POSTED IN Krig-fred, Ukraina

En fryktelig video fra et russisk minefelt.

Ukrainske soldater sloss for livet. Ikke mer penger til krig og våpen!

15 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Denne videoen forteller om krigens grusomhet. Den er fotografert fra en drone og forteller om ukrainske soldater som kjemper for livet. De sitter fast i et russisk minefelt og prøver å unnslippe. Flere av dem er åpenbart sterkt skadet og mot slutten av videoen ser vi en ukrainsk soldat som det ser ut får sprengt av seg den ene foten. Zelenski forteller mediene om at «Ukraina seirer på bred front «. Dette videreformidles av mange av våre store medier.

Slike meldinger kommer foran Nato-møtet den 11. og 12. juli i Vilnius hvor organisasjonen må bestemme seg for om de skal satse på forhandling og en mulig fredsavtale eller å fortsette å pøse inn penger og våpen til dette vanviddet. For å få oppslutning om fortsatt krig kommer nå seiersmeldinger fra landets president. Dette er meldinger som ikke er i samsvar med realitetene på bakken, med de viderformidles av villige norske medier.

Zelenski er åpenbart klar å sende ut flere mennesker inn i det helvetet som denne videoen vitner om.

Jeg avslutter med ordene til tidligere CIA-agent Larry Johnson hvis hjemmeside jeg har hentet videoen fra:

«Uavhengig av følelsene dine om hvem som bør vinne krigen i Ukraina, er denne videoen hjerteskjærende og viser både desperasjonen og motet til menn som er fanget i et felt med panser- og antipersonellminer. Soldatene som ikke er såret, forlater ikke kompisene sine. De risikerer liv og lemmer, bokstavelig talt, for å redde de sårede. Men denne videoen gjør det også klart, til tross for tapperheten til de ukrainske soldatene, hvorfor Ukraina har så store problemer med å trenge gjennom det russiske forsvaret.

Du vil legge merke til at disse beleirede sjelene har blitt godt trent i én ferdighet – hvordan man selv bruker en turniquet for å redde sitt eget liv i kamp. Igjen, ADVARSEL, dette er billedlig og emosjonelt ubehagelig.»

For min egen del forteller denne videoen at krigen må slutte nå med en innledende våpenhvile og forhandlinger om en fredsavtale.

Knut Lindtner
Redaktør

En tilleggskommentar.

Videoen ble først publiser i juni på derimot.no. Etter den tid har jeg vært på reportasjereise i krigsområdene på russisk side og det har skjedd mye i krigen. For alle som følger med er det nå åpenbart at Ukraina er i ferd med å tape krigen. Russland kriger med den ene armen på ryggen og lar vesten tømme våpnene inn på slagmarken i slagmarken hvor de blir brent.

Samtidig forverres den politiske situasjonen i vest og leveforholdene til mange mennesker i Nato-zonen. Anstendighet og hensynet til ikke minst Ukrainas befolkning tilsier umiddelbare fredsforhandlinger for å stoppe dette slaktehuset.

Knut Lindtner
Redaktør

Videoen er hentet herfra: https://sonar21.com/judge-napolitano-and-i-discuss-prigozhin-plus-a-horrific-video-of-ukrainian-troops-trapped-in-a-minefield/

Forsidebilde: Skjermdump fra videoen

Tidligere publisert på derimot.no

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

15 kommentarer. Leave new

 • Noe av det Jævligste jeg har sett. Dette er jo ett slakteri og selvmordsoppdrag. Jeg er rett og slett i sjokk at Vesten fortsatt mater på for denne galskapen. Fedre, sønner, brødre lemlestet av miner fordi noen skal tjene penger og de sitter trygt på ett kontor langt unna, gjerne i Oslo eller Washington.

  Jeg håper og ber for at vår frelser Jesus finner nåde i oss og at våre politikere ikke drar denne krigen til Norsk jord.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  29 juni 2023 9:13

  Støre inviterer no til «et bredt forlik» i stortinget for nye gåvepakkar til krigsindustrien i Noreg og USA. Slik vil han trappa opp krigen mot Russland. AP-politikar Jette Christensen har funne ut at Noreg ikkje er i krig med Russland. Me gratulerer!

  Den dagen USA bestemmer seg for å utvida fronten, må Russland forsvara seg mot åtak frå USA-basar i Noreg. Eller før. Russland har fått med seg kva Noreg driv med av krigsførebuing for USA.

  Milliardar rullar når Noreg skal dragast endå meir direkte inn i krigen mot Russland. Dagens smakebit er frå Nettavisen:

  «USA godkjenner mulig salg av bomber til 3,1 milliarder kroner til Norge
  Det går fram av en uttalelse fra Pentagon onsdag kveld.»

  Spådom: Støre kjem til å lukkast for ein gongs skuld. Stortinget er gjennomsyra av militaristiske refleksar. Eg nektar å kalla det tenkjing.

  Svar
 • Få videoen opp på storskjerm i Stortinget, slik som videoen av massemordaren Zelinski som fekk Erna til å felle ei tåre. Frå tåre til kvalme.
  Støre er også massemordar og krigsforbryter i Libya og Ukraina. Stoltenberg skal starte atomkrig før han sluttar i krigsjobben. Eg spyr av kvalme av slik psykopatisk vondskap. Trur desse fire personane at dei får tilgjeving?

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   29 juni 2023 10:08

   God idé. Ta gjerne med desse videosnuttane i same slengen:

   1 Klimautsending John Kerry som vert krossfest av fransk journalist om Bush/Irak og doble standardar for krigsbrotsverk.
   2 President Biden som uttalar seg fyndig om at Putin er i ferd med å tapa krigen i Irak.

