POSTED IN Helse

Er det Covid-krise India?

Nei, bare i NRK.

18 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det har vært brukt tall fra India som eksempler på hvor farlig Covid-19 er. Det som ikke legges frem er hvor mennesker som lever i India og hva tallene representerer omgjort til norsk størrelsesorden. Det bor faktisk over 256 ganger flere mennesker i India slik at alle tall på smittete og døde i India må deles på 256 for å forstå hva de betyr under norske betingelser.

Det som heller aldri nevnes som en viktig del av Covid-19-regnskapet er tallet på mennesker som tiltakene dreper. Det er ikke slik at tiltakene er kostnadsfrie. Tvert imot dreper tiltakene mange mennesker og forverrer og forkorter livene til enda flere.

Videoen under er med engelsk tale, men med norsk tekst. Det er ikke lang, men den setter det som skjer i India og ellers i verden i et perspektiv som våre myndigheter eller medier aldri gjør. Selv om det perspektivet er smertefullt for mange er det enda verre å nekte å forholde seg til det. For da gjør en som strutsen. Det er derfor nyttig og gir innsikt å se på denne korte snutten med norsk tekst.

NRKs Covid-reportasjer fra India er under enhver kritikk og må regnes som rein skremsel for å holde på befolkningens lydighet.

Her er videoen:

Tidligere publisert på derimot.no

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

18 kommentarer. Leave new

 • Rune Valaker
  5 mai 2021 15:54

  Hvem er det som skriver dette tøvet? Vedkommende må i så fall være totalt ukjent med internasjonal presse og hva den skriver om Covid – 19 og India. Jeg oppfordrer vedkommende til å søke på BBC, NYT, WP, CNN, Le Monde, etc. Jeg kan jo i denne omgang nøye meg med Fox News fra i går;

  https://www.foxnews.com/world/horrible-weeks-ahead-as-indias-virus-catastrophe-worsens

  «India COVID19: Virus catastrophe worsens, ‘horrible’ weeks ahead…»

  Det som er under enhver kritikk er at forfatteren av dette innlegget prøver å overbevise de lettlurte her på bloggen om at NRK eller norsk presse omtaler India annerledes enn utenlandsk presse, DET ER BARE SPRØYT!!!!

  Svar
  • «..prøver å overbevise de lettlurte her på bloggen om at NRK eller norsk presse omtaler India …»

   Nrk. gikk ut med STORE katastrofe-overskrifter: 200 000 døde av Korona i India!
   Uten å sette tallene i sammenheng. Da blir det løgn, selv om tallet stemmer.

   Hvis vi sammenlikner med folketallet i Norge, og et vanlig influensaår her, så burde det dødd minst 250 000.
   Hvis vi sammenlikner med influensaåret 2017/18 i Norge ( 1400 døde uten katastofe hverken i Nrk eller på sykehusene), så burde det dødd minst dobbelt så mange ( 400 000) i India. Men de lettlurte tror på Nrk sitt katastrofe-scenario.

   Et NØDVENDIG spørsmål bør stilles:
   Hvorfor blir en slik god nyhet ( Færre dødsfall både i nedstengte Norge og ikke-nedstengte India, enn tidligere influensadødsfall i Norge) fremstilt for å skremme?
   Hva slags regime vil skremme sin lettlurte befolkning, istedet for å opplyse?
   Ihvertfall ikke land vi vil sammenlikne oss med.
   – Men dette er altså blitt kulturen i Norge, fra myndigheter, og media.
   Selvfølgelig mer skremmende enn Covid-19. Både på kort sikt ( neste valg), og «langtidsvirkningene» av denne kulturen.

   Svar
   • Rune Valaker
    5 mai 2021 16:58

    >>>>>Hva slags regime vil skremme sin lettlurte befolkning, istedet for å opplyse?
    Ihvertfall ikke land vi vil sammenlikne oss med.

