POSTED IN Brasil

Er det etter press fra USA?

Brasil vil utsette BRICS-møtet.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Brasils forklaring på forsinkelsen av Lulas BRICS-presidenstskap er svært mistenkelig

Av Andrew Korybko

Det er utrolig at en voksende stormakt som Brasil ikke kan organisere mer enn ett stort multilateralt toppmøte i løpet av ett år. Det som ser ut til å foregå er at Lula gjør en tjeneste for USA som en motytelse for dets etterretningsbyråer som hjalp til med å orkestrere hendelsen 8. januar som konsoliderte makten hans.

Brasilianske finansminister Fernando Haddad fortalte den globale eliten på årets toppmøte i Davos onsdag at landet hans ønsker å utsette sitt planlagte BRICS-presidentskap i 2024 til 2025. Ifølge ham 

«Har vi utsatt presidentskapet vårt i BRICS slik at det ikke faller sammen med G20…(for å) utføre kvalitetsarbeid i begge tilfeller.»

Denne forklaringen er imidlertid ekstremt mistenkelig siden det er utrolig at en voksende stormakt som Brasil ikke kan organisere mer enn ett stort multilateralt toppmøte i løpet av ett år.

De leserne som ikke er klar over den brasilianske lederens overraskende tette tilknytning til USA til tross for at den avtagende unipolare hegemonen er ansvarlig for hans tidligere fengsling, bør gjennomgå følgende analyser:

Kort sagt, Lulas innenlandske ideologiske tilpasning med USAs regjerende nyliberale er sterkere enn hans internasjonale ideologiske tilpasning med Brasils BRICS-partnere. Det er ikke for å bagatellisere sistnevnte, men bare for å understreke styrken til førstnevnte, noe som forklarer hvorfor han uventet prøver å utsette landets planlagte BRICS-presidentskap fra 2024 til 2025 i stedet.

Han kan selvfølgelig ikke åpent si at dette er en tjeneste for USA for ikke å risikere å risikere sin multipolare base, derfor den latterlige unnskyldningen til den globale eliten i Davos, noe som utrolig nok antyder at Brasil ikke kan organisere mer enn ett stort multilateralt toppmøte i løpet av ett år. Det gjenstår å se hva annet Lula kan gjøre for USA i bytte mot deres støtte til å hjelpe ham med å konsolidere makten, men denne siste utviklingen vekker alvorlige bekymringer for hans bredere intensjoner.

Maskinoversatt, bearbeidet og noe forkortet av redaksjonen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Hvis du demonstrerer mot Lula kastes du på celle, og blir tvangsinjisert,
  drept av Big Pharma

  Svar
 • Dette er nettopp hvorfor USA fikk den korrupte Lula innsatt. Ikke det minste rart at brasilianerne lager opptøyer.

  Svar
 • Vi kan vite at Lila er USA sin foretrukne mann. Og derfor ble ikke valget vunnet av Lula, han er bare blitt en styrbar dukke for bakmennene i USA. – Som aldri i verden vil gi fra seg kontrollen over sør-Amerika.
  Den positive omtalen av Lula i vestlige medier avslører dette.

  Svar
 • En trenet assassin med en Barret 0.50 vil løse dette problemet for den brasilianske befolkning tvert og permanent for Lula’s del.
  Hvordan i helvete kan en forbryter slippes ut av fengsel for å velges til president?
  Her i landet er også våre «politikere» forbrytere og landssvikere, men dog blir de ikke sluppet ut av fengsel (dog skulle de sittet inne på reell livstid alle sammen) for å bli oppført av «moderpartiet» på toppen av listene deres.
  Et godt råd til «voksne» nordmenn er å få tak i noe fra «overskuddsmarkedet» i Ukraina nå, for å kunne forsvare seg selv og sine nærmeste mot det som ligger fremfor oss. Våpen på svartebørsene har aldri vært billigere enn nå, AK-47, f.eks. selges for 1200$, en revolver 300$, 1080 stk. patroner koster 120$, «løp og kjøp».

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Palestina-Israel konflikten er uløst.

Den kan fortsatt sette verden i brann.

Forrige innlegg

Når sprekker demningen?

Offentlighetsloven om innsyn tvinger CDC til å frigi rapporter om farene med covid-«vaksinene»

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.