NRK Dagsrevyen hyllet F-16
«Kan man få følelser for et fly?» Ja, det kan du. Det bekrefter NRK Dagsrevyen i en hyllingsreportasje for kampflyet F-16, der journalisten stilte som co-pilot i et vellykket pr-stunt for Forsvaret.
Et 40 år langt kapittel i norsk forsvarshistorie er snart over. Kampflyet F-16 fases ut til fordel for det nye F-35. 2. juledag brukte NRK Dagsrevyen (fra 14.53 – 21.47 i sendingen) like godt 7 minutter på å markere begivenheten. I innslaget ble «piloten» Eirik Veum introdusert av programlederen – «du er jo ikke pilot Eirik, men du fikk faktisk styre flyet?». Nei, Eirik Veum er ikke pilot. Han er NRK-journalisten som Luftforsvaret hadde invitert med på en siste flygning.
_____________________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Spartakus
_____________________________________________________________________________
Veum forteller at han gikk gjennom omfattende sikkerhetsbriefinger og en grundig legesjekk i forkant. Deretter beskriver han følelsen av å være 2. pilot i en «avskjedstur» fra Bodø og til Kjeller flystasjon, der de på slutten av turen bl.a. tester maksfarten på flyet. I intervjuet med skvadronsjef Erik Brettingen forsøker Veum å få klarhet i hva F-16 har betydd for Norge.
Norske F-16 har spredd død og ødeleggelse
De første 20 årene opererte flyene i Norge, men fra 1999 deltok norske F-16 fly i krigsoperasjoner i Jugoslavia, Afghanistan og Libya. Skvadronsjefen kan fortelle at flyet har «et meget potent våpensystem som får store konsekvenser på bakken når du velger å bruke våpen fra et jagerfly som F-16.»



I Jugoslavia deltok 6 norske F-16 fly i en ulovlig luftkrig uten FN-mandat, under dekke av en «humanitær intervensjon.» I Libya slapp norske jagerpiloter 588 bomber i løpet av 6 måneder, og opererte i praksis som luftvåpenet til opprørske Al Qaida-styrker! I dag kjenner vi godt til konsekvensene på bakken av de norske F-16 flyenes bombing. Men akkurat dette er NRKs journalist ikke opptatt av.
«Kan man få følelser for et fly?», spør Veum. «Ja, jeg opplever at jeg har hatt det, og det har vært en følelse av å være trygg i flyet, selv om det er mørkt og storm og uvær på utsiden, eller at du er over territorium der du absolutt ikke ønske å skyte deg ut», bekrefter skvadronsjefen.
Vi kan regne det som sikkert at også ofrene for Norges folkerettsstridige bombinger har følelser for disse flyene.
NRK og Forsvaret er gode venner
Det fremgår ikke av reportasjen hvordan den har blitt til. Eirik Veum er imidlertid en av de meget få journalistene i Norge som har forsvarssaker som et sentralt arbeidsfelt, så vi kan spekulere i om Forsvaret på denne måten «belønnet» ham med en spesiell opplevelse. Ikke at han har behov for en «smøretur». Vi vet at Veum i utgangspunktet er positiv innstilt til Forsvaret. I en reportasje i Forsvarets Forum kan vi lese at familien Veum i generasjoner har tjenestegjort i Hans Majestet Kongens Garde.
Her har Forsvaret vært så heldig at de har en solid «forsvarsvenn» plassert i landets viktigste nyhetsredaksjon, og som kan lage godt «forsvarsstoff» på bestilling.



Vi registrerer at det er under to måneder siden NRKs USA-korrespondent Lars Os la alle journalistiske kriterier til side og serverte en hyllest til den amerikanske krigsmakten fra dekket på hangarskipet USS «Harry S. Truman». Lars Os har tidligere jobbet fire år som presse- og informasjonsmedarbeider i Forsvaret. Han var ikke ombord for å være kritisk, Os er fan av den amerikanske krigsmaskina, og fikk oppfylt en gammel guttedrøm om å komme om bord på et hangarskip.
Tidligere har NRK Dagsrevyen laget tre «feelgood»-reportasjer om U.S. Marines som øver i Norge, og man kan mistenkte at statskringkasteren har i oppdrag å ufarliggjøre den amerikanske tilstedeværelsen overfor seerne.
Om et par måneder er militærøvelsen «Cold Response 2022» i gang, der 35.000 soldater fra 28 land har meldt sin ankomst. Bestillingen fra Forsvaret til NRK er denne: Få seerne til å forstå at kjempeøvelsen er helt nødvendig for norsk sikkerhet. Opp med hånda de som tror at NRK vil levere på den!
Derimot har lagt til bilder m/tekst
1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 826 ganger.
7 kommentarer. Leave new
Skivebom. Vi hyller forsvar. Menneskene har alltid hyllet den som har forsvart dem mot vold og ytre fiender, hva enten det er en kraftig kar, soldat eller våpen, som etterhvert er blitt mer avanserte.
Skivebom av kven? Av Spartakus eller av NRK? Spartakus har altfor rett, diverre. Generaliseringane til Tuvnes gjev lite meining.
«Forsvar» er «angrep», «Frigjøring» er «invasjon», «Demokratisering» er «regimeskifte»
F16 (nå F35) er Guds bidrag til den sivilserte verden for fred på jord.
Så lenge F 35 ikke er velsignet i Nidarosdomen kan du ikke si at den er guds bidrag til den siviliserte verden.
Og ikke ett ord om at vår tidligere statsminister og AP og kommende sentralbanksjef (?) brukte våre «forsvar» s-våpen til å bombe et Libya som ikke hadde angrepsvåpen så de kunne bombe Norge tilbake? Feighet, feighet, feighet!
(Og altså bombet Libyas regjeringsbygninger, og drepte 500 ganger så mange ungdommer som ABB i Norge.)
Hva slags journalistikk bedriver norsk media med?
F-16 kampflyet ble i sin tid kjøpt inn som et kampfly for forsvar av Norge, men har vært brukt i USAs angrepskriger, først i Jugoslavia, så i Libya. Mot forsvarsløse sivilbefolkninger i land som aldri har truet Norge. Anskaffet for forsvar, men brukt i angrep for Wall Street storkapitalens interesser, betalt over det norske statsbudsjettet.
Apologeter for bruken av F-16 i NATO, som er integrert i USAs krigsmaskin, vil kunne si at de ble brukt mot militære mål, men analyser av krig, og krigene i Jugoslavia og Libya viser at krig er alltid krig mot sivilbefolkningene. Hvis det var bare mot militære mål som MSM forteller oss, hvorfor er alltid boliger, infrastruktur og matproduksjon for sivilbefolkningen alltid fullstendig ødelagt etter krig?
Noe som dreper store deler av befolkningene gjennom mange år etter krigene, mange av befolkningene dør flere år etter krigen av elendigheten påført dem, og telles ikke med i offisielle dødstall. Etter krigen må landene bygges opp igjen, med lån fra de samme storkapitalen som er finansielle eiere av krigsvåpenindustrien som produserer kampflyene som ødela dem.
Som etterfølger til F-16 har storkapitalens politikere her i Norge, etter ønske/beordring fra USA, kjøpt inn 52 F-35 kampfly, som kan bestykkes med B61-12 atombomben. Atombomber som må fraktes inn i Norge fra USA, og et F-35 bestykket med en eller flere B61-12 atombomber, blir til et kortdistanse atomvåpen sett fra Russlands ståsted, som USA/NATO forbereder krig mot.
Dermed blir flyplasser for F-35 mål for konvensjonelle eller taktiske atomraketter i det russiske motangrepet, og F-35 blir i sannhet dyr for Norge. For hva skal Norge med et forsvars kampfly som kan bestykkes med atombomber, som Norge ikke produserer selv og må få fra USA?
For Russland blir svaret helt åpenbart, det «norske» F-35 kampflyet er et fremskutt militært angrepsvåpen som USA har plassert i Norge, betalt over det norske statsbudsjettet. Bestykkes norske F-35 med amerikanske atomvåpen blir Norge slagmark, takket være et globalistisk Storting som ikke representerer det norske folk og land, men den globale storkapitalens interesser.
Neppe storting som sådan
De må testes og klareres først og det er tilsynelatende en del å ta av. De utfører hva som helst.
På 30-tallet hadde de fått en betegnelse.
Men – hvorfor slipper de unna?