POSTED IN Krig-fred, Ukraina

En som støtter Ukrainas sak vurderer offensiven:

Fullstendig fiasko.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Fullstendig fiasko i Ukraina. Russisk overlegenhet i forsvars- og brannstillinger, minefelt, artilleri og luftstøtte

Russland har til og med fått overlegenhet over NATO i vedvarende industriell militær produksjon

Av Karsten Riise

Bruk 5-10 min. å lytte til en oppdatering fra forsiden.

Denne videoen er sympatisk for Ukrainas tapte sak, men den desperate rapporten du hører er sensurert av vestlige medier.

Ukraina blir stadig slått tilbake allerede av Russlands fremskutte posisjoner. Ukraina kan ikke engang nå Russlands første forsvarslinjer – se denne tidligere oppdateringen .

Ukraina er svakt – fullstendig inkompetent – ​​og mister alt for ingenting. Ukrainas latterlige angrep er verken «sonderende» eller «formende» operasjoner, eller en virkelig stor offensiv. Dette er bare sløsing med Ukrainas beste styrker – alt det beste NATO hadde å levere og trene.

Ukraina vil ALDRI få en slik styrke igjen, som den det kaster bort akkurat nå. Ukraina har trolig på mindre enn en uke mistet mer enn 80 stridsvogner og 200 pansrede kjøretøy. Med denne hastigheten vil Ukraina etter 15 dager ha kastet bort 60 % av det tunge utstyret de mottok, fortsatt ikke kommet noen vei – og være for tynn til å motstå et ødeleggende russisk motangrep.

Men hva annet kan du forvente?

Ukraina går tom for alt – til og med hjernekraft.

Ukraina går tom for luftvern.

Ukraina går tom for artilleriammunisjon.

Ukraina går tom for sine siste fly og helikoptre.

Russland har massevis av billige droner, guidede bomber og presisjonsmissiler å sende fra utenfor rekkevidden til Ukraina.

Ukrainas ammunisjons- og drivstofflagre blir hele tiden sprengt av russiske luftangrep. Etter hvert som ukrainske frontlinjetropper blir knust blir samtidig Ukrainas rotasjoner av tropper til frontlinjen ødelagt av russiske luftangrep.

Over hele Ukraina, ukrainske bunkere og kommandoposter inkl. deres innhold av NATO-offiserer blir ødelagt av russiske luftangrep.

Ukrainas elektriske strømforsyning blir ødelagt av russiske luftangrep, og Ukrainas logistikk bryter sammen ettersom elektriske tog blir fratatt elektrisitet.

Vi vet ikke engang om Ukrainas toppgeneral Zaluzhnyi er mentalt i stand til å lede styrkene etter angivelig å ha blitt utsatt for et luftangrep.

Ukraina kjører en underlegen styrke i antall og ildkraft opp mot russisk overlegenhet i forsvarsposisjoner, ildstillinger, skyttergraver og minefelt, artilleri og luftstøtte.

Russland har overlegenhet i antall. Russland har overlegenhet i tunge våpen, stridsvogner, pansrede kjøretøy og artilleri. Russland har en marine, Ukraina har nettopp mistet sitt siste krigsskip. Russland har overlegenhet innen logistikk. Ukraina er redusert til en total befolkning på 18-20 millioner.

Russland har 15 millioner soldater som de kan mobilisere om nødvendig. Russland har til og med fått overlegenhet over NATO i vedvarende industriell militær produksjon.

Som vi kunne forvente, snakker neocon eks-general og NATO-sekretær Anders Fogh Rasmussen nå om en NATO-styrke for å hindre Ukraina fra å kollapse. Men selv med amerikanere, polakker og dansker vil enhver NATO-intervensjonsstyrke være svakere enn den ukrainske hæren var.

Maskinoversatt av redaksjonen

Forsidebilde: Mark König

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Carbomontanus
  16 juni 2023 14:11

  Tja, det har vel vært David mot Goliat hele veien og visse åpne muligheter til å tipse og spå og vedde på dem begge og til å applaudere.

  Hva det trenet politiske fjolset ikke begriper er at det tilkjennegir sin hellige tro og hvem han eies av kroppslig, ved sine såpådommer og offentlige veddemål med applaus.

  Slike privilegier er skattepliktige.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Den mislykkete offensiven er et signal:

Det går mot slutten for Ukraina.

Forrige innlegg

Ukraina det siste millennium:

Litt AI-stimulert Info Om Ukrainsk Historie og Språk

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.