POSTED IN Norsk politikk

Er hele regjeringen involvert?

Her må det renses. Ikke nok med politisk utlufting i Arbeiderpartiet.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Støre, Huitfeldt og det norske oligarkiet

Av Pål Steigan

Når utenriksminister Anniken Huitfeldt har begått et så grovt brudd på alt som heter habilitetsregler og likevel får grønt lys til å fortsette i jobben av statsminister Støre, gir det oss et unikt innblikk i det norske oligarkiet slik det arter seg i det som en gang var et sosialdemokratisk parti.

Utenriksminister Anniken Huitfeldts (Ap) ektemann Ola Flem (Ap) har handlet aksjer på Oslo Børs mens hun har vært utenriksminister. Huitfeldt påstår at hun ikke visste noe enda aksjehandel er det ektemannen driver med og disse spekulasjonene har vært spesielt attraktive.

Politisk redaktør Skjalg Fjellheim skriver i Nordnorsk debatt:

Den politiske aksjekursen stuper

For Arbeiderpartiet er den siste saken med Huitfeldt ødeleggende. Ektemannen Ola Flem er også aktiv i Arbeiderpartiet, han er listekandidat i Ullensaker ved kommunevalget.

Slik får vi et glimt inn i hverdagsliv hos sosialdemokratiets toppledere. Det er ingen vanlig hobby for nordmenn å drive såkalt daytrading for hundretusener av kroner.

Flem har handlet i aksjer i selskaper der kona har hatt innsidekunnskap og hun har behandlet aktuelle vedtak som påvirker selskapenes verdier. Og så vil de ha oss til å tro at alt har vært i sin skjønneste orden, altså bortsett fra at hun glemte å melde seg inhabil.

Advokat Brynjar Meling skriver på Twitter:

Dette blir bare for dumt. Enhver som kjøper aksjer, fondsandeler eller et hvilket som helst spareprodukt, har jevnlig måttet svare på spørsmål om man selv er – eller er sammen med – en politisk eksponert person.

Robert Mood skriver:

De forstår ikke reglene for reiseregninger, pendlerboliger og habilitet. Er evnen og viljen til å forstå like dårlig i politiske saker også? Eller handler dette om ukultur?

Økokrim vil ikke behandle saka på grunn av nært vennskap

Sjef for Økokrim, Pål K. Lønseth sier han er inhabil på grunn av sitt nære arbeidsforhold til Anniken Huitfeldt.

Og likevel sier Økokrim ved Lønseths stedfortreder:

Økokrim mener det ikke er grunnlag for å vurdere spørsmål knyttet til innsidehandel etter at ektemannen til Anniken Huitfeldt handlet aksjer mens hun var utenriksminister.

Skjermdump fra Dagsrevyen 31. august 2023

Norge kåres stadig vekk til Skandinavias mest korrupte land. Med de ekstremt tette båndene og de små forholdene i Oslo. Venner og kjennskap, nepotisme.

Det var den samme Pål Lønseth som på Dagsrevyen 26. juni 2013 i egenskap av statssekretær i Justisdepartementet at regjeringa ikke «finner noen grunn til å kritisere USA» for den elektroniske overvåkinga som amerikansk etterretning har drevet overfor brukere av Facebook, Twitter, Google og så videre.

Les: Arbeiderpartiet – His Master’s Voice

Og nå driver altså Arbeiderpartiet med Støre som statsminister og Huitfeldt som utenriksminister og skyfler titalls av milliarder skattekroner over til våpenindustrien og oligarkene i Ukraina. Og utenriksministerens mann som har felles økonomi med sin kone tjener millioner på å spekulere i aksjer som kona har hatt innsideinformasjon om. Og så vil man få oss til å tro at alt er greit.

Vil ikke ha Støre-besøk etter Huitfeldt-saken: − Håper de holder seg unna

Fagforeningssjef og Ap-politiker i Bergen, Richard Storevik, er oppgitt etter nok en krisesak i regjeringen. Nå ber han Støre & co. holde seg unna Bergen i valginnspurten, skriver VG.

Statsminister Jonas Gahr Støre skal søndag og mandag til Vestlandet på valgkamptur før kommunevalget.

Men etter enda en statsrådsskandale, får han nå klar melding fra et frittalende partimedlem og mektig leder i Fellesforbundet i Bergen, Richard Storevik:

– Det får han styre selv, men jeg håper de holder seg unna. Vi har litt over en uke igjen av valgkampen og trenger ikke drahjelp fra Oslo. Vi ligger på 17 prosent oppslutning på målingene i Bergen. Ka faen, klinger det på bergensk – med lettere oppgitt vrede.

Ap har gjennom sommeren gått fra statsrådskrise til statsrådskrise:

 • Aps kulturminister Anette Trettebergstuen måtte gå av etter å ha vært inhabil, blant annet fordi hun foreslo sønnens fadder til nytt verv.
 • Aps nyvalgte nestleder Tonje Brenna måtte legge seg og beklage etter at hun blant annet ga styreverv til en god venn. Statsminister Støre vernet henne mot avgang.
 • Utenriksminister Anniken Huitfeldt måtte onsdag innrømme habilitetsbrudd etter mannens omfattende aksjekjøp. Statsminister Støre vernet henne mot avgang.
 • I tillegg måtte Sps nestleder og statsråd Ola Borten Moe trekke seg etter brudd på habilitetsreglene gjennom kjøp av aksjer i Kongsberg Gruppen.

