POSTED IN Israel, Palestina

En okkupasjonsmakt har ikke rett å forsvare seg.

Det er det de okkuperte som har.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Spillet er over

Av Reidar Kaarbø, redaktør av nettstedet Hva Mener Partiene.

Israel skal måles og veies i den internasjonale straffedomstolen for å avsløre om de har begått folkemord (genocide). Dommen vil først falle om noen måneder, men domstolen har adgang til å kreve slutt på kamphandlinger mens saken pågår. Netanyahu har allerede kunngjort at han gir faen i hva domstolen måtte si.

La det være helt klart med en gang: jøder er en bredt sammensatt gruppe, og mange av dem mener Israels regjering er på ville veier og ser på palestinere som likeverdige mennesker som også har rett til et anstendig liv. Det er staten Israel ved statsminister Netanyahu i spissen som nå står anklaget i Haag for handlinger som ikke kan tolereres, uten at dette gir grunn til å stigmatisere jøder generelt. 

Israel er en okkupasjonsmakt


som har innført et apartheid-regime, som har trakassert palestinere i generasjoner og har unnlatt å følge internasjonale resolusjoner. Avstraffingen av palestinere etter 7.  oktober 2023 har vært uproporsjonal og har i stor grad rammet sivile. Israel har systematisk bombet sivil infrastruktur på Gaza, ødelagt sykehus, skoler og flatbombet boliger. Israel har stengt av vann og strøm og stoppet alle forsyninger av mat, medisiner, drivstoff og rekvisita til Gaza for å tvinge folk til å flytte sørover og helst ut av Gaza. Spedbarn har dødd i kuvøser uten strøm, barn har opplevd å få amputert lemmer uten bedøvelse.

Den politiske ledelsen har klart uttrykt ønske om å fjerne alle palestinere fra jordens overflate som om de var skadedyr som bør utryddes. Alle som har kritisert Israel blir omtalt som onde, som antisemitter eller som holocaust-fornektere. Og Israel har fremstilt seg selv som et uskyldig offer og sier at det er palestinerne, de okkuperte, som er problemet, ikke den militært overlegne okkupasjonsmakten Israel.

Israel er gjennomskuet.


Krigen begynte ikke med «terrorangrepet» den 7. oktober 2023.  Etter generasjoner med okkupasjon, med drap, med kidnapping, med ulovlig avstraffing av sivile, med undertrykking og restriksjoner, og etter å ha forsøkt alle andre muligheter for å skaffe seg et anstendig og menneskeverdig liv, fikk palestinerne nok. 7. oktober ble et siste desperat forsøk på å forsvare seg mot den onde overmakten. Og det ser ut som de har lykkes med det. Israel har nå tapt all sympati og avslørt sitt djevelske sanne jeg. En okkupasjonsmakt har ikke «rett til» å forvare seg mot folket de okkuperer og undertrykker og mishandler.

USA er medskyldig i folkemordet.


USA har bidratt penger og massiv tilførsel av ammunisjon og våpen til Israel. USA er den eneste utenom Israel som straks kan få slutt på folkemordet og løse hele floken i Midtøsten. Men USA vil ikke, fordi Israel ikke vil. Disse to forholdene gjør USA til delaktig og medskyldig i folkemord, riktignok uten å være saksøkt.

Kidnappet og kidnappet, fru Blom.


Mens israelerne skriker over seg over de få sivile som ble fanget (les: kidnappet) av Hamas, har verden nå oppdaget at bare på Vestbredden har Israel fanget (les: arrestert) over tusen palestinere, mange av dem barn, som sitter internert uten lov og dom under mye verre behandling enn det løslatte israelere har vitnet om fra Gaza. Og mange av «drapene» som Hamas ble anklaget for den 7. oktober har vist seg å ha blitt utført av den israelske hæren i kaoset som oppsto etter angrepet. Selv da det ble en ukes våpenhvile, ble palestinere på Vestbredden trakassert, jaget fra sine hjem eller fanget av militante israelske settlere i uniform som vil røve deres eiendom.

Israel har nå fått verdens lys på sine handlinger

Makt gir rett men ikke rettferdighet.


og tåler det ikke. I de fleste land anklages Israel for å bedrive folkemord. Hvordan et folk som selv har opplevd folkemord kan utføre folkemord mot andre, er ufattelig å tenke seg. Men verre er det at Israel ikke er i stand til å erkjenne hva de gjør, de kan og vil ikke endre seg, de legger skylden på alle andre, de bruker en retorikk som snur alt opp-ned, de sier at alle andre tar feil. 

