POSTED IN Norge

Eksisterer fortsatt i det skjulte:

Hemmelige og udemokratiske Nato- nettverk.

8 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Denne saken er ikke egnet til å overraske. Den forteller hvem som i praksis i stor grad overvåker Danmark uten at noen løfter en finger. Problemet denne gangen var at det ble lekket til pressen og forårsaket noen overskrifter. Men noen nyhet var det knapt for de som følger med.

Overvåkningen av det danske folket skjer i det skjulte i full samforståelse med de fleste danske politikerne. Og det vil fortsette. Det samme gjelder sannsynligvis i enda større grad for Norge. Uten at mediene lar seg opprøre av den grunn. Det er normaltilstanden.

EU styrer vårt kommersielle/økonomiske regelverk og USA kontrollerer overvåkningen av alle landets innbyggere. Så lenge ingen tar fra oss det daglige brød er det få som reagerer. «Først spise, deretter moral».

Når det nå fremkommer at Danmark har vært helt sentral i USAs overvåkning av allierte, noe som ikke er noen overraskelse for de som følger med (Jfr. Edward Snowden), føyer dette seg inn i en ytterligere bekreftelse av at såkalte «Nato-allierte» i praksis er undersåtter i USA-imperiet om at de må holdes på plass med ulike metoder. At dette fremstilles som en sensasjon i våre medier forteller mer om dem og våre politikere enn noe annet.

Vi kan være ganske sikker på at det ikke vil bli gjort noe med dette i Norge. Det vil komme forsikringer og beklagelser for å roe opposisjonen og befolkningen men alt vil fortsette som før. Det er USA som i dag er herre i Norges hus. Hverken Storting eller folk klarer gjøre noe med det. De vil ha det på den måten. Så lenge vi tjener penger og har det bra ofrer vi selvbestemmelsen vår.

Knut Lindtner

NATOs stay-behind-nettverk i Danmark lever og blomstrer.

Fra FE datasenter, Sandagergård (Amager øy)

Den danske pressen har publisert en serie avsløringer om statens deltakelse i svære operasjoner rundt USAs spionasje på sin danske etterretning og forsvars-selskaper.

Det viser seg at i 1992 ba president Bill Clinton den daværende danske statsministeren Paul Nyrup om tilgang til Danmarks kabelsystem for internett. Nyrup, som var en standhaftig Altlanterhavstilhenger gikk straks med på det. 

Forholdsprosedyrene mellom NSA (National Security Agency) og FE (Forsvarets Etterretningstjeneste) kom så på papiret

Prosedyren tillater USA å avlytte enhver internett-aktivitet på linjen, inkludert alle dansker. Og i tillegg alt fra utlandet som måtte bli sendt gjennom Danmark.

I Barack Obamas tid (dvs. etter Edgar Snowdens avsløringer og USAs løfte om ikke å spionere på sine allierte) avlyttet USA de følsomme danske forhandlingene om innkjøp av nye kampfly. Og de fikk danskene til å velge F.35 framfor fly fra  europeisk industri. 

Den vanlige dansken betrakter feilaktig dette som en spionsak. Men faktisk var dette satt i verk av statsministeren, og gjennomført av det danske militæret og  via elektromagnetisk etterretningstjeneste.

Dette er faktisk en etterlevning av systemet som kom på plass etter andre verdenskrig av CIA (USA), og senere av NATO (USA og Storbritannia). Det ble kalt stay-behind-nettverk (Gladio).

Under påskudd av å kjempe mot Sovjet-Unionen, tok disse anglo-amerikanerne seg friheten til å blande seg inn i indre affærer hos sine allierte