POSTED IN Klima

Er praktisk talt blitt borte på 100 år:

Klimarelaterte dødsfall.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Ubehagelige fakta: Klimarelatert dødsrisiko ned 99,6% de siste 100 år.

Global klimarelatert dødsrisiko har falt med over 99% siden 1920

Antony Watts

Til tross for den nærmest konstante skrikingen fra såkalte klimalarmister om at vi er i en «klimatisk unntakstilstand», viser reelle data, utgitt i slutten av 2020, at klimarelaterte dødsfall nå nærmer seg null. Dataene, som spenner over 100 år med «global oppvarming» og går  helt tilbake til 1920, viser at «klimarelaterte» dødsfall nå nærmer seg null.

Nedenfor er en oppdatering av grafen i den fagfellevurderte artikkelen fra 2020 av Bjørn Lomborg: Velferd i det 21. århundre: Voksende  utvikling, redusering av ulikhet, innvirkningen av klimaendringer og kostnadene ved klimapolitikk.

Lomborg la ut den oppdaterte grafen på sin Facebook-side 2. januar 2021. Den viser helt klart at dødsrisikoen fra klimarelatert katastrofe har krympet til så og si null. 

«Tilbake på 1920-tallet var antallet dødsfall fra klimarelaterte katastrofer i gjennomsnitt 485 000 hvert år. I løpet av det siste hele tiåret, 2010-2019, var gjennomsnittet 18 357 døde per år eller 96% lavere. I 2020, det første året i det nye tiåret, var det foreløpige antallet døde enda lavere, 8 086 – 98% lavere enn 1920-tallet.

Kulde dreper langt flere enn varme

Men fordi verdens befolkning også samtidig firedoblet seg, har den klimarelaterte «dødsrisikoen» sunket enda raskere. Dødsrisikoen er sannsynligheten for at du dør i løpet av ett år. På 1920-tallet var det 243 av en million mennesker som ville dø av klimarelaterte katastrofer.

På 2010-tallet var risikoen bare 2,5 per million mennesker – et fall på 99%. Nå i 2020 er det foreløpige tallet 1 per million – 99,6% lavere.»

Dette er helt klart det motsatte av hva klimalarmister har skreket hese om. Men  det er fordi vi har blitt utsatt for en konstant strøm av «katastrofe-TV» på kabelnyheter og internettnyheter som daglig forteller oss om enda en ny katastrofe, som alltid får skylden for «klimaendringer».

Det er viktig å skille snørr og barter her: et økende antall rapporter tilsvarer ikke økt dødsrisiko.

Dette bildet fra NASA viser orkanens øye. Orkaner dreper og har drept mange mennesker.

Mens antall rapporterte hendelser øker, noe som hovedsakelig skyldes økt rapportering, også kalt “CNN-effekten”, har vi nå 24-timers nyheter, Internett og folk som er i stand til å rapportere om værkatastrofer fra mobiltelefonene. De siste kalles ofte stormjegere. 

For 30 år siden hadde vi ikke noe av dette, og ikke ble vi utsatt for den konstante strømmen av katastroferapportering med tilknytning til klimaskyldspillet.

Til tross for disse gode nyhetene er det lite sannsynlig at det vil avskrekke klimealarmisme, siden den har utviklet seg til et trossystem som unngår data og vitenskap for noe vi kan kalle “klimarettferdighet”.

Kilde: Climate realism

Oversatt av: J Bjoerkmo

Forsidebilde: Sergey Pesterev

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Hysj, dette må ikke komme frem. Vi som har investert i «Grønne aksjer» har gode tider.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

For ikke lenge siden var parlament-storming en stor dyd:

Men ikke i USA, naturligvis.

Forrige innlegg

Frihetskjempere i andre land?

Men ikke i USA.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.