POSTED IN Media, Ytringsfrihet

En kommentar om Assange-saken i London.

Dommeren avbildes av gatekunstner.

0
Print Friendly, PDF & Email

Gatekunstneren AFK kommenterer rettshøringen mot Julian Assange med et interaktivt bilde av dommer Vanessa Baraitser som Lady Justice.«Målet med bildet er å informere folk og dokumentere det jeg ser på som historiens største urettferdighet og trussel mot pressefriheten», sier AFK.

__________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Spartakus
__________________________________________________________

På sitt vante hjørne i krysset Hans Holmboes gate/Fosswinckelsgate i Bergen har gatekunstneren AFK i dag kommentert utleveringshøringen til Julian Assange, som ble avsluttet i forrige uke. De få journalistene og ytringsfrihetsforkjemperne, som med mye strev og iherdig innsats har klart å følge saken i The Old Bailey, trekker paralleller til Moskva-prosessene på 1930-tallet når de skal beskrive sine opplevelser av saken. Rettshøringene ble ledet at dommer Vanessa Baraitser, som ikke akkurat har levd opp til rollen som en Lady Justice.

På sin Instagramkonto har AFK skrevet “Exposing War Crimes Should Always Be Legal. Committing And Hiding Them Should Not” og siterer journalisten Caitlin Johnstone.

AFK sier at «bildet handler om utleveringsrettssaken og kriminaliseringen av journalistikken hvis Julian Assange blir utlevert til USA. Ny informasjon som har blitt gitt til offentligheten, via bl.a. FNs spesialrapportør for tortur Nils Melzer, viser at svenske myndigheter vil være medskyldig i å undergrave pressefriheten hvis han blir utlevert.»

I bildet finnes en rekke referanser til Assange-saken. Dommeren er drapert i det svenske, amerikanske og britiske flagget. Bildet ble lansert som «interaktiv gatekunst», og som det fremgår av denne montasjen har det endret seg i løpet av dagen. Om at bilde er interaktiv sier AFK: «Det kom bare til meg i den kreative prosessen. Men ved at bilde er interaktivt, håper jeg folk vil involvere seg mer. De kan ta på bildet, åpne det og forhåpentligvis få med seg detaljene.  Målet med bildet er å informere folk og dokumentere det jeg ser på som historiens største urettferdighet og trussel mot pressefriheten

Vanessa Baraitser vil komme med sin dom 4. januar 2021. Det er klart at Assange sine venner og støttespillere frykter for at hun vil utlever ham til USA, hvor en ny rettssak venter og hvor tiltalepunktene har en strafferamme på 175 år.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

En ting er å ønske seg.

Noe helt annet er å få det til.

Forrige innlegg

Tysk vindkraft.

Går det mot slutten?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.