POSTED IN EU, Økonomi

Endelig begynner noen EU-ledere å våkne.

Det er ikke Russland som er hovedfienden, men USA.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det begynner langsomt å demre for EU-lederne at de er i økonomisk krig med USA. Det har de vært i alle år, men nå er den intensivert av USA. Til det har de brukt krigen i Ukraina for å presse EU til ødelegge seg selv gjennom sanksjonstiltak rettet mot Russland, tiltak som i virkeligheten er å ødelegge seg selv.

USA blir i langt mindre grad rammet av disse og gir dem et konkurransefortrinn overfor EU. Særlig tydelig er dette mht energisituasjonen hvor EU nå betaler mange ganger mere enn de hadde gjort ved å kjøpe russisk gass. Nå kjøper de LNG-gass fra USA fraktet på skip til 4 ganger prisen USA selv betaler for gassen.

Nord Stream 2 is purely economic project, doesn't prevent gas supplies through Ukraine – Putin — RT Business News
En skal være bra hjernevasket hvis en tror at Russland sprengte sin egen rørledning – en ledning USA ville stoppe for enhver pris.

For å gni salt i såret sprengte USA (eller noen venner) North Stream-ledningene slik at Tyskland ikke kunne «angre seg og be om pent vær fra Russland».

Meldingen under forteller nå at USA endrer spillereglene for handel, regler som er vedtatt av alle gjennom WTO, Verdens handelsorganisasjon.

USA følger bare internasjonale regler så lenge de sjøl er tjent med dem. Hvis de ikke lenger tjener USAs økonomiske interesser brytes disse reglene. Og motsatt, hvis noen land bryter med USAs fastsatte regler får de smake en av USAs mange pisker, f.eks. Libya. Landet er nå helt ødelagt.

Nå får EU en omgang med USA-pisken, men fortsatt er det mange som tror det er Russland som står bak. Andre ledere er glade for dette og applauderer den økonomiske smerten. Den økonomiske svien som følger av straffetiltakene tror de må til for å straffe Russland. Er de selvpinere eller hjernevaskete?

Ja, mange vestlige ledere har veldig tungt for det. En kan lure på etter hvilke kriterier de er valgt – sannsynligvis fordi de var godt utstyrt med evne til underkastelse og fratatt enhver form for kritisk tenkning. Men nå begynner EU-lederen Von der Leyen å glipe med øynene. Hun forstår noe som store deler av verden har skjønt for lenge siden.

Knut Lindtner
Redaktør

EU må «ta grep nå» mot USA – sier Von Der Leyen

Joe Bidens investeringsplan kan true Europas industri, har lederen for Europakommisjonen sagt.

Presidenten i Europakommisjonen Ursula Von Der Leyen advarte på søndag at EU må «ta grep nå» og trappe opp statlig hjelp til egne selskaper for å kunne konkurrere med grønn industrien som USAs regjering nå subsidierer.

Hun begynner å skjønne noe.

I august underskrev Joe Biden en lov om Inflation Reduction Act (IRA) som – til tross for sitt navn – er en pakke på 738 milliarder dollar. Av disse skal 391 milliarder brukes til grønn energi og klimavennlige industriprosjekter. 270 milliarder skal brukes til skattereduksjoner.

Dette er hyllet av liberale på begge sider av Atlanteren. Men Von Der Leyen ser på dette som en trussel mot Europas industri.

IRAs bestemmelse om skattenedsettelser for forbrukerne som kjøper amerikanske produkter , og for produsenter av disse produktene i USA, kan «komme til å konkurrere med og stenge markeder og slik splitte viktige forsyningslinjer» sa hun til en gruppe studenter i den belgiske byen Brügge.

Med disse amerikanske tiltakene på den ene siden og EUs strev med enkelte vanskelige forsyningskjeder og rekordhøye energipriser på den andre siden, vil IRA føre til at europeisk industri kommer i en vanskelig situasjon, fortsatte hun.

Konkurransen mellom USA og EU «må respektere hverandres lekegrind», erklærte hun. «Vi må gjøre noe for å gjenopprette balansen i markedet der IRA og andre tiltak skaper ubalanse».

For å få dette til, sa Von Der Leyen, må EU øke statlig hjelp til sin egen industri og arbeide med å øke fornybar energi. Samtidig må de drive lobbyvirksomhet i USA «om sine største bekymringer» rundt IRA.

Bernd Lange

Tidligere på søndag sa lederen for Europaparlamentet, Bernd Lange, at om de  legger press på USA for å forandre denne loven vil det være bortkastet tid. EU må i stedet sende inn en klage til World Trade Organization (WTO).

Von Der Leyen holder fast på at Europas energi-krise skyldes Russlands militære operasjoner i Ukraina. EUs egne sanksjoner mot Moskva  har fått Moskva til å hindre gasstilførselen med kritiske reparasjoner. Tilgangen på russisk gass derfor har vært redusert. På lørdag gikk EU videre med sine tiltak. Da presset de på for å få til et pristak på russisk olje. 

Samme dag sa Kremls talsperson Dmitry Peskov at Moskva ikke har noen planer om å anerkjenne et slikt tiltak. Han la til at den russiske regjeringen snart vil komme med sitt syn på situasjonen. 

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: iStock

https://www.rt.com/news/567653-eu-losing-green-industry/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Jeg tipper Ursula har skjønt problemet hele tiden men at hun heller benytter muligheten til å innføre mer sosialisme og gjøre flere avhengige av det Europeiske teknokratiet. En vinn-vinn situasjon for eliten.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  8 desember 2022 12:38

  Det sokalla forsvaret i Noreg arbeider utrøytteleg for å halda fram med svinebindinga til USA. Nytt sjefskurs tek til i januar. Legg særskilt merke til dei sivile deltakarane:

  «Neste kurs er det 28. i rekken, og har oppstart i januar. Hovedtema skal være transatlantiske relasjoner, og alle deltagerne skal på studietur til USA.

  19 menn og 11 kvinner har fått plass på sjefskurset som skal avholdes i vårsemesteret 2023.

  Militære deltakere:
  Kommandørkaptein Daniel Thomassen, Forsvaret
  Kommandør Thomas Andersen, Sjøforsvaret
  Oberstløytnant Michael Baas Bottenvik-Hartmann, Forsvarsstaben
  Kommandørkaptein Lene Beathe Dømbe, Forsvarsmateriell
  Sersjantmajor Herman Eldorhagen, Forsvarsstaben
  Oberstløytnant Espen Finne, Forsvarsstaben
  Oberstløytnant Atle Gulbrandsen, Forsvarsstaben
  Oberst Thomas Orud Harlem, Luftforsvaret
  Oberst Jo Christen Haugom, Forsvaret
  Oberstløytnant Bernt Normann Lockert, Heimevernet
  (…)
  Sivile deltakere:
  Inger Cathrine Bryne, administrerende direktør ved Helse Vest RHF
  Ragnar Bøifot, nyhetsredaktør i Fremover
  Vebjørn Dysvik, ekspedisjonssjef i Utenriksdepartementet
  Pål Wien Espen, direktør i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet
  Aage Thor Falkanger, dommer i Høyesterett
  Helga Berit Fjell, ekspedisjonssjef i Barne- og familiedepartementet
  Anniken Hauglie, viseadministrerende direktør i NHO
  Marte Heian-Engdal, assisterende direktør i NOREF
  Linda C. Hofstad Helleland, stortingsrepresentant for Høyre
  Bjørn Nikolai Holsen, direktør i Statkraft
  Heidi Kløkstad, politimester i Nordland politidistrikt
  Sverre Myrli, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet
  Silje Naustvik, nestleder i UNIO
  Kari Mette Prestrud, stortingsrepresentant for Senterpartiet
  Ole Kristian Rigland, ledende advokat ved Regjeringsadvokaten
  Anne-Karin Rime, president i Legeforeningen
  Anders Grindlia Romarheim, førsteamanuensis og senterleder ved Forsvarets høgskole
  Sveinung Rotevatn, stortingsrepresentant for Venstre
  Tone Schønberg, Sjef Prosjektavdeling i Forsvarsmateriell
  Sverre Strandhagen, kommentator i Dagens Næringsliv»

  (Forsvarets Forum 8.12.)

  Svar
 • Reidar Kaarbø
  10 desember 2022 16:15

  Det er jo fint dersom flere begynner å se sannheten om USA og all den djevelskap dette landet har utført verden over, og ser at krigen i Ukraina er ENDA en krig der USA ligger bak og trekker i alle trådene. Så langt ser vi bare en eneste seierherre, og det er USA som har fått den «perfekte krigen».

  I min bok «20 år etter 11. september 2001» forsøker jeg sette krigene i sammenheng og se hvem som hadde motiv, mulighet, midler og makt til å planlegge, utføre, rydde opp og manipulere media etter 9/11. Det er vanskelig å konkludere med noe annet enn at ledere i USA brukte 2 – 3 år til å planlegge 9/11 og krigen i Afghanistan som ga kontroll over olje, gass og ikke minst planlagt rørledning gjennom Afghanistan til det Indiske hav, noe USA siklet etter siden 1990. (boken ligger gratis på hvamenerpartiene dot com)

  Norske medier har vært aktivt med på å skrive historien slik USA forfatter den, selv da USA trakk seg ut av Afghanistan ble ikke «olje», «gass» og «rørledning» nevnt med et ord.

  Denne gangen er det i Ukraina det skjer, og USA sine lange fingre er tydelig fra før 2014 da USA sto bak regimeskiftet i Ukraina, perioden frem til 2022 da USA rustet opp Ukraina til NATO standard, og nå USA sin proxy krig mot russerne i Ukraina basert nok en gang på løgn og bedrag.

  Også denne gang er norske medier skammelig vridd til de grader at de ikke engang tar med intervjuer med den amerikanske obersten Douglas Macgregor, tidligere Pentagon rådgiver, klartenkt, frittalende, analytisk, faglig sterk og med et kontaktnett som holder mål. Han er selvfølgelig ikke stueren i MSM, og kanskje nettopp derfor populær i alternative medier. (gå til youtube og søk på macgregor)

  Ukraina er gruset. Europa opplever kraftige nedgangstider. Prisene stiger. Energiforsyningen er truet. Selv Norge har solgt ut kraften sin som en annen hore, men er tilfreds fordi pengene renner inn. Velferdsordninger opphører. Reallønn går ned. Våpenproduksjonen går så det griner. Og bakom alt titter atom-spøkelset frem og rasler med de første bombene.

  Svar
 • En inressant vinkling på verdenbegivhetene. Hvilken ondskap vi står overfor. Av andre pådratt egenkjærlighet skyld.
  Det koker ned til deg og meg. Hvem er vi? Hva står vi for? Er vi våken? Eller ser vi på selskapslekene på TV og blir holdt under?Agendaen til den såkalte eliten er helt framme i dagen: Redusere menneskeheten med 50% innen 2030. For ytterligere redusering til 500 millioner(iflg. Innskripsjonen på Georgia Guidestones) Folket våkner rundt omkring i verden. Norge?På denne platformen ja, fine innlegg. Opplysende og deling av verdifull kunnskap. Takk for at dere finnes. Det ble ikke fullt så ensomt lenger. tilhttps://www.bitchute.com/video/92sdspXFLniO/

  Svar
  • Tviler på om de vil redusere «markedet» og dermed omsetningen med 50 %. Dersom vi blir få mennesker, blir det slutt på barnearbeid og slavedrift, som igjen går ut over lønnsomheten for dem som eier alt.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Australia var hardt rammet av nedstengningstiltak.

Begynner oppgjøret med denne politikken nå?

Forrige innlegg

Er det ønsket om befolkningsreduksjon som ligger bak?

Kampen mot klimagasser er også en kamp mot produksjon av mat

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.