Det er ikke det samme «å ha rett» og «å få rett».


Israel bruker sin makt til å tvinge lederne i USA i kne. Tre universitetsrektorer har måttet gå av etter å ha uttrykt kritikk mot Israels bombing i Gaza. De ble truet med at all økonomisk støtte til universitetet skulle opphøre hvis ikke de gikk av. Til og med folkevalgte representanter i USA er underlagt Israels trussel om å mene det «riktige» eller miste sin personlige økonomiske støtte fra AIPAC og fra Israelslobbyen. De er i Israels lomme, og Norge er igjen i USAs lomme. 

Ve dem som kaller det onde godt og det gode ondt. (Jesaja kap. 5, vers 20)


Det eneste som kan stoppe Israel er sterke reaksjoner fra flest mulige nasjoner. Norge kan kreve å stenge Israel ute fra Melodi Grand Prix slik vi stenger Russland ute. Vi kan uttrykke vår støtte til Sør-Afrika i sitt søksmål mot Israel slik mange land allerede har gjort. Vi kan anerkjenne Palestina som selvstendig stat, sende hjem israelske diplomater, starte omfattende sanksjoner mot Israel og innføre full boikott. 

Å ikke gjennomføre reaksjoner betyr det samme som å støtte Israel i sin umenneskelige framferd. Å utsette kritkk i påvente av den internasjonale straffedomstolen – som Israel klart har sagt de kommer til å neglisjere – er ikke bare meningsløst, det fører til mer dreping og skaper en farlig situasjonen i hele Midtøsten. 

Midtøsten kan bli en heksegryte.


Israel har allerede forsøkt å fremprovosere eskalering i nærområdet ved å bombe i Syria og Libanon. Målet er åpenbart å få sin gamle fiende Iran til livs med støtte av USA og Storbritannia. Iran har hittil gjennomskuet Israel og latt være å svare på provokasjoner. En eskalering kan innebære storkrig som involverer alle landene i området og deres støttespillere USA og Russland. Suez-kanalen blir trolig permanent stengt. Muligheten for bruk av atomvåpen er stor, og verdenskrig kan bli resultatet. 

Derfor haster det at ansvarlige land starter en reaksjon som kan tvinge Israel til fornuft, og det er å håpe at Norge er et ansvarlig land. USA har skremmende tydelig vist at vi ikke kan regne med dem, her må Norge tenke og handle på egen hånd. En fjerdedel av folket er mot boikott av Israel, halvparten er for. Espen Barth Eide har et demokratisk flertall i ryggen. For hver dag han og andre statsmenn utsetter beslutninger om tiltak, dør hundrevis av kvinner og barn hver dag. 

Redaksjonen har lagt til bilder m/tekst

Forsidebilde: Levi Meir Clancy

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Ron Unz mener at krigen i Gaza gjør at man nå kan få brakt frem i lyset også andre forhold som jødene har vært flinke til å undertrykke, som den voldsomme overrepresentasjonen av jøder ved amerikanske universiteter. Jøder har hittil blitt regnet som hvite i statistikken. Hittil har hvite blitt oppgitt som å representere 35% av studentene ved amerikanske universiteter, men Unz mener at 25% av studentene er jøder, slik at hvite kanskje utgjør bare 10% eller mindre av amerikanske universitetsstudenter. Hvite utgjør fremdeles 55% av USAs befolkning, mens jødene utgjør bare 2%, så dette er en voldsom underrepresentasjon av hvite og en tilsvarende overrepresentasjon av jøder ved amerikanske universiteter.

  https://www.unz.com/runz/jews-and-antisemitism-at-harvard-university/

  Svar
 • Det samme gjelder vel i Senatet og Kongressen i USA. Det er jo ikke rart at de støtter sine egne. Kazarjøder er seg selv nærmest og bare seg selv.

  Svar
  • Joel Stein (jøde) skriver: « I don’t care if Americans think we’re running the news media, Hollywood, Wall Street or the government. I just care that we get to keep running them.»

   Svar
 • Reidar Kaarbø:
  «Hvordan et folk som selv har opplevd folkemord kan utføre folkemord mot andre, er ufattelig å tenke seg».

