POSTED IN Krig-fred, NATO

Er kvinner i politikken fornuftigere enn menn?

To kvinner, toppledere i Finland og Litauen, synes krig mot Russland er en god ide.

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det var noen stemmer som for lenge siden hevdet at en måtte få flere kvinner med i politikken fordi den vil da mykne med mer feminint innslag. De stemmene har forstummet helt. Finlands utenriksminister bidrar til dette sammen med Litauens statsminister.

Og de er ikke aleine. Jeg husker Margaret Thatcher i Storbritannia som knuste den britiske fagbevegelsen. Jeg husker Hillary Clinton som var arkitekten bak ødeleggelsen av Afrikas fremste velferdsstat. I Tyskland har de nå en utenriksminister fra «De Grønne», Annalena Baerbock, som på direkten erklærte krig mot Russland, men trakk det tilbake da hun forstod at hun hadde gått for langt.

Utseende bedrar. Hun er forrykt. Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock, erklærte krig mot Russland.

I Norge har vi hatt Erna med egne regler for seg (koronaregler) og sin ektemann (børsspekulasjon). Hun er glatt som en ål. Og vi har en Venstreleder, Guri Melby, som er utrolig krigskåt. Og så har vi andre ledere i Nato-land som ikke har lært av sin historie som f.eks. de to fra Finland og Litauen.

Disse vil gjerne gå til krig mot Russland hvis Nato bestemmer seg for det. Ukraina har mistet en halv million gutter og jenter, ifølge russiske tall. Det er sannsynligvis for lavt, men uansett er det en katastrofe for landet, ikke minst fordi krigen kunne vært unngått hvis Nato hadde gitt Russland de sikkerhetsgarantier de ba om.

Ingen av disse jentene snakker om fred, avspenning, nedrustning og forhandlinger. Det er ord som er verre en pornografiske gloser. Ordet FRED er som å banne i Nato-kirken. Det vil ingen av dem ha, de vil ha det motsatte, krig og opprustning. Dette er krigsindustriens lydige lakeier. Nei, her er det ingen myke verdier.

Knut Lindtner
Redaktør

Et av de nye NATO-medlemmene støtter Macron om NATO-tropper i Ukraina.

Den franske presidenten har rett i sitt forsøk på å være «strategisk ambisiøs» i denne saken, sier Finlands utenriksminister. 

Den franske presidenten Emmanuel Macron har gjort det rette i sitt forsøk på å være «strategisk ambisiøs» så Russland fortsatt må undres over om et samlet Vesten faktisk vil utplassere NATO-tropper i Ukraina eller ikke.Det sier den finske utenriksministeren Eline Valtonen.

Finlands utenriksminister Elina Maria Valtonen

I en samtale med Financial Times på søndag, støtter Valtonen den holdningen den franske presidenten har inntatt når det gjelder utplassering av tropper for å støtte  Kievs kamp mot Moskva. Men at det ikke er noen aktuell nød for å sende dem inn nå.

«Akkurat nå er det ikke tidspunktet til å sende støvelbrigadene  inn på bakken i Ukraina, og vi er ikke en gang villige til å diskutere saken på det nåværende tidspunktet. Men om vi ser lenger fram i tid kan vi ikke utelukke noe», slår Valtonen fast. 

De ambisiøse planene rundt denne saken som  Paris har kommet med er riktige, mener hun . Det vil få Moskva til å undres på hvor omfattende den vestlige støtten til Ukraina fortsatt er. Og hvor villige NATO-landene vil være til å gå med i konflikten med Russland, antyder Valtonen.

«Hvorfor skal vi, spesielt nå når vi ikke vet hvilken vei denne krigen vil gå og ikke vet hva som vil hende i fremtiden, vise fram alle kortene? Jeg vet det iallfall ikke», argumenterer hun med.

Et annet, mindre medlem av denne USA-ledede militære blokken, Litauen, har kommet med lignende synspunkter. Deres statsminister Ingrida Simonyte lovpriser også Mactons påståtte forsøk på å være «strategisk ambisiøs» overfor Russland.

Statsminister Ingrida Simonyte

 «Det jeg liker best er de siste to kunngjøringene Macron har kommet med, der han faktisk sier hvorfor skal vi lage oss en rød linje når Putin i bunn og grunn ikke har noen rød linje», har hun fortalt Finanacial Times. 