    Hvis du ikke har nerver til å se på Dagsrevyen eller lese VG’s dekning av Covid – 19 så foreslår jeg du bare slår av lyden eller hopper over de reportasjer VG og andre organer har om viruset. Jeg ser ikke noen generell skremmekultur, der har vært unntak, men både FHL og andre myndigheter har holdt en rimelig nøktern tone. Du kan jo slå opp på VG i dag, opp til flere gladnyheter om Covid.

    Så lenge noen har innbilt de lettlurte om at der er 40 ganger flere dødsfall av vaksinen enn av viruset, et virus som for øvrig ikke en gang eksisterer. At en fake lege ved navn Derek eller noe slikt sprer de åpenbare løgner, at vaksinen allerede har tatt livet av flere enn viruset osv. – så har en tapt. En har ved å utvise totalt manglende evne til kildekritikk og manglende elementær logisk forståelse vist at Covid er et alt for vanskelig tema for de lettlurte. Det er eksempelvis svært enkel å illustrere med tall fra FHI at vaksinene har redusert antall 75 pluss som dør etter hvert som de har blitt vaksinert, og da kan vaksinen samtidig ikke drepe 40 ganger så mange som viruset, dette forstår jo endog en middels gløgg femåring.

  • Kjetil Tveti
   5 mai 2021 17:04

   « Det som er under enhver kritikk er at forfatteren av dette innlegget prøver å overbevise de lettlurte her på bloggen om at NRK eller norsk presse omtaler India annerledes enn utenlandsk presse»

   Det gjør vel ikke saken bedre hvis også utenlandsk presse lar være å sette ting i perspektiv. Jeg har vært i kantakt med NRK om disse morbide bildene fra India. De sitter ikke på tall, men følelser, og skremselsintervjuer som de har fått i «mediepakker» fra utlandet. Halvfabrikat. Og så bruker de som argument på sin manglende dokumentasjon at også internasjonale medier melder det samme.

   Dette kan bety at alle skylder på alle i mediebransjen.

   Når de mottar 7 000 000 000 kr pr år som de får i støtte, kunne de ansatt de skarpeste modigste gravejournalister som finnes. Det gjør de ikke. Slike journalister er underbetalte og jobber i perifere medier.

   Med en slik mediekultur er det fritt fram for mektige interessegrupper å skape hvilke narrativ de skulle ønske.

   Svar
   • Rune Valaker
    5 mai 2021 17:33

    Ikke forsøk å snakk deg bort. Det er ikke hvorledes pressen i den vestlige verden i alminnelighet dekker krisen i India som er hovedoppslaget. Og ja; det er en krise når folk som ellers kunne ha overlevd, dør på grunn av at sykehusene er tomme for oksygen. Og det gjør de i tusenvis. Hadde det vært krise i Norge hvis det døde åtte personer daglig fordi helsevesenet savnet helt elementære hjelpemidler, eller synes du at det er i sin skjønneste orden?

    Storyen her er at NRK har en slag «særdekning» av det som skjer i India, og det er som nevnt det rene sprøyt.

   • Problemet er vel at de lyver i alle medier om denne «grusomme pandemien». De overdriver tall, later som om normale tragiske hendelser er helt unike for det siste året, de tar bilder ut av kontekst, de «glemmer» å nevne viktige fakta osv.
    https://leftlockdownsceptics.com/2021/04/indias-current-covid-crisis-in-context/?doing_wp_cron=1620230508.5512630939483642578125

   • Rune Valaker
    5 mai 2021 23:12

    Det er alminnelig grunnskolepensum at Indias befolkning er stor og at der er massevis av andre problemer i India. Men det er da ikke et argument for å øke problemene for befolkningen ytterligere. Det som er virkelig er skummelt med det som skjer i India er farten pandemien utvikler seg med:

    https://www.worldometers.info/coronavirus/country/india/

    De har allerede i dag store problemer med å håndtere situasjonen, hvordan vil dette se ut om en uke eller to? Jeg får nesten et inntrykk at indiske liv ikke er verdt like mye som et norsk liv.