  Nei, det er ikke ufattelig.
  Myten om folkemord (og tidligere jødeforfølgelser) mot jødene er jødenes alibi for alt djeveskapen de har stått for og står for.
  Det de har opplevd av folkemord er mest det de har gjort mot andre folk og nasjoner, inkludert mot jøder selv. Antall jøder i verden 1939 og etter 2. verdenskrig var omtrent det samme. Statetikk fra jødisk almanakk etter 1945.

  Når man vet at både USA, og Storbritannia, særlig Storbritania i århundreder har vært og er fullstendig kontrollert av jødene, er selvfølgelig alle folkeutryddelser, via krig, terror, faminer, spredning av pandemier, opiumskriger etc. jødenes verk.
  Eksempelvis de forferdelige faminer i India, folkemord en masse i Afrika, nedslakting av den russiske befolkningen under jødenes maktovertakelse av Russland av den Wall Street finansierte jødiske kommunistovertakelse, senere helt bevisste faminer i bl.a. Ukrania på 1930 tallet.
  Og Holocaust ble iverksatt av jødene mot Tyskland, med sadistiske brannbombinget av sivile, i bl.a. Dresden, sadistisk nok begynt på ‘askesøndag’. Og ikke bare bombet de en runde, men ventet til sivile kom ut av tilfluktsrom, og reddningsmannskaper var organisert. kom de samme sadistene med nye bombeherjinger, t.o.m. dyrene i dyrehavene ble skutt på av jagerfly.

  Fra 1944 og flere år etter 2. verdenskrig, helt til rundt 1949 ble mellom 10 og 13 millioner (noen kilder hevdet opp mot 15 mill.) tysker drept helt bevisst myrdet, via vold, utsulting og alle utenklige måter. Jødenene var mest hysterisk forbannet på at de ble utvist fra Tyskland, at de mistet den økoniske makten og de mange lederstillinger de hadde hatt. Tyskland var deres maktbase nr. en, for kontroll med resten av europa, og dette ville de ha tilbake. Og jødene er et hevngjerrig og skruppelløst folk.

  Og det som har pågått etter 1945 frem til i dag av kriget og terror over hele verden er vel dokumentert, og kan følges tilbake til de samme bakmenneskene.

  Ikke det minste overraskene med folkemordene i Gaza, helt uten respekt for alt levende, som tidligere.
  Og språbruken fra Israelske ledere er gjentakelser av tilsvarende propagandasråk brukt under og etter 1. verdenskrig, før, under og etter 2. verdenskrig. Og igjen mot Putin/Russland etter operasjonen mot Ukrania. Det følger velkjente maler og fremgangsmåter.

  Alt dette er selfølgelig bare mulig når de kontroller pengene, da kontroller de også mediene, politikere og opionen. Om de nå har forregnet seg eller om vi blir narret grundig igjen, er jeg usikker på.

  Svar
  • Ola:
   » Ikke det minste overraskene med folkemordene i Gaza, helt uten respekt for alt levende, som tidligere.
   Og språbruken fra Israelske ledere er gjentakelser av tilsvarende propagandasråk brukt under og etter 1. verdenskrig, før, under og etter 2. verdenskrig. Og igjen mot Putin/Russland etter operasjonen mot Ukrania. Det følger velkjente maler og fremgangsmåter.»

   Nå er det jo lov ( plikt?) for jøder å ljuge overfor ikke-jøder ( Goijm).
   Dette er det lett å se ved å se på/analysere løgnene som er framført , spesielt etter 1945. Deres spesialitet er ‘tidsvitne’-fortellinger. Tidsvitne-løgner. Og manipulerte bilder. Godt organisert.
   Hvis noen er frekke nok til å ljuge gang på gang, på gang, og har cart blanc i media med disse løgnene så tror folk til slutt at det er sannheter. Dette ‘stakkars lille folket.
   Hvis du tviler og vil diskutere løgnene, fordi sannhet er viktig for deg, så blir du fortsatt fengslet i en rekke land som ‘antisemitt’. ‘ I Norge blir du bare utestengt fra media.

   Men nå når de siste års hendelser viser at galskapen og løgnene deres ikke kan skjules lengre, får vi håpe at de blir fullstendig avkledd.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

En fryktelig video fra et russisk minefelt.

Ukrainske soldater sloss for livet. Ikke mer penger til krig og våpen!

Forrige innlegg

Vi de svikte palestinerne?

Egypt er under press fra USA/Israel.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.