POSTED IN USA, Venezuela

En viktig endring:

Trump avviser ikke et møte med Venezuelas president.

0
Print Friendly, PDF & Email

Dette er en sak som gjør president Trump til en bedre president enn enhver mulig demokratisk kandidat, kanskje med unntak av Tulsi Gabbard. Han har et mer realistisk syn på USAs nedadgående makt og at den utviklingen krever en annen politikk enn tidligere. Han representerer naturligvis den rike eliten i landet, men den delen av eliten som allerede nå forstår at det må gjøres håndgrep og at en ikke kan fortsette som før.

Bruken av penger på opprustning målt i dollars i 2018. Til tross for at USA bruker desidert mest svekkes landets innflytelse i verden i dag. Russland ruster i praksis ned i dag.

Det er en erkjennelse som det tar lang tid før den siger inn hos noen. Det er mange som fortsatt tror at USA er et forbilde for resten av verden og som tror at USA er verdens desidert sterkeste stat. Den tiden er forbi for lengst, men å ta det inn over seg er meget vanskelig for mange som henger fast i gårsdagens virkelighetsoppfatning.

Dette er en av grunnene til at jeg tror at Trump, en svært lite egnet kandidat, faktisk vil være bedre enn det demokratene vil komme opp med, som vil være verre. Mange kan ikke forestille seg dette for de sitter fast i den utdaterte forståelsen av styrkeforholdene i dagens verden.

Nato er fullstendig utdatert, Midt-Østen-krigene skulle vært avsluttet for lengst for de har skadet USA mer enn de har tjent landet. Nord-Korea-strategien er forfeilet (Bolton var elefanten i porselensbutikken, ifølge Trump.)

Trumps realisme kommer til uttrykk gjennom uttalelsen under som gir en åpning for en endring av landets Latin-Amerika-politikk og særlig i forholdet til Venezuela.

Knut Lindtner

Trump åpen for møte med Nicolás Maduro.

I et intervju som ble gitt til Axios websted bekreftet (1) president Donald Trump noe vi (voltaire.net) har gjentatt i to år. Han har ingenting til overs for den strategien som er konstruert av Eliot Abrams med å anerkjenne Juan Guaidó som president i stedet for Nicolás Maduro, konfiskere venezuelanske verdier i andre land, produsere anklager mot valgte venezuelanske representanter for narkotoka-trafficking og å støtte kupp-grupper.

President Trump gjorde klart at ideen om et møte kom fra president Maduro, at han ikke var imot det men at han ennå ikke hadde akseptert det.

Oversatt av Knut Lindtner

Forsidebilde: Kevin Keith

[1] “Exclusive: Trump cold on Guaidó, would consider meeting Maduro”, Jonathan Swan, Axios, June 22, 2020.

https://www.voltairenet.org/article210298.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

OBOS-direktøren

Akseptabelt å eie to sekundærboliger?

Forrige innlegg

Historieskriving:

Ikke alle helter kommer på sokkel.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.