POSTED IN Krig-fred, Tyskland, Ukraina

Er det egentlig russisk gass det gjelder?

Noen land (Tyskland) vil ikke levere våpen til Ukraina.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Ikke flere tyske våpen til Ukraina – melder Berlin.

Flere forsyninger fra lagrene til Bundeswehr vil underminere Tysklands egen forsvars-kapasitet. Dette har Christine Lambrecht sagt.

Det tyske militæret kan ikke lenger forsyne Ukraina med våpen fra sine lagre. Dette har den tyske forsvarsministeren Christine Lambrecht sagt.

Christine Lambrecht – Wikipedia
Christine Lambrecht

I et intervju med Die Augsburger Allgemeine Zeitung publisert på lørdag sier Lambrecht at «fordi vi alle har en forpliktelse til å støtte Ukraina i deres modige kamp» med «forsyninger fra Bundeswehrs lagre», så har Tyskland nå kommet til en grense».

Hun forklarer at det tyske militæret må «være i stand til å sikre landets eget forsvar».

«Men det betyr ikke at vi ikke kan gjøre mer for Ukraina», understreker Lambrecht. Hun antyder at Kiev kan få kjøpe det utstyret de trenger direkte fra tyske produsenter.

Ministeren peker på at den tyske regjeringen «hele tiden samarbeider» med myndighetene i Kiev for å legge til rette for slike innkjøp.

Da hun ble spurt om nøyaktig hva slags våpen det blir vurdert å levere til Ukraina, nekter Lambrecht å gå i detaljer. Hun legger til at «vi har gode grunner til presist å klassifisere dette. Denne informasjonen er hemmelig».

Lambrecht innrømmer at Tysklands eget militære ikke har vært «så godt utstyrt som nødvendig».

Men hun understreker at dette skal hun forandre på. Hun sier at Russlands militære offensiv mot Ukraina har vært en vekker for Berlin.

Når det snakkes om europeisk forsvar peker tyske myndigheter på betydningen av NATOs kampgrupper, og legger til at det tyske militæret bidrar en hel del til alliansens initiativ.

Lambrecht innrømmer at det har vært bekymring i Tyskland over hvordan Moskva reagerer på deres våpenforsyninger til Ukraina, at «krigen kan spre seg til andre områder».

Dual wield - Wikipedia
Det er ikke slike våpen det er snakk om.

Hun sier at det er derfor viktig «at vi går fram forsvarlig og med kaldt hode i disse vanskelige og forferdelige tidene».

I motsetning til land som USA og Storbritannia hadde Tyskland i utgangspunktet stanset å sende dødelige våpen til Ukraina etter at Russland satte i gang sin militære offensiv mot sitt naboland den 24. februar.

Men etter stadig økende press fra Ukraina selv og fra Tysklands NATO-allierte forandret Berlin sin taktikk, og sendte minst 1000 anti-tank-våpen og 500 bærbare anti-lufts-missiler fra sine lagre. 

Sent i mars hadde de planer om å levere samme type våpen, ble det gjort kjent.

Etter Russlands militære offensiv i Ukraina har NATO-landene og deres allierte avstått fra direkte militær innblanding i konflikten. Men de har forsynt Ukraina med våpen, ammunisjon og drivstoff.

Moskva har gjentatte ganger sagt at de vestlige våpen-forsyningene bare tjener til å forlenge konflikten. De har til og med advart om at russiske styrker kan se på slike leveringer som et potensielt mål.

Russland gikk til angrep på nabolandet sent i februar. Det skjedde etter at Ukraina ikke  fulgte punktene i Minsk.avtalen som ble undertegnet i 2014, og etter at Russland anerkjente Donbas-republikkene Donetsk og Luhansk.

Det var Tyskland og Frankrike som meglet fram Minsk-protokollen som hadde til hensikt å regulere statusen til Donbas-regionen innenfor Ukrainas grenser.

Kiev påstår at den russiske offensiven var fullstendig uprovosert. De har benektet påstandene om at de planla å ta tilbake de to utbryter-republikkene med makt.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/news/553592-germany-weapons-deliveries-ukraine/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Helt enig! Altfor mange propagandaslukende mennesker uten evne til å tenke selv tror at Russland er slemminger og at ukrainerne er superhelter og ønsker å hjelpe ukrainerne. Men dette verdensbildet er selvfølgelig fullstendig tilbakestående. Mange oppegående mennesker skjønte dette type spill allerede etter å ha lest boken 1984 for mange tiår siden. Krigen er selvfølgelig bare et verktøy for globalistene til å innføre «The Great Reset» og teknokrati. «Tilfeldigvis» passer denne krigen for eksempel perfekt inn i klimakrisen og avindustruialisering av Europa med ekstremt høye energipriser. Helt absurd at hvermansen ikke forstår at de blir lurt trill lurt av globalistiske organisasjoner som FN og WEF.

  Svar
  • Gunnar Hauge
   13 april 2022 10:31

   Ja, globalistene klarte til og med å planlegge krisene de trykker på oss så godt at vi bare fikk et par ukers pause med OL etter koronanedstenginger før de starter på igjen. Om å gjøre å holde befolkningen i konstant frykt. Dette passer inn i velprøvd psykologisk oppskrift med ett steg frem og to tilbake.

   Og som vanlig med globalistene, så klarte de å få inn noe okkult også. Forrige krigen til russerne startet 08.08.08 mot Georgia og denne krigen startet 22.2.22.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Landet avvikles gradvis.

Norsk Jernbane er snart historie.

Forrige innlegg

Vi nekter å se det.

Vi i vest har også et stort ansvar for krigen i Ukraina.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.