I de siste ukene har Macron gjentatte ganger sendt sjokkbølger gjennom hele NATO-blokken. Han har kommet med fiendtlige uttalelser rundt mulighetene til å sende tropper til Ukraina for å kjempe mot Russland. Det var i forrige måned at den franske presidenten første gang  kom inn på saken. Han slo fast at «vi kan ikke utelukke noe», og at Vesten «vil gjøre alt som trengs for å hindre at Russland vinner denne krigen».

Macron har i ettertid beskrevet disse bemerkningene som « helt og holdent veloverveide og gjennomtenkte». Det utløste straks en bølge av nektelser fra et stort antall NATO-stater, og fra blokken som helhet.

Jens Stoltenberg, NATOs generalsekretær, har offentlig tilbakevist ideen etter at Macron kom med sine første uttalelser. Han sier at det ikke forekommer noen planer om å utplassere tropper i Ukraina. Flere vestlige ledere, inkludert president Joe Biden og den tyske kansleren Olaf Scholz har også benektet at det eksisterer slike planer.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst  

Forsidebilde: iStock

https://www.rt.com/news/595183-finland-ukraine-nato-troops/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  3 april 2024 9:31

  Vanlege norske jenter (og gutar) er for tida so hjernevaska at dei kappast om å koma inn i militæret. Ei av dei sa på NRK i går at ho meinte militæret ville gjera ho til eit betre menneske.

  Slike jenter (og gutar) er sjølvsagt i stand til å røysta på krigskåte kvinner i alle parti. Og dei godtek utan å mukka kutt i velferd og auka pensjonsalder for å finansiera krigen.

  Takk for omsetjing av viktig og opplysande artikkel. RT held eit høgare nivå enn NRK.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  3 april 2024 9:50

  Her er eit anna ferskt døme på kor ivrige NRK er i å formidla krigslyst og Russland-hat:

  https://steigan.no/2024/04/krigshysteriet-nar-nye-hoyder/

  Var det ikkje Ingvild Bryn denne gongen? Ho er kvinne ho òg.

  Svar
 • Kvinner generellt, ikke bare ledere, er ofte totalt uvitende om hvor store lidelser soldater opplever under krig. I tillegg til uvitende er mange også misandriske, kyniske, ondskapsfulle og kunne ikke brydd seg mindre. Holdningen er typisk; «de er jo bare menn» og jo «mindre viktige» (slunken lommebok og minimalt med makt) de er for matriarkene, desto mindre blir verdien av disse mennene. Matriarker er ofte krigshissere fordi det ikke koster dem noe.

  Svar
 • De har ihvertfall ikke kloke øyne.

  Svar
 • Johannes E. Åtta Førtifira
  3 april 2024 23:23

  Ja, Knut, det som skulle gjøre politikken så mye mykere og mer «human», har vist seg å være en gigantisk illusjon.
  Femannistene har vist seg å være de aller største krigshisserne, og jeg frykter det er nettopp de femannistiske elementene som tar oss inn i atomkrigens helvete – som vil føre til utslettelse av det meste av livet på vår klode.

  Tysklands utenriksminister, «Oma» Annalena Baerbock, ja. Jeg så henne på tysk TV så sent som i dag der hun i sine lærstøvletter som gikk henne helt opp til knærne, med imponerende dyktighet og klarhet framførte foran en horde journalister sin lange krigshissende monolog uten å snuble i et eneste ord eller komma. – Den nazi-jenta der ville Hitler vært stolt over, tenkte jeg….

  Svar
  • Tor Larsen
   4 april 2024 0:01

   Med Annalenas bakgrunn i antikrigs- og antiatombevegelsen hos sine foreldre og Die Grünen så begynner man å bli godt fortrolig med at de i utgangspunktet største krigsmotstanderne gjerne er de største hyklerne som bare de får litt tid på seg ender som helt utmerket nazi(s)yngel. I det minste har hun i sterk kontrast til våre hjemlige dilettanter av noen rikspolitikere et sterkt intellektuelt utdanningsregime bak seg, hvilket vel skulle tyde på at intellektuell skolering ikke hjelper det aller minste på utviklingen av noen moralsk ryggrad.

   Svar
 • Northern Light.
  4 april 2024 16:52

  Ungarn vil forhindre NATOs foreslåtte 5-års fond for Ukraina på 100 milliarder dollar.

  Av Tyler Durden.
  NATO-medlemmene har blitt enige om å begynne å planlegge militær støtte til Ukraina på langsiktig basis, som sikrer både en eskalering i krigen med Russland, og at krigen vil trekke ut i flere år fremover.

