POSTED IN Helse, Virkelighetsforståelse

Er dette et politisk signal?

Putin uten munnbind som den eneste under OL.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vi ser på denne opptredenen til Putin som svært positiv uansett hva vi ellers mener om han. Men først og fremst som et politisk signal. Vi aner ikke hvilke motiver eller grunner Putin har for dette, men det gir tydelig melding til alle om at munnbind ikke er påkrevet. Når en som leder en stat kan gjøre dette kan alle andre også gjøre det.


Det er også en melding om at munnbind ikke er påkrevet av helsemessige grunner, men av politiske. En skal gå med munnbind som et tegn på at en underordner seg den rådende politikken. Og da blir det som konsekvens at det ikke å bruke munnbind er å signalisere motstand mot den samme politikken.

Er Putin motstander mot det koronapolitikken som Russland fører, men som han foreløpig er ganske aleine om i den russiske ledelsen?

Redaksjonen

Covid-stalinist Xi ba om at Putin ikke skulle håndhilse.

Putin var den enste personen på stadion som ikke hadde på munnbind, noe som jo er obligatorisk for russere.

De russiske og kinesiske president Vladimir Putin og Xi Jinping håndhilste ikke under et møte i Beijing. 

Dette var etter en anbefaling fra den kinesiske siden, som en forholdsregel midt i koronavirus-pandemien. 

Det var ikke noe politisk i dette, sa den russiske protokollsjefen Vladimoir Kitajev på søndag.

«Naturligvis var dette var noe de var blitt enige om på forhånd. Våre kinesiske kolleger ba oss avstå fra håndhilsing. De ser ikke noe alarmerende i dette, og vi var enige om det.» 

Presidenten visste at han ikke skulle håndhilse på den kinesiske lederen», sa han i et intervju med Moskow Kremlin Putin-programmet på fjernsynskanalen Rossiya-1.

Er munnbind obligatorisk under OL i Kina?

Kitayjev understreket: «Det var ikke noe politisk i dette. Det var. et forsøk på å unngå enhver risiko for komplikasjoner av koronaviruset», forklarte han.

Ifølge protokollsjefen i Kreml er dette blitt en praksis og ganske vanlig under pandemien.

«Da fru Merkel besøkte oss sist august hadde hennes protokoll-tjeneste også bedt oss avstå fra håndhilsing.  Vi valgte å gi henne blomster i stedet», fortalte han. 

Da han ble spurt om hva lederne mener om slike ting svarte han at han ikke vil uttale seg på vegne av alle ledere.

«Men vår president er ganske positiv til det.. Når våre kolleger ber om noe er vi alltid klare til å møte dem på halvveien», sa han. Og han la til at det er derfor vi noen ganger kan se dem klemme hverandre og noen ganger bare snakke tvers over et bord».

Det ser iallfall ut til at Putin er den eneste personen som så langt ikke har hatt på munnbind (han holde avstand i stedet).

Det er greitt nok for Putin. Men det ville være enda bedre når han har innført obligatorisk munnbind i 85 av Russlands 85 regioner.

Det forekommer ennå ikke noe fotografi av Putin med munnbind, til tross for for det er to år siden dette ble obligatorisk.

Oversatt og noe forkortet av Ingunn Kvil Gamst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Tragisk og vondt å se hvor stor saueflokken har blitt. Og som det er sagt, SKVETTLAPPEN/MULEPOSEN beviser bare at en er villig til å underkaste seg et totalitært regime. Få tør lengre å stå opp for sine rettigheter og sin frihet. Her i huset er det ingen «vaksine» ingen bruk av skvettlapp, ingen spriting (den lukter forøvrig dårlig hjemmebrent og kan umulig være sunt), og ellers har jeg, under hele denne kriminelle handlingen det er av de «folkevalgte» å stenge hele landet, levd som normalt. De som blir syke er de som lar seg injisere med genmanipulerede væske tilsatt en giftig coktail, og videre følger politikernes påbud. Noe de pålegger saueflokken uten noen form for helsefaglige kunnskaper. De er arrogante nok til å totalt overse råd og anbefalinger fra de som kan og vet. Så, dette handler ikke om helse og velstand. Det er politikk på høyt plan som de færreste skjønner noe av. Takket være radio, TV (ARK/MRK/NRK) og samtlige aviser som makta kar kjøpt og styrer.

  Svar
  • «…ingen bruk av skvettlapp, ingen spriting (den lukter forøvrig dårlig hjemmebrent og kan umulig være sunt)!

   Munnbind ( hvis det brukes riktig, kun) og håndsprit kan være effektivt mot bakterie-smitte.
   IKKE virus. Det er godt kjent vitenskap.
   Men dette konstruerte hysteriet dreier seg ikke om helse eller vitenskap, tydligvis.
   Antagelig dreier det seg om å holde folk i frykt, ( som også klima»krise»-hysteriet og den politiske media-konstruerte frykten for et Russland som «truer», har til hensikt. )
   En befolkning i frykt stiller ikke spørsmål, mister evnen til å tenke( og regne) selvstendig, – og er lettere å styre/manipulere.

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  9 februar 2022 14:55

  Og sjølv om vaksinepasset finst, treng me ikkje bruka det. Passet bør oversjåast og saboterast av alle som ynskjer eit samfunn utan total kontroll og overvaking.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ikke alle analyser er ønskelige:

Ytringer skal passe med den rådende fortellingen.

Forrige innlegg

Innsamlete penger til Freedom Convoy blokkeres for å knekke opprøret.

Regulært tyveri i Canada.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.