Fortsatt mye svindel vi ikke vet om

Det vi foreløpig ikke vet noen ting om er hvilke norske formuer som øker på grunn av gigantoverføringene til Ukraina. I forbindelse med norsk bistand er det alltid norske konsulenter som vet å sko seg. Det skjer garantert i Ukraina også. Hvem er disse og hvor mye av skattemilliardene har de klart å sluse inn på egne konti?

Vi tar gjerne i mot tips fra lesere som vet noe om dette.

Moderne adel

Anniken Huitfeldt tilhører den dansk-norske tidligere adelsslekten Huitfeldt ([vittfelt]), og er niese av politikeren Fritz Huitfeldt (H). Hun er også etterkommer av Norges rikskansler Jens Bjelke.

Adelsprivilegiene har formelt sett blitt opphevet i Norge, men vi har fått en ny adel som faktisk også har røtter i det gamle aristokratiet. At de også har tette bånd til europeisk artistokrati, enten det er gamle eller nye penger, ser vi jo godt i Støres nesten uanstendige knefall for Ursula von der Leyen. Og vi ser hvordan Støre og Huitfeldt også pleier nær omgang med den korrupte oligarken Hillary Clinton.

Det er på tide vi begynner å kartlegge også det norske oligariket.

Innlegget er hentet fra Steigan.no

Forsidebilde: Andrii Zhuk

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Mesteparten av ledelsen til AP er kuppet av globalistiske høyrefolk, og har trolig hver sin amerikanske «handler» dedikert av CIA. Jeg har ikke lenger noen tro på at politikerne vil «vanlige folk» sitt beste, men at de har en agenda som inkluderer krig og undergang.

  Svar
 • «Det er på tide vi begynner å kartlegge også det norske oligariket.»

  Enig. Her er noen bidrag: https://fampo.info/organisasjoner-institusjoner-og-grupperinger/

  Svar
 • .Jan Zörlie
  2 september 2023 9:49

  Den politiske ukulturen,i dette tilfellet i Norge,startet for minst 150 år siden,men egentlig var den reele starten noe som hendte i en bygning på Eidsvoll i 1814.
  Men iallefall så ,om man gidder,så bör man lese seg opp på alt vanviddet som oppstod innen arbeiderbevegelsen på 1920 tallet,det var i den tiden de röde begynte med rasebiologi,kvinnerevolusjoner,sufragetter,planned parenthood og annet for,det var på den tiden,splitt og hersk kulturen ble rendyrket.Bolsjevismen var også et produkt av den röde arbeiderbevegelsen.
  Jeg ser Hårstad i en annen artikkel idag forsöker å bagatellisere ukulturen med noe vrövl som,dette her er ikke noe nytt liksom,det har altid värt litt ukultur,det må vi leve med er melodien.
  Flott Hårstad,nå kommer nye tilhengere strömmende for oppslutning og stötte for mer korrupsjon,vi vil også ha en del av kaka kultur er jo bakromsaktörer og nye aspiranters våte dröm.
  Makan,skatteslöser foreningen jobber nok på spreng nå for å begrave korrupsjonsvanviddet innen norsk statsforvaltning og de RÖDE hjelper til.

  Svar
 • Det er netopp den manglende viljen og evnen til å rydde opp i vår makabre forhistorie som er årsaken til at Norden vil få det stritt,avnasifisering er stikkordet.Dert er nettopp manglende vilje til å rydde i sim makabre forhistorie som gjör at kongehusene snart er en saga blott og den uviljen finnes i vatikanet,ja den finnes i hele den vestlige ukultur,det her blir töft.
  Stort sett alle religionskulturer har alltid endt med godt gjemte skandaler,alt begynner med en sekt og en sekt ender alltid opp med å bli totalitär.

  Svar
 • Nobelstiftelsen er ute i turbulens,den ene dagen er Russere velkommen,men nå vil de ikke ha med de morderiske Russerne å gjöre.
  Jeg ler meg skakk ihjel,om dere ikke hörer mer fra meg er jeg dau,komikken fra Adelskapets korridorer ble for mye for meg.
  Alfred Nobel var jo en kjernekar,var han ikke ?.Riktignok var han en beryktet krigsprofitör,riktignok deltok ha på passivt vis i litt folkemord og slikt småtteri,men en kjernekar var han,det har adelsskapet bestemt,så da er vel sånn da.
  Skal vi se litt på dette Adelsskapet,der sitter mordere og ondskap side om side om side,alle forakter hverandre,alle må möte i ett selskap de helst ikke vil vite om.
  Obama var ikke särlig begeistret for sin Noble fredspris,men han gjorde sitt for å tilfredsstille adelen,han startet 7 kriger.
  August Strindberg skrev vel ett skuespill hvor det tvilsomme adelsskap og nobelkomiteer kom ganske så tydelig frem i lyset og forfatteren Hårstad,han kjenner nok godt til Strindbergs romaner.
  Jeg forventer meg en dyptgående artikkel fra Hr Hårstad om Nobels historie og Adelsskapet og svenska akademins og nobelkomiteenes historie,kanskje i morgen den dag ?.Ja jeg önsker det om han da ikke er for opptatt med å tilslöre noen bondepiker som er ,med glede og trivsel satt i arbeid for å tjene.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hvilke andre samfunnstopper spekulerer i mer krig?

Ola Flem og Ola Borten Moe er toppen av isfjellet?

Forrige innlegg

Forferdelige konsekvenser!

Ubestridelige bevis på at covid-vaksiner ble utviklet for å drepe ufødte barn.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.