POSTED IN Konspirasjoner / Sammensvergelser, Media, Ytringsfrihet

Endelig reagerer politikere i USA på Assange-saken:

Dropp tiltalen!

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Endelig begynner det å skje noe med denne skandalesaken. Assange har ikke foretatt seg noe ulovlig. Tvert imot har har forsynt verdens befolkning med en del ubehagelige sannheter slik journalister skal. Men siden det var USA som ble avslørt måtte han straffes. Nå sitter han isolert i et høyrisikofengsel i London som om han var en forbryter.

I virkeligheten er han en av vår verdens virkelige helter. Fy for en skam!

Knut Lindtner
Redaktør

Demokrater i kongressen bønnfaller Biden om å droppe tiltalen mot Julian Assange.

En henvendelse, ledet av representanten Rashida Tlaib,, er sendt til riksadvokat Merrick Garland.

Av Dave DeCamp 

En gruppe demokrater i Representantenes Hus i den amerikanske kongressen har sendt et brev til riksadvokaten Merrick Garland, der de ber Biden-administrasjonen droppe tiltalen mot grunnleggeren av Wikileaks, Julian Assange.

Merrick Brian Garland er en amerikansk føderal dommer, og siden 11. mars 2021 justisminister i Joe Bidens regjering.

Han risikerer opp til 175 års fengsel for å ha avdekket amerikanske krigsforbrytelser dersom han blir utlevert til USA, og dømt der.

Gruppen av demokrater er ledet av representanten Rashida Tlaib, og er også undertegnet av Alexandria Ocasio-Cortez,  Ilhan Omar, Ayanna Pressley, Jamaal Bowman, Cori Bush og Greg Casar.

På tirsdag er det fire år siden Assange ble slept ut av den ecuadorianske ambassaden i London og sendt til Belmarsh-fengselet. 

Der sitter han fortsatt , men uten å ha fått noen tiltale.

«For fire år siden ble Julian Assange arrestert for å ha publisert sannheten», skriver Tlaib på twitter.

«Jeg står i spissen for et brev sendt til riksadvokat Garland der vi ber han holder fast på ytringsfriheten ved å droppe disse tiltalene fra Trump-tiden, og trekke tilbake utleverings-henvendelsen», legger hun til.

I brevet står det: «Vi skriver til deg i dag for å be deg holde fast på First Amendments beskyttelse av pressefriheten og derfor droppe de kriminelle anklagene mot den australske lederen for Wikileaks, Julian Assange. Vi ber deg dermed trekke tilbake den amerikanske  henvendelsen om utlevering som nå ligger hos den britiske regjeringen».

Assange er blitt tiltalt for å ha publisert informasjon om USAs krig i Irak og Afghanistan. Dette er stoff han har fått tak i ved å bruke vanlig journalist-praksis.

Dette er en vår tids virkelige helter.

 

Dersom Assange blir dømt, kommer det til å føre til en farlig presedens, og kan føre til at det kan kommer flere tiltaler mot avisredaksjoner for å ha publisert informasjon som USAs regjering ikke vil bli kjent.

Gruppen av demokrater peker på at mye av den informasjonen som kom fra wikileaks også var publisert i andre aviser, inkludert New York Times og Washington Post.

«Logikken i tiltalen mot Assange vil være at også disse avisene må bli stilt for retten for å ha engasjert seg i slike reportasjer», heter det i brevet.

Brevet konkluderer slik: «Hver dag som tiltalen mot Julian Assange opprettholdes er nok en dag da vår regjering helt unødvendig underminerer vårt moralske bilde i utlandet. Det kan slå tilbake på pressefriheten fastslått i First Amendment her hjemme.

Vi ber deg øyeblikkelig droppe disse an klagene mot Assange fra Trump-tiden og få slutt på denne farlige tiltalen».

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Vi kan vel alle være enige i at det var svakt av Trump og ikke benåde Assange mens han hadde muligheten til det. Men å gi Trump skylda for at Assange ble ettersøkt i første omgang, er vel å skrive om historien til egen fordel.

  Svar
 • Reidar Kaarbø
  14 april 2023 18:03

  Jeg minnes Erna Solbergs ufordragelige manglende støtte til Edward Snowden, og kan heller ikke se at det er mange politikere i posisjon som har talt Assange sin sak. Prinsippene går i skogen når det er «feile siden» av virkeligheten som beskrives. Russiske dissidenter er mer populært å støtte. Kanskje Anniken Huitfeldt vil utvise en smule indignasjon mot Storbritannia og USA i denne saken ?? Hun er jo ellers så flink til å utvise indignasjon så det riktig spruter av henne mot Russland.

  Assange er en helt, Snowden er en helt, og flere av de varslerne som USA har forfulgt er helter. Men USA tåler selvfølgelig ikke at dets hemmeligheter blir avslørt for åpen scene. Visste du forreseten at fredsprisvinner Barack Obama, jurist av yrke, fikk straffeforfulgt flere varslere enn noen president før eller etter ham? Snakke vakkert kan de, men gjøre noe riktig kan de ikke. Det er motbydelig.

  Svar
 • Det langsame mordet på Assange er til skrekk og advarsel og disiplinering av USAs militære og media, som truleg er utanfor politisk styring, men underlagt jødisk global bankmakt som avgjer krig og fred.

  Svar
  • Pravdamedia
   16 april 2023 11:12

   Heldigvis, så er det ingen jødisk bankmakt eller andre krefter, onde eller menneskelige, som avgjør krig og fred. Hadde det vært det, hadde vi alle og alt vært ferdige og ikke hatt denne diskusjonen.

   Derimot Prøv heller å bidra til gode løsninger, istedenfor å bare skylde på ondskapen og feil til den enkelte folkegruppe.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Gamle kunster skal friskes opp:

Nå søker Tyskland og Japan sammen for militær opprustning.

Forrige innlegg

Var det slik noen antydet:

Fantes det koronavaksiner med ulik faregrad?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.