POSTED IN Coronavaksiner, Helse

Eksisterer Long-Covid?

Eller er det enda en bløff for mere vaksinering?

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Nesten 50% av unge mennesker er rammet – studie viser: «Long covid» er ikke forårsaket av covid.

En smekk til WHO: En fersk studie har undersøkt forekomsten av «long covid» blant ungdommer og unge voksne. Man tok utgangspunkt i Verdens helseorganisasjons kasusdefinisjon og foretok en oppfølgingsundersøkelse seks måneder etter avlagt PCR-test. Det urovekkende resultatet var: Cirka halvparten av deltakerne i studien, som var i alderen 12 til 25 år, led av long covid. Men det var også tilfellet for dem som aldri hadde hatt covid. De norske forskerne kom dermed til en klar konklusjon: Verdens helseorganisasjons definisjon er mer enn tvilsom – de «long covid»-symptomene som beskrives, har ingen sammenheng med en SARS-CoV-2 infeksjon.

Medier og myndigheter forsøker stadig å skape et inntrykk av at selv de letteste koronainfeksjoner kan føre til en langvarig funksjonsnedsettelse. Norske forskere ønsket å analysere hvor ofte «long covid»-symptomer opptrer hos personer i alderen 12 til 25 år, som har testet positivt for SARS-CoV-2på en PCR-test, og undersøkte forsøkspersonene seks måneder etter at de hadde avlagt den positive testen. Resultat: 48,5% av dem hadde symptomer som samsvarer med Verdens helseorganisasjons definisjon av tilstanden.

I stedet for å stanse vaksineringen som ikke virker, men gjør mange sykere, bruker en begrepet «Long-Covid» for fortsatt vaksinering. (Foto: iStock)

Men forskerne undersøkte også en kontrollgruppe som aldri hadde hatt covid. Også i denne gruppen hadde etter WHO sin definisjon 47,1% av studiedeltakerne «long covid» – men nå altså uten å ha hatt covid. Da man undersøkte dette nærmere, viste det seg at det er psykososiale faktorer som er assosiert med disse symptomene. Det er for det første klart at de lite spesifikke plagene det her er tale om, uansett er veldig vanlige i befolkningen. For det andre var koronatiltakene spesielt for unge mennesker forbundet med mye stress og mange begrensninger, noe som da også fikk konsekvenser for helsen. Det viste seg at det særlig var ensomhet og liten fysisk aktivitet som økte risikoen for symptomer på long covid. Forfatterne konkluderer:

De vedvarende symptomene og funksjonsnedsettelsene som kjennetegner long covid, er forbundet med andre faktorer enn en SARS-CoV-2infeksjon, deriblant psykososiale faktorer. Dette resultatet reiser spørsmål om nytteverdien av Verdens helseorganisasjons kasusdefinisjon og har implikasjoner for planlegging av helsetjenester og for den videre forskningen på long covid.

Dermed bekreftes funn fra tidligere gjennomførte studier. Forskerne bemerker avslutningsvis at de som er rammet av disse symptomene, fremfor alt kan ha nytte av ikke-medikamentelle tiltak. Men den slags behandlinger er det jo vanligvis ikke så mye penger å tjene på…

Oversatt av Rune G

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Long covid er vel egentlig vaksineskader?

  Svar
 • Folk er bare smarte.
  Det går vanskelig å si at man har injeksjons-skader. Da blir man dyttet bort fra køen og smilt litt av.
  Injeksjons-skader eksisterer knapt, det er bare noe konspirasjonsteoretikere forfekter.
  Men hvis Har du ‘long-Covid’ …..
  Ja, det er derfor ‘vi’ stengte av landet, la inn påbud om munnbind og Antibac som ikke er laget for virus, men bakterier. Og reddet dere. Velkommen. ;-)

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Zelensky-medarbeider om Krim:

«Vi må renske halvøyen for alt russisk.»

Forrige innlegg

Klima er påskuddet, de egentlige motiver er noe annet

Vind- og solkraft er parasitter på økonomien

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.