POSTED IN Militære/våpen/teknologi, Russland

Elon Musk advarer.

Historien forteller oss: ikke prøv å ta Russland.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Det finnes edruelige stemmer fortsatt i vesten, men det er ikke mange som slipper til i mediene. Elon Musk er en av dem. Han har dessuten skjønt at sensur på plattformen sin X (tidligere Twitter) vil over tid gjøre den uinteressant for alle som ønsker fritt å utveksle meninger.

Jo mer slike plattformer kveles for ukorrekte meninger, desto mer blir de plattformer for plattheter, kos og hygge og ikke for diskusjoner hvor en kan lære noe nytt.

I motsetning til våre ledere har han også skjønt at å gjøre Russland til fiende ikke er klok politikk. Men med ledere som ikke leder (slike vi nå holder oss med i Norge hele tiden) men som logrer når USA gir beskjed om å følge, plasserer vi oss i en svært farlig posisjon. Vi blir USAs sverd som Washington kan bruke i et førsteslag mot Russland.

Knut Lindtner
Redaktør

Musk advarer mot å invadere Russland.

Å prøve å overta verdens største land er «aldri noen god ide», sier SpaceX og Tesla CEO. Invader aldri Russland, sier teknologi-milliardæren Elon Musk. 

Dette insisterte han på under en diskusjon om historiske militære strategier på sin egen plattform X (tidligere Twitter). I et innlegg på sist torsdag argumenterte han om at den britiske marinekommandøren Horatio Nelson  i det 18. og tidlige 19. århundret var «utrolig». Han lovpriser også Arthur Wellesley, den første hertugen av Wellington, som var blant de militære lederne som slo den franske keiseren Napoleon i slaget ved Waterloo i 1815.

«Wellington blir vanligvis undervurdert. Han var ikke på Napoleons nivå, men likevel en av historiens beste generaler», skriver han på SpaceX og TeslaCEO. Som svar på Musk sin kommentar antyder en av brukerne at Napoleon faktisk ikke «var så smart» med sitt mislykkede angrep på Russland i 1812.

Arthur Wellesley, 1. hertug av Wellington, var en engelsk-irsk soldat og statsmann som var en av de ledende militære og politiske figurer i 1800-tallets Storbritannia. Hans seier over Napoléon Bonaparte i slaget ved Waterloo i 1815 plasserte ham i første rekke blant Storbritannias militære helter. Wikipedia

Musk ser ut til å være enig med dette synet, han svarer: «La være å invadere Russland. Det er aldri en god ide». Den franske hæren, som ble betraktet som uovervinnelig på den tiden, krysset grensen til Russland sent i juni 1812, og rykket raskt fram. De gikk inn i Moskva i midten av september.

Men etter det kunne Napoleons styrker bare trekke seg tilbake. De ble sparket ut av Russland før året var omme, med enormt store tap av soldater, man regner mellom 400 000 og 500 000.

Russiske historikere tilskriver landets suksess i det de kaller Den Patriotiske Krigen i 1812 den sofistikerte «lokke-og-lure»strategien til feltmarskalk Mikhail Kutuzov, til heltemotet til de russiske soldatene, til patriotismen til sivilbefolkningen der mange av dem sluttet seg til partisaner – og ikke minst til de harde forholdene i løpet av vinteren i konfliktens siste måneder. 

I de siste to årene har Elon Musk etterlyst en fredelig ordning i konflikten mellom Moskva og Kiev. Han advarer om at fordi Vesten støtter Ukraina kan konflikten komme til å utvikle seg til en atomkrig mellom Russland og USA. 

Milliardæren Musk har sørget for å skaffe Kiev tilgang til Starlink-satellitten. Men han har nektet å gi dem denne tilgangen når det gjelder Krim. Grunnen er at han er bekymret for at ukrainerne vil bruke SpaceX-systemet til å styre droner og raketter mot russiske mål på Krim-halvøya.

https://www.rt.com/news/590157-musk-invade-russia-napoleon/

Forsidebilde: 1814, the Campaign of France, by Ernest Meissonier, 1864; in the Louvre, Paris.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Det altoverskyggende er at for globalarkitektene er kuing av Russland helt maktpåliggende. For denne gjengen er det nå eller aldri. Om en nukleær krig må til er dette bedre i deres verden enn at nasjonalstatene gjenerobrer sine tradisjonelle bastioner. For da baner det veien for fullendelsen av vestlig pekuniær kollaps. Og en helt annen og ny deling av verdensmakten.

    For øvrig er erobring av 11 tidssoner ved hjelp av dagens moderne stridsmidler ikke noe enklere nå enn det var for Napoleon til hest eller Adolf med tanks. Nå er dessuten førsteslagseffekten ute av bildet, og Putin er i ferd med å ruste seg til tennene. Alt mens Vesten har importert millioner på millioner av sine kulturelle erkefiender og urbefolkningen er mer opptatte av kjønnskvotering, nye kjønnsidentiteter og «grønn» nedleggelse av sin industri. Hva kan gå galt for oss liksom..?

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Er politikken bare en uendelig gjentakelse?

Politikkens evige runddans

Forrige innlegg

«Long Covid».

Øker vaksineringen sjansene for å få den?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.