POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Er det bare spill for galleriet for å holde krigen gående?

Kan tyske våpen brukes i Ukraina?

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Lederne fra Tyskland, Frankrike og Italia har vært i Ukraina (Kiev) for å uttrykke sin støtte til regjeringen der. Men har de gjort det eneste fornuftige – å oppmuntre til forhandlinger for en fredsløsning eller lovet støtte til mere våpen og en meningsløs forlengelse av krigen? I alle fall har de avgitt tomme løfter om et fremtidig EU-medlemskap i en union som sliter fra før.

Uansett er krigen der for lengst tapt. Selv om de store vestlige mediene sier noe annet forteller det som skjer på bakken det motsatte. Det er der krigen avgjøres og ikke i mediene. Og våpenleveransene som også Norge har bidratt med har åpenbart ikke ført til noe som helst.

Mens mange fortsatt tror at Russland teknologisk tilbakeliggende forteller det som skjer det helt motsatte. De har de beste våpensystemene. Å erkjenne dette sitter svært langt inne hos mange, men det får politiske konsekvenser, store politiske konsekvenser. Det vil skremme vannet av mange. Derfor er det best å fornekte det så lenge som mulig – som strutsen.

Knut Lindtner
Redaktør

Litt om våpen som brukes i Ukraina

Av pensjonert oberstløytnant Einar Magnus Ødegård

EU jobber febrilsk med Ukraina, Tyskland lover Ukraina de våpen som de trenger. Om de 12 Panzerhaubitze som er blitt levert er intet kjent.   

Frankrike skal levere 6 haubitser type Cæsar, en fransk blanding av pansret skyts under transport som setter ned spader og hever røret til skuddstilling der de stanser. Men betjeningen? Jobber ubeskyttet med å rette og lade skytset.  Slik er de like ubeskyttet som betjeninger på tauede skyts.    

Vil nå Tyskland levere til Ukraina kronjuvelene i sin våpensamling, den nyeste utgaven av Leopard stridsvogner? Det er fylt med elektronikk som i et jagerfly, der betjeningen må ha lang opplæring for å bruke vognene. HER ligger svakheten: Hvor god bakgrunn har de ukrainerne som skal bruke all denne elektronikken? Hvor lang trening får de???

Kh-47M2 Kinzhal - Wikipedia
Kh-47M2 Kinzjal er et russisk luftbåret missil, Mach 10 hastighet, og en evne til å utføre unnvikende manøvrer på hvert trinn av sin fluktbane. Det kan ta både konvensjonelle og kjernefysiske stridshoder og kan startes fra Tu-22M3 bombefly eller MiG-31K jagerbomber. Wikipedia Rekkevidden sies å være 200 mil (2000 km). Har i liten grad vært i bruk i Ukraina.

Hva jeg har oppfattet er at russerne har satt inn storslegga av skyts, en 203 mm kanon som skyter 80 km. Den leverer ett skudd hvert minutt, ‘kofferter’ på 80 kilo, med brannrør som er målsøkende. Innholdet er termitt, verre kan det neppe bli å få ild over seg.   I tillegg har russerne rakettsystemer på 200 og 300 mm……..   

Russisk kontrabeskytning utføres av verdens beste, med radarer, sambandsavlytting og forstyrrelser, satellitter og annet som etteretningsmidler som følger med på fiendens artilleribevegelser.

Forsidebilde: Den nyeste utgaven av den tyske «Leopard». (Wikipedia)

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Til Bild Am Sonntag sier Stoltenberg at ukrainakrigen kan vare i årevis, forteller NRK, samt at han ifølge statskanalen skal ha sagt at økte priser på energi og mat vil komme som en følge; det med kostnadene blir ikke nevnt i Bild-artikkelen, men er gjerne lagt til for å mørne dugnads-nordmenn til å sulte og fryse for å staffe Putin. Til Bild hevder generalsekretæren at NATO ikke er en del av konflikten, og det samme står på NATOs nettside, utrolig nok. Det deserteres på begge sider.

  Svar
 • Ja,det kan jo stemme det som Stoltenberg sier,om han mener utvidelsen av krigen fra Ukraina til de baltiske stater.Nå er det jo Kaliningrad som blir sanksjonert og dette visste Stoltenberg da han kom med uttalelsen.
  Jeg fikk tips om å se en video laget av Graham Phillips og som kom ut for 6 år siden.Det ble avholdt en nazimarsj i Latvia i 2016.

  Svar
  • Jeg har nå sett videoen og det er skremmende at mediene igjen har valgt å tie om det som har forgått i Latvia.I videoen vises store folkemengder som gir sin support til facismen.Deler av Azovbataljonen kom på besök med sine flagg og bannere for å vise sin stötte.
   Graham Phillips ble arrestert for å virke som journalist.
   Igår nevnte Alex Cristoforou de baltiske stater og han sa at det ikke var umulig at krigen ville bli utvidet om ikke vest ga seg med finansiering og våpenleveranser,våpenleveranser som nå blir brukt til å bombe sivilbefolkningen i Donetsk.
   En sak jeg ikke har tenkt på men som jeg synes bör nevnes,ett av bannerne til Azovbataljonen er blått og gult med en örn i midten og tre kronor rundt örnen.

   Svar
 • FRIHET !!!
  22 juni 2022 12:36

  Sensuren her på derimot.no er bizarr… 90% av mine innlegg blir slettet og jeg sier ingenting galt eller støtende ei heller noe som går imot artiklene…

  Svar
  • Jeg har sagt det til deg tidligere: Hold deg med et navn, enten pseudonym eller ekte. Hvis du publiserer under ulike navn blir du slettet. Det er ikke vanskelig å forstå.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Årets fastlege.

Bommer på medisinsk allmennkunnskap om immunforsvaret.

Forrige innlegg

Klimagalskap

Prins Charles vil sette «metanmasker» på kyr, og New Zealand vil beskatte bønder for utslipp fra buskap

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.