senatet.

  Av Sputnik.
  WASHINGTON (Sputnik) – Det amerikanske Representantenes Hus vedtok lørdag et lovforslag om 60,84 milliarder dollar i Ukraina-relatert bistand, for Biden-administrasjonen advarer om at Ukraina kan møte tilbakeslag på slagmarken uten ytterligere hjelp.

  Representantenes hus vedtok lovforslaget, kalt Ukraine Security Supplemental Appropriations Act, i en stemme på 311 for, 112 mot. Husets lovgivere avviste en rekke republikanske krav om endringer for å kutte finansieringen i lovforslaget.

  Lovverket omfatter 23,3 milliarder dollar for militært materiell og tjenester levert til Ukraina, 13,8 milliarder dollar for anskaffelse av avanserte våpensystemer, og 11,3 milliarder dollar til amerikanske militæroperasjoner i regionen. Lovforslaget inkluderer også et å gi missilsystemet Army Tactical Missile Systems (ATACMS) for langdistanse angrep, til Ukraina.

  Torsdag sa CIA-direktør William Burns at Ukraina kan tape på slagmarken innen utgangen av 2024 uten ytterligere bistand fra den amerikanske kongressen.

  Fra Sputik international, begge artikler publisert 20 april.
  Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartiklene.
  Orginalartikler: US House Passes Bill to Give Frozen Russian Assets to Ukraine.
  US House Passes $60.84 Billion Ukraine Aid Bill in 311-112 Vote, Sending it to Senate.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Utviklingen i Europa.

Går det mot borgerkrig?

Forrige innlegg

Irans angrep på Israel var like mye en politisk som en militær handling.

Det demonstrerte for verden at Israels tid som militær bølle i Midt-Østen går mot slutten.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.