   Me treng andre leiartypar. Send ein delegasjon til Moskva og gravlegg den norsk-russiske krigen! Spar liv og pengar! Ikkje ei patron eller ei krone til Kiev-styret! Det må koma andre takter medan det framleis finst ukrainarar i live.

   Svar
  • S skrev:
   «Støre er også massemordar og krigsforbryter i Libya og Ukraina. Stoltenberg skal starte atomkrig før han sluttar i krigsjobben. Eg spyr av kvalme av slik psykopatisk vondskap. Trur desse fire personane at dei får tilgjeving?»

   Jada, de er nok temmelig sikre på at Satan vil ha et godt øye til dem når den tid kommer…

   Svar
   • Satan ville jeg ikke fryktet var jeg dem, men GUDs vrede derimot.

   • Antydet jeg at de vil frykte Satan? Nei.
    Satanister frykter ikke Satan.

 • Det var virkelig grusomt å se denne unge mannen hoppe ned fra vognen, og få benet sprengt bort. En ting er vold på film, du vet at det er fake, men dette er noens virkelighet. Dog; det var feil person som fikk merke konsekvensene på kroppen sin; tenker krigen hadde stoppet ganske fort om dette hadde vært sønnen til en i politikerklassen, eller til en våpenprodusent. Men de slipper alltid unna konsekvensene til sine ondskapsfulle foreldre.

  Svar
 • Reidar Kaarbø
  29 juni 2023 19:06

  USAs våpenindustri har sørget for slike scenarier nær sagt sammenhengende siden andre verdenskrig. De har en eneste målsetting: selge mer våpen, bombe flere, skape mer faenskap, skremme nasjoner til å bruke mer penger på «forsvar». Og de har gjort de i alle disse årene uten å ha blitt stilt ansvarlig for sine gjerninger. Noen gjør alt for penger, og hvis de er dyktige nok får de med seg politikere i andre land som støttespiller – uten at de forstår hva de har gitt seg ut for.

  Denne videoen er det verste også jeg har sett, og jeg skulle håpe at NRK viste den i sin helhet. Slikt trenger våre beslutningstakere å se mer av, spesielt dersom de tar seg friheten å involvere Norge i krigen mot Russland. Vi må få fred i Ukraina NÅ, før vi får en verdensomspennende (atom-)krig.

  Svar
  • Så lenge morderen Stoltenberg er i ekteskap med Usa/Nato vil dessverre slike sener gjenta seg. Også med norske soldater når vi blir kommandert til delaktighet i angrepskrigen mot russland, via norsk jord, akkurat som de andre naziene (Hitler) gjorde. Håper ALLE norske stortingsrepresentanters sønner får delta i den kommende krigen.

   Svar
  • Ja, la videoen stå på non-stop på storskjerm i regjeringskantinen.
   Støre besøkte i dag NAMMO, tross været. Han sier krigen i Ukraina har skapt behov for STORE MENGDER ammunisjon. Og for å ivareta vår egen sikkerhet, ifølge Gram, som han kan ha litt rett i nå når «vi» har gjort oss til uvenn med naboen Russland som ikke har gjort oss fortred på noen særlig måte.

   Svar
 • Komplimenter til redaktøren som legg ut denne videoen til utdanning og opplysning for samtlige representantar for det norske Storting som med sin ivrige deltaking med våpen og finanser vil gjere denne krigen så lang og blodig som krigsprofitørane vil. Stortinget skjuler sin vondskap bak neglekt og dumskap. Eg skal aldri i mitt liv gi nokon av dei mi stemme. Det er slutt.

  Svar
 • Human Rights Watch (HRW) sa at de avdekket nye bevis på ukrainske styrkers vilkårlige bruk av forbudte antipersonellminer mot russiske tropper.

  https://www.rte.ie/news/world/2023/0630/1391963-ukraine-russia/

  Svar
 • Er det flere enn meg som reagerer på at de i det hele tatt hopper ned fra kjøretøyet? Hvorfor ikke rygge så nært at en kan hente de opp fra lemmen de feller ut? Er videoen reell?

  Svar
 • Krig er blitt industri når nær 90% av vestlig våpeneksport til Russland fortsetter og amerikanske produkter utgjør vel 70% .
  https://www.err.ee/1609224339/kiiev-venemaa-importis-laanest-sojalisi-kaupu-2-9-miljardi-dollari-eest
  https://foreignpolicy.com/2023/11/09/russia-sanctions-weapons-technology-exports-evasion-arms-production-missiles-chips/

  Det er så absurd at det er vanskelig å finne en rett måte å forklare det på, men faktisk sant og slik det fungerer, at krigen fortsetter som en industrivirksomhet som sørger for at investeringsfondene kan øke aksjeutbyttet til investorene og krigen slik er blitt en stadig større del av meningen med krigen. Samtidig kan investeringsgigantene som StateStreet, BlackRock og Vanguard fortsette å omsette ukrainsk jord på billigsalg og det blir meningsfullt å forlenge krigen for å forlenge investeringsmuligheten. De eier nå rundt 30% av all Ukrainsk jord. Målt opp mot videoer som dette finnes der ikke lenger ord som klarer å dekke hva som egentlig pågår.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Sør-Afrika har stevnet Israel for folkemord for FNs internasjonale domstol.

Hva dreier folkemordsaka mot Israel seg om?

Forrige innlegg

En okkupasjonsmakt har ikke rett å forsvare seg.

Det er det de okkuperte som har.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.