    Og ja, denne pandemien er «grusom» for de som rammes, særlig må det være grusomt for de som ryker med hvis relativt enkle tiltak eller medisinske hjelpemidler kunne ha reddet de. Situasjonen i India er et utslag av at statsminister Modi ville ha massesamlinger for å vinne valget og slapp opp tiltakene for tidlig, altså svak politisk ledelse slik som i Brasil og i USA.

    Du synes også å undervurdere risikoen for nye mutanter, noe som i verste fall kan ødelegge den positive utviklingen vi nå ser i en rekke land. En ting er sikkert, til flere kropper viruset kan formere seg i, dess større risiko for nye mutanter. Derfor har utviklingen i India betydning langt utenfor Indias grenser.

 • » Men det er da ikke et argument for å øke problemene for befolkningen ytterligere. »

  Hvem øker problemene, – for hvem?
  India er en selvstendig nasjon. – Med 1,4 milliarder innbyggere. ( arbeidskrefter) På et område av jorda hvor det er nok av (f.eks. sol-) energi og grødejord. Og på mange måter teknologisk langt framme.
  Så skulle de ikke være i stand til å produsere oksygen til sine sykehus?
  India kunne produsere Hydrogen av sol-energi til all transport i hele India; og få oksygen som gratisvare fra hydrogenproduksjonen til å dekke halve klodens behov.
  Å bli med på slikt Nrk.- sludder om India må vel være ekkel rasisme, og bør dømmes av utvalg som tar seg av slikt. (?)
  Men hvorfor er det ikke et media i Norge som arresterer slikt sludder?
  Er det bare kameraderi- mafia igjen av norske journalister?
  Eller er det bare idioti og manglende tallforståelse?

  Svar
  • Rune Valaker
   6 mai 2021 8:15

   >>>»Så skulle de ikke være i stand til å produsere oksygen til sine sykehus?»

   Har du lagt i koma de siste ukene? Hevder du at reportasjene i media om at de mangler medisinsk oksygen i India er fake news?

   https://timesofindia.indiatimes.com/india/oxygen-supply-to-national-capital-sc-stays-delhi-high-courts-contempt-notice-against-centre/articleshow/82403793.cms

   Er det Bill Gates og Gorges Sorros som har lurt indisk høyetsrett til å involvere seg i myndighetenes håndtering av mangelen på medisinsk oksygen, slik at NRK kunne lure leserne av Derimot til å innbille seg at der var mangel på oksygen i India? Du synes jo totalt frakoblet fra virkeligheten.

   Svar
   • «Hevder du at reportasjene i media om at de mangler medisinsk oksygen i India er fake news?»

    I India mangler man nok mye ( bortsett fra kastevesen?), også oksygen i beholdere sikkert. Ingen betviler det. Men at et slikt land/folk ikke skulle være er i stand til å prodsere dette er jo kun tullete politikk.
    En nasjon vil alltid være i stand til å planlegge og produsere ønsket nødvendig velstand. Hvis de ønsker. Å si annet er rasisme.

   • « hørt kvinner som ikke får puste rope Allah, Allah i smerte hele natten, sett folk bryte sammen foran meg …»
    https://www.nrk.no/urix/indisk-leges-vitnesbyrd-fra_covid-akutten_-_-til-dere-fa-som-orker-a-lese-dette-1.15483997

    Alternativt : Steigan:
    ‘7000 indere dør av sult hver dag. Og ja, de dør på gata, som det heter i reportasjene.
    Normalen er altså at sultedøden tar dobbelt så mange liv som det den angivelig voldsomme koronabølgen tar. Men det skriver ikke VG om og det forteller ikke NRK om…
    https://steigan.no/2021/05/hysterisk-om-india/

    Hvorfor denne hysteriske sosialpornografien om Korona fra India i Nrk., dag etter dag ?
    Hva er formålet?

    Det jeg kan anta, i tillegg til at Nrk/myndighetene vil forsvare sin egen nedstenging/ødeleggelse av Norge.
    Så er jeg dette er en langsiktig kampanje for å få oss til å tro/være med på at en globalistisk styrt verden er det eneste rette. ( Det kan jo ikke være at Norges 5 millioner innbyggere skal redde Indias 1,4 milliarder. Med oksygen? ;-) )
    Først EU, så noe større. Nasjonal styring skal undervurderes som løsning til å løse lokale/nasjonale problemer, det er formålet.
    På veien mot globalistenes ønske/propaganda om En verden/En leder, – og En valuta.

 • https://medalerts.org/vaersdb/findfield.php?TABLE=ON&GROUP1=AGE&EVENTS=ON&DIED=Yes&VAX_YEAR_LOW=2021
  Sammenligne med
  https://medalerts.org/vaersdb/findfield.php?TABLE=ON&GROUP1=AGE&EVENTS=ON&DIED=Yes&VAX_YEAR_LOW=2020&VAX_MONTH_LOW=01&VAX_YEAR_HIGH=2020&VAX_MONTH_HIGH=03
  Anbefaler folk å stille spm, undersøke og ettergå alle tall og påstander som slynges ut i media.
  Covid emnet fremstår like dogmatisk som klimasaken, og «vitenskapen virker for en stor del og ha blitt erstattet av «science is settled» mantraet.. på tross av at det vitenskapelige prinsipp sier at science is never settled.. alltid still spørsmål. Det som forundrer meg så inderlig er hvordan mange folk kan bli så bombastisk om noe de aller fleste vet minimalt om, annet enn det media har fortalt dem. Men hvis noen stiller rasjonelle logiske spørsmål så flyver de i flint i raseri over at du kan være så kjettersk å betvile myndighetenes strategi, eller munnbindets effekt på spredning av virus, for å nevne bare to eksempler. Da er man en «konspirasjonsteoretiker» Hvis dere mener at dere har den korrekte og fulle sannhet hvorfor forsøker dere å mobbe eller trakassere folk som stiller spørsmål? Hva er dere så redde for? Hvorfor er alle vedtak i covidprossessen hemmeligstemplet i hundre år? Hvorfor vedtok politikerne å frita farmasøytindustrien for alle erstatningssøksmål i forbindelse med vaksinebivirkninger og dødsfall? To andre eksempler på spørsmål som enkelte blir rabiate av å høre..

  Svar
  • Rune Valaker
   6 mai 2021 8:04

   Dette var da et merkelig innlegg, på den ene side påberoper en seg «vitenskapen» og hevder endog at Covid og klima er preget av de samme holdninger der folk flest uttaler seg bombastisk om ting de ikke har greie på, dette toppes med å benytte NVIC som kilde for noe som skal være «vitenskapelig.» Det private NGO’et NVIC har en rekke ganger – med rette – blitt beskyldt for å fare med sludder og direkte uvitenskapelig spredning av skadelig informasjon knyttet til vaksiner.

   Hva angår påstanden om at «The Science is Settled» så er det en tøvete påstand som først og fremst fremsettes av bombastiske typer som ikke vet hva de snakker om, dette gjelder både i klimasammenheng og særlig om Covid. Covid er gjenstand for en enorm forskningsvirksomhet, og det hagler inn med nye artikler og resultater nærmest på daglig basis. FHI og tilsvarende organisasjoner har egne team som følger med på utviklingen nettopp for å kunne gi best mulige råd etter hvert som resultatene tikker inn. I går kunne en lese at Oslo vurderer å benytte alle tilgjengelige doser for å sette den første vaksinedosen og vente med den andre til vaksinene blir tilgjengelig, og dette gjør de nettopp fordi nye forskningsresultater viser at den første dosen gir så mye beskyttelse at det alt i alt vil ha størst samlet effekt. Det er ikke mer enn et par uker siden det kom en artikkel i The Lancet (ett av verdens ledende medisinske journaler) som påviste at all denne vaskingen med sprit på dørhåndtak og andre flater vi har drevet med det siste året har minimal effekt. Muligheten for å bli smittet ved å ta i et dørhåndtak som en Covid positiv allerede har tatt i, er mindre enn 1/10000. Dette er absolutt et aktivt forskningsfelt der kunnskapsgrunnlaget endres hele tiden, og der lekfolk bare kan glemme å følge med.

   Hva angår klima så er det en kjent stråmann fra «klimaskeptikere» at «alarmistene» hevder at «The Science is Settled.» Som i vitenskapen ellers er det noe som er rimelig sikkert, mens andre spørsmål fortsatt er usikkert og gjenstand for aktiv forskning. De som hevder at mer CO2 i atmosfæren ikke har noen betydning for klimautviklingen har ikke peiling på hva de snakker om, det samme gjelder de som hevder at klimafølsomheten er x, y eller z. Og hvis det var riktig at klimavitenskapen var så «settled,» må en i så fall forklare hvordan IPCC i forrige rapport opererer med et usikkerhetsspenn fra 1,5 til 4,5 knyttet til det viktigste spørsmålet i klimavitenskapen, nemlig verdien av ECS.

   Så vi er grunnleggende helt enige, bombastiske og uvitende lekfolk burde holde seg langt unna både Covid og klima. Det viser seg at «skeptikere» har en aldeles fantastisk evne til å la seg informere av ulike crackpot bloggere som Piers Corbyn og NIVC som bedriver antivitenskapelig virksomhet.

   Svar
   • » Det viser seg at «skeptikere» har en aldeles fantastisk evne til å la seg informere av ulike crackpot bloggere som Piers Corbyn og NIVC som bedriver antivitenskapelig virksomhet.»

    Eller f.eks. det statseide Nrk.
    Hvor eneste reaksjon er, når de blir tatt i løgn, å produsere flere løgner forkledd som sosialpornografi.

 • Kommer COVID-bølgen i India av økende antall vaksinasjoner?

  I India ser man i dag en COVID-19 bølge av enestående proporsjoner, med en belastning av landets helsetjenester til det ytterste. Men mye tyder på at dette kommer av at India har satt i gang massevaksinasjon av befolkningen.

  En undersøkelse tyder på at dette er tilfelle: Da India startet behandling av COVID-19 med ivermectin i september 2020, falt antall COVID-tilfeller dramatisk. Den store økningen i COVID-tilfeller i India startet etter at India startet massevaksinering i feburar 2021.

  https://www.activistpost.com/2021/05/a-case-of-graphical-correlations-making-sense-of-indias-covid-19-surge.html

  Også erfaringer fra andre land tyder på at COVID-tilfellene øker med vaksinering: Chile har f eks erfart en dramatisk økning i COVID-tilfeller etter at de startet masssevaksineringen.

  Til syvende og sist så dreier dette seg om noe mye mer enn COVID-19; det handler om å oppnå global dominans ved å masse-produsere kriser inntil The Great Reset er oppnådd.

  Svar
 • Bjørnar Bolsøy
  22 mai 2021 2:19

  Og i mellomtiden tikker det stadig inn reportasjer, fra et bredt spekter av medier i inn og utland, fra helsearbeidere og myndigheter i India, som beskriver en desperat situasjon de aldri har opplevet før.

  Svar
  • Store Norske Leksikon kan forklare fenomenet:
   «Propaganda er bevisst manipulering av folks følelser og tanker ved hjelp av sterke virkemidler for å fremme bestemte oppfatninger og handlingsmønstre.»
   https://snl.no/propaganda

   Svar
 • India, my love! Det fulle spekteret er der. Uttar Pradesh, Uttarkhand har de døpt seg om til, de klarer seg kjempefint. Brukte Ivermectin på folket. Stol på myndighet er du morsom? De ble tvangs-sterilisert under hennes regime, satte sønnen til å iverksette det, tvunget og nå husker jeg ikke hvem som sa steriliser eller ingen penger til India. Jeg husker ikke.
  Hvor Ganges er og så iskald og ren og fin når den kommer rett ned fra fjellet, bikkjekald til å kjøle seg..
  ned.
  Jeg er så glad for å kjenne INDIA

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Erkebiskop i Jerusalem:

Alle folk er utvalgte!

Forrige innlegg

Unngår kritisk debatt

Feige klimaaktivistar?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.