POSTED IN Ukraina

Er det mulig?

Politiske fanger i Ukraina.

0
Print Friendly, PDF & Email

Det er ikke slik at den ukrainske regjeringen er en uskyldsren demokratisk stat som gjørt til det beste for innbyggerne sine . Det er svært langt fra sannheten selv om det er det inntrykket som nå formidles i Norge til alle som ikke vet noe om Ukraina.

Tvert imot er Ukraina et gjennomkorrupt samfunn som ikke har fungert for en stor del av befolkningen i lang tid. Landet er svært rikt og var den mest velstående og utviklete Sovjet-staten da Sovjetunionen eksisterte, men har nå bl.a som følge av den omfattende korrupsjonen blitt stadig mer dysfunksjonell.

Innbyggerne har måtte betale prisen i form av senket levestandard og dårlig livs- og oppvekst-forhold. Etter stats-kuppet i 2014 er situasjonen forverret gjennom politisk høyre-terror. Alle som har gjort motstand mot forverringen av levekårene har fått det svært vanskelig i landet. Det er det meldingen under forteller om.

Redaksjonen

Terror i Ukraina:

Løslat brødrene Kononovitsjl!

Leder i Ukrainas kommunistiske ungdomsforbund Mikhailo Kononovitsj og broren Olexandr er satt fast av politiet. De internasjonale søsterorganisasjonene krever løslatelse!

Søndag 6/3 melder kommunistpartiet i den russiske føderasjon (RFKP) at sikkerhets-politiet i Ukraina, SBU, har arrestert 1. sekretær i Ukrainas kommunistiske ungdomsforbund, Mikhailo  og broren Olexandr Kononovitsj, offisielt begrunnet med «pro-russiske og pro-hviterussiske» meninger.

Også russiske ungkommunister, Komsomol, fordømmer skarpt de ukrainske myndighetenes opptreden.

I uttalelsen påpeker det russiske ungdomsforbundet at de brødrene regelmessig angripes av høyre-radikale og voldelige hooligans. De er flere ganger mishandlet på gatene i Kiev, familien og vennene deres trues også med vold.

Kort etter det ukrainske statskuppet i februar 2014 pryles Mikhailo av en bande, nese knuses og håndledd gjennombores av jaktkniv. Så tortureres han med elektrisk batong. Like etter utestenges han fra Universitetet i Kiev.

Junge Welt (JW) er eneste tyske parti-uavhengige dagsavis som agiterer mot krig og fascisme gjennom hele sin eksistens.

Konstantin Petrov, Kilde: JW, 7/3: Løslat brødrene Kononovitsjl! Til norsk, Per Lothar Lindtner, oversatt og forkortet. 

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Angrepet fortelle om hypereffektive russiske våpen.

Nato-base helt vest i Ukraina ødelagt.

Forrige innlegg
Roy Pedersen: Ja, utred alternativer til EØS og EU!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.