POSTED IN NATO, Ukraina

Er det en satsing på fred eller på krig?

Høytstående kilder i Vesten bekrefter at NATO-tropper opererer i Ukraina

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Tidligere MI6-sjef Richard Dearlove og nåværende polske utenriksminister Radoslaw Sikorski bekrefter NATO-tropper i Ukraina.

Av NewsVoice.
Kilder i Vesten og britisk etterretning bekrefter det den russiske regjeringen har hevdet lenge, at NATO-tropper opererer langt inne i Ukraina. Senest ble russiske byer angrepet, et stort krigsskip på Krim-halvøya ble senket, og et russisk oljeraffineri ble satt i brann av missiler. I praksis har Vestens krig mot Russland pågått en stund.

Storbritannia er i en gråsonekrig med Russland, men verken myndighetene eller offentligheten tar situasjonen alvorlig nok, advarer Richard Dearlove, tidligere sjef for den britiske etterretnings-tjenesten MI6, ifølge artikkelen i Politico; «We’re in a krig akkurat nå, advarer Storbritannias tidligere spionsjef».

Dearlove: «Hvis du stoppet noen på gaten her i Storbritannia, og spurte dem om de trodde Storbritannia var i krig, ville de sett på deg som om du var gal, men vi er i krig. Vi er i en gråsonekrig med Russland, og jeg prøver å minne folk på det».

I forrige måned ble Storbritannia anklaget av Kremls pressesekretær Dmitrij Peskov, for å være direkte involvert i konflikten mellom Moskva og Ukraina. Han reagerte på en artikkel i The Times som hevdet at sjefen for de britiske væpnede styrkene, admiral Tony Radakin, «hjalp ukrainerne med strategien for å ødelegge russiske skip og åpne opp Svartehavet». Ifølge Peskov er det ingen hemmelighet for Moskva at britene «gir ulike former for støtte» til Kiev, som «personell på bakken og etterretning», skriver RT. I februar sa Russlands utenriksminister Sergei Lavrov, at Storbritannia har vært «mer aggressive» overfor Moskva enn noen annen vestlig nasjon under konflikten.

Utplasseringen av NATO-tropper i Ukraina midt i konflikten med Russland «er ikke utenkelig», sa Polens utenriksminister Radoslaw Sikorski tidligere. Han kommenterte en uttalelse fra Frankrikes president Emmanuel Macron, som i slutten av februar sa at han «ikke kan utelukke» muligheten for at NATO-tropper blir sendt inn i Ukraina. Euronews skriver at Macron holder fast ved dette til tross for kritikk fra EU-land.

En sjokkerende uttalelse fra Sikorski kom fredag 8 mars, ved å avsløre at «NATO-militært personell allerede er i Ukraina». Han sa dette under en konferanse til minne om Polens 25-årsjubileum som medlem av NATO-alliansen, men avsto fra å avsløre nøyaktig hvilke land som er involvert: «NATO-soldater er allerede på bakken i Ukraina. Og jeg vil gjerne takke ambassadørene til landene som har tatt den risikoen. Disse landene vet hvem de er, men jeg kan ikke avsløre dem. I motsetning til andre politikere vil jeg ikke liste opp disse landene».

Uttalelsen kommer midt i uro etter Macrons nylige kommentarer om potensiell utplassering av vestlige NATO-tropper i Ukraina. «Jeg setter pris på president Emmanuel Macrons initiativ fordi det handler om å få Russlands president Vladimir Putin til å frykte oss, at vi ikke skal være redde for Putin,» sa Sikorski. Som svar på Sikorskis uttalelse sa Maria Zakharova, talskvinne for det russiske utenriksdepartementet, at ytterligere benektelse av NATOs involvering ville være meningsløst, skriver ukrainske Kyiv Post.

Martin Armstrong

Den amerikanske økonomen og globale analytikeren Martin Armstrong kommenterer: «Det er absolutt ingen vestlig leder som er interessert i å søke fred. Hver enkelt presser på for en tredje verdenskrig så snart som mulig. De har alle sine private bunkere, så personlig bryr de seg ikke om menneskene de skal representere. Bestanden er allerede vedtatt å tynnes ut som en saueflokk. Se på hvilken som helst krig – det er alltid flere sivile som dør enn soldater». «Det er ingen krig der folk har blitt fortalt sannheten. Mange i de såkalte maktposisjonene ble selv manipulert. De diskuterer fortsatt de virkelige årsakene til første verdenskrig».

«Målet her har alltid vært regimeskifte. Disse menneskene overbeviser seg selv om at det russiske folket vil juble hvis de invaderer Russland og styrter Putin. Det er en gjeng med neocons som klapper hverandre på skulderen for hvor geniale de er. Sanksjonene mot Russland var ment å få det russiske folket til å reise seg og styrte Putin for å fjerne sanksjonene. Jeg har aldri hørt slike dumheter i hele mitt liv. Det er derfor ikke en eneste grunn til at krig noen gang har med sannhet å gjøre. De manipulerer makthaverne, som marionetter, slik vi ser skjer akkurat nå».

Relatert: Stoltenberg bekrefter: NATO-missiler ble brukt i angrep på Russlands Svartehavsflåte.

For Russland er det et klart Rubicon*.

Russland vil behandle alle amerikanske tropper som sendes til Ukraina som inntrengere og Washington vet det, sa president Vladimir Putin i et intervju med journalisten Dmitrij Kiselyov, sjef for Rossiya Segodnya, onsdag, skriver RT i artikkelen: «Putin advarer mot amerikanske tropper i Ukraina». Putin konstanterer at det er tilstedeværelse av utenlandske militærstyrker i Ukraina og forsyninger av vestlige våpen, men at dette ikke vil endre situasjonen på slagmarken, enn si hindre Moskva i å nå sine mål.

Putin: «USA annonserte at de ikke vil sende tropper. Vi vet hva amerikanske tropper på russisk territorium er – de er intervensjonister. Vi vil behandle det på denne måten om de dukker opp på Ukrainas territorium. De forstår det», ifølge RT. Han fortsatte med å si at vestlige militære lenge har hatt tropper på bakken i Ukraina, og har vokst i antall siden det vestligstøttede kuppet i Kiev i 2014, som satte Ukraina på kollisjonskurs med Russland.

I praksis har Vestens krig mot Russland pågått en stund. Det betyr at dersom den russiske ledelsen mener at Russlands eksistens er truet, vil ledelsen bruke atomvåpen, ifølge den russiske atomdoktrinen.

*Den er for ettertiden mest kjent for Cæsars berømte utsagn da han krysset elven: alea iacta est, – «terningen er kastet». Uttrykket «å gå over Rubicon» eller «å krysse Rubicon» henviser til å ta det avgjørende skrittet uten mulighet til å endre på det i ettertid.

Fra NewsVoice, publisert 17 mars 2024.
Oversatt fra svensk. Linker i orginalartikkelen. Oversatt av Northern Light
Orginalartikkel: Högt uppsatta källor i Väst bekräftar att NATO-trupper opererar djupt inne i Ukraina.

Forsidebilde: Wikimedia Commons

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  8 april 2024 7:58

  Nifs propagandafilm for Nato si ubåt-krigføring i NRK Dagsrevyen i går. Einsrettinga held fram i Nato-NRK.

  Har vanlege folk i Noreg oppfatta at Noreg er i krig mot Russland?

  Er den «norske» spionsjefen Stensønes like realistisk som den tidlegare britiske, Dearlove? Til no har eg ikkje sett teikn på det.

  Takk for glimrande artikkel! Armstrong-sitatet i artikkelen fekk ei kraftfull stadfesting i det russiske presdent-valet.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

CO2 er viktig for oss alle, også for alarmistene.

Hvorfor er det så få som snakker om den livsviktige gassen CO2?

Forrige innlegg

Hvorfor fraktes migrantene til Italia?

Hvorfor sender ikke Norge trygge skip og frakter dem hit?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.