POSTED IN Krig-fred, NATO, Russland

En sak er både Ukraina og Russland enige om:

Dette er en krig mellom Nato og Russland i Ukraina.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Ukraina og Russland er enige: –Russland kjemper egentlig mot NATO».

Fra Moon of Alabama.

Russland og Ukraina har offisielt blitt enige om en fundamental og viktig sak:
Spørsmålet er hvem er det Russland egentlig kjemper mot i Ukraina.

I et intervju med en ukrainske TV-stasjon svarte den ukrainske forsvarsministeren  Oleksii Reznikov at Ukraina «allerede i praksis er blitt et medlem av NATO-alliansen».

Oleksii Reznikov

Intervjuet, som ble gitt for fire dager siden, kan sees på YouTube. Det er automat-tekstet på engelsk. Setningen som er sitert her kommer 1 minutt og 25 sekunder inn i intervjuet. Sputnik ser ut til å være det eneste internasjonale nettstedet som har plukket opp dette. De  har mer fra intervjuet:

«Under NATOs toppmøte i Madrid» i juni 2022, «ble det klart slått fast at i det kommende tiåret vil Den Russiske Føderasjonen være den største trusselen mot alliansen.

I dag har Ukraina fjernet denne trusselen. Det er vi som utfører NATOs oppdrag i dag.

Det er ikke de som må blø. Det er vi som utgyter vårt blod. Det er derfor de forsyner oss med våpen», sa Reznikov.

Han fortalte at «vestlige partnere « hele tiden minner  Kiev på «at de er som et skjold, at de forsvarer hele den siviliserte verden, ja hele Vesten» fra russerne.

Han fortalte at han personlig ganske nylig har fått julekort og tekstmeldinger fra vestlige forsvarsministre om dette.

Reznikov uttrykker med «absolutt» sikkerhet Ukrainas eventuelle inngang i NATO. Han sier han ble «overbevist om at dette er en absolutt realistisk mulighet…naturligvis vil de ikke innrømme en slik politisk avgjørelse før vi har seiret. NATO-landene vil først av alt være interessert i en slik sikkerhets konstruksjon.

De har oppdaget sine egne svake punkter, de har sett hvem som er sterke og mektige.  I dag er det de som lærer oss opp til å bekjempe russerne. Russland vil fortsatt være en trussel mot NATO, ja mot hele Europa!»

Reuters rapporterer i dag (10. januar) at den russiske regjeringen er enig med kjernen i Reznikovs syn.

Sekretæren i det russiske sikkerhetsrådet, Nikolai Patrushev, blir av diplomater sett på den som står for den harde linjen overfor Putin. Han har lovet seier over Ukraina, til tross for en serie tilbakeslag på slagmarken.

Nikolai Patrushev

«Det som foregår i Ukraina er ikke noe sammenstøt mellom Moskva og Kiev – dette er en militær konfrontasjon mellom Russland og NATO, framfor alt De Forente Stater og Storbritannia», fortalte Patrushev i et intervju til avisen Argumenti i Fakta.

«Vestens plan er å fortsette med å splitte opp Russland, eventuelt fjerne det fra verdens politiske kart», sa Patrushev.

Når han blir spurt nærmere om Patrushevs uttalelser, sier Kremls talsmann Peskov at NATO og De Forente Stater uten tvil er partnere i Ukraina-konflikten.

«De facto har de allerede blitt deltakere i konflikten. De pumper inn våpen, teknologi , etterretning og informasjon og så videre til Ukraina», fortalte Peskov på en nyhets-briefing.

Siden begge sider nå ser ut til å være enige om hvem som er de virkelige deltakerne i konflikten, kan vi anta at de senere vil ble enige om utfallet. Det vil likevel ta sin tid.

Det tungt bevæpnede ukrainske garnisonene i Bahkmut (Artyomovsk) og Soledar ser nå ut til å falle. Den lange kampen om disse byene har hatt en høy pris, ikke minst for forsvarerne. Ukrainernes kommando har kastet alle sine reserver inn i denne kampen, men de har blitt splittet opp av massivt russisk artilleri.

Andre reserver i den ukrainske hæren er fortsatt under opptrening og venter på nye forsyninger med «vestlige» våpen. Men det som nylig er blitt lovet dem er for det meste kjøretøyer for å bekjempe infanteriet (aluminiumsbokser). Men de vil bli tilgjengelige først sent utpå våren. Den mest sannsynlige ukrainske planen vil være å trekke sørover mot Mariupol for å skade Russlands forbindelse med Krim.

Det er likevel en liten sjanse for at et slikt trekk vil lykkes i løpet av våren. Så langt vil russerne hatt tid til å foreta sine egne trekk. 

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.moonofalabama.org/2023/01/ukraine-and-russia-agree-russia-is-fighting-nato.html#more

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  14 januar 2023 10:27

  Den norske regjeringa vil gi Nammo 2,6 milliardar skattekroner.

  Kalashnikov auka produksjonen med 40% i 2022.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  14 januar 2023 15:03

  Japan doblar no militærløyvingane sine. Biden rosar opprustinga.

  Svar
  • Ja, T.S., Biden rosar opprustinga og blir hyllet, og styrt av bakmenne, i sin demens.
   Som Stoltenberg antagelig også lider av demens siden han har glemte sitt uprovoserte angrep på Libya.

   « – Ikke bare som institusjon og organisasjon, men som idé, ideen om at Nord-Amerika og Europa står sammen for å hindre krig, for å trygge freden for å være det sikre i en usikker verden. Han (Biden) har en helt ufattelig evne til å formidle det og til å stå for det, sier Stoltenberg.’
   nrk.no/urix/nato-toppmotet_-kinesisk-vapenteknologi-gjor-jens-stoltenberg-bekymret-1.15534934

   Mens Trump, i motsetning til Biden, ikke lot seg styre, og ikke ønsket krig, – og dermed måtte bort, demoniseres og latterliggjøres.
   Han var farlig for Nato og golbalistene som ønsker En verden, En leder, og En valuta.

   ‘ Vil du ha frihet, vær stolt av landet ditt. Hvis du vil ha demokrati, hold fast ved suvereniteten din. Vil du ha fred, elsk landet ditt, sier Trump. Fremtiden tilhører patrioter, ikke globalister. Fremtiden tilhører suverene, uavhengige nasjoner med ledere som beskytter deres borgeres interesser og respekterer sine naboer. ‘

   ‘De store fellesøvelsene oppfattes som en provokasjon i nord, som mener de to arvefienden øver på å invadere Nord-Korea. Trump har kritisert øvelsen for å koste for mye og for å være provoserende overfor nordkoreanerne.’
   aftenposten.no/verden/i/vm4Qzl/USA-bekrefter-stans-i-militarovelser-med-Sor-Korea

   ‘Fredssamtalene i Qatar kom i stand etter at president Donald Trump før jul varslet at han ville hente hjem rundt halvparten av USAs 14.000 soldater i Afghanistan.’
   vg.no/nyheter/utenriks/i/bK0Gjg/reuters-usa-og-taliban-enige-om-utkast-til-fredsavtale?utm_content=row-13&utm_source=vgfront

   ‘Donald Trump fikk knallhard kritikk for beslutningen om å trekke amerikanske soldater ut av Syria. Men mange mener han i prinsippet har rett.’
   aftenposten.no/verden/i/0E6PjE/Trump-far-stotte-for-sin-plan-om-a-fire-det-amerikanske-flagget-her-og-forlate-Syria

   Når media, bakmennene og Nato demoniserer en leder slik det gjøres overfor Kim/Nord-Korea, skal du ha baller for å si:
   ‘ Han har en stor personlighet. Han er en morsom fyr. Han er veldig smart. Han er en stor forhandler. Han elsker sitt folk, ikke at det overrasker meg, sa Trump om mannen FN har utpekt som den som styrer det i særklasse verste og mest utspekulerte tyranniet i verden. «Han elsker sitt folk». ‘
   dagbladet.no/kultur/trumps-hjelp-til-kim/70636136

   ‘ Våre tropper skal hjem, slår Trump fast.– Det burde ikke være USAs oppgave å erstatte regimer rundt om i verden.’
   aftenposten.no/verden/i/L0bzmR/Trump-Tyrkia-lover-a-utradere-IS

   Antall drepte av USA ledede styrker gikk ned i fra forrige presidenter med 95%.
   Obama og Clinton var de som beordret massedrapene og bombingen i Libya , der ble mere enn 250.000 uskyldige mennesker drept.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Bildet blir klarere;

Covid-«vaksinen» er et bevisst forsøk på folkemord

Forrige innlegg

Det er steinalderen:

En en verden uten mennskelige CO2-utslipp.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.