  Onsdag kunngjorde NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg, at allierte har «enes om å gå videre med planlegging for en større NATO-rolle i koordinering av militær hjelp og trening.» Men det vil fortsatt være en kamp for få noen av medlemmene om bord.

  Han sa også at Ukrainas regjering og militære styrker fortsatt har «pressende behov», og at «enhver forsinkelse i å gi støtte har konsekvenser på slagmarken».

  «Vi må sikre pålitelig og forutsigbar hjelp til Ukraina på lang sikt, vi stoler mindre på frivillige bidrag og mer på NATO-forpliktelser, mindre på kortsiktige tilbud og mer på flerårige løfter», sa Stoltenberg. «Grunnen til at vi gjør dette er situasjonen på slagmarken i Ukraina. Den er alvorlig. Vi ser hvordan Russland avanserer, og vi ser hvordan de prøver å vinne krigen ved å bare hale den ut».

  Stoltenbergs ord kommer dagen etter at han avduket planen for et femårig fond på 100 milliarder dollar for Ukraina, som han deretter presenterte for alliansens utenriksministre da de møttes onsdag. Det er ment å både tette gapet, etter at Bidens foreslåtte 60 milliarder dollar pakke har blitt hindret av republikanere i den amerikanske kongressen, og i fremtidig forventning om en mulig Trump-seier etter november.

  Stoltenberg sa at en endelig avgjørelse om fondet på 100 milliarder dollar ville bli tatt på et toppmøte mellom NATOs medlemsland i juli; Det store hinderet vil imidlertid være å oppnå den nødvendige konsensus blant de 32 medlemmene.

  Ungarn har allerede kunngjort sin «motstand mot å øke NATOs koordinerende rolle i våpenleveranser og trening av ukrainske styrker, og nekter å delta i planlegging, operasjoner eller finansiering», ifølge en uttalelse fra det Ungarske utenriksdepartementet.

  Dermed står Brussel foran nok en kamp med sitt egensindige Ungarske medlemsland ledet av Viktor Orban, som gang på gang har sverget å avvise ethvert tiltak som kan bane en vei for en eskalering til en tredje verdenskrig med Russland.

  Men Stoltenberg prøver allerede å roe Budapests frykt og bringe dem om bord. «Det vi diskuterer er ikke et NATO med stridende styrker i Ukraina. Vi diskuterer hvordan vi kan koordinere og levere støtte utenfra til Ukraina slik NATOs allierte gjør», sa Stoltenberg. «Og nå når vi starter planleggingen, er jeg sikker på at vi også kan ta opp bekymringene som Ungarn har reist, og finne en måte hvor vi kan bli enige».

  Fra ZeroHedge, publisert 4 april 2024.
  Oversatt fra engelsk. Linker og X-melding i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel:Hungary Vows To Thwart NATO’s Proposed $100BN, 5-Year Fund For Ukraine.

  Kommentar:
  Flere senatorer i USA, og til og med Victoria Nuland har sagt at 90 prosent av militær-»hjelpen» til Kiev-regimet, går tilbake til USAs privateide krigsvåpen industri. Nok et eksempel på at generalsekretæren for NATOs viktigste oppgave, er å være våpenselger for den amerikanske «forsvarsindustrien».

  Robert Kennedy Jr. Har sagt at kontraktene for igjenoppbygging vil bli mer verdt enn våpenavtalene, og kalt alt en enorm hvitvaskingsoperasjon. EU vil ha Ukraina som medlem, Ursula von der Leyen sa at «Ukrainas fremtid er i vår union».

  Da kan BlackRock og JP Morgan Chase glede seg, som etter invitasjon fra Kiev-regimet, har «hjulpet» Kiev med å opprette en investeringsbank for igjenoppbygging, og selskapene som får kontraktene til tusener av milliarder fra EU-landene, for mange av dem vil havne i deres lommer. De som ikke har noen grunn til å glede seg, er EU-landenes befolkninger, som må se på at mye av deres penger i statskassene brukes til å gjøre BlackRock og JP Morgan enda rikere, også som finansielle eiere av de store selskapene som får kontraktene.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Men har de virkelig ingen andre i et land med mer enn 300 millioner?

Bidens demens gjør han uskikket.

Forrige innlegg

Store demonstrasjoner i Israel:

Stadig flere israelere forstår at Netanyahu ønsker fortsatt krig – ikke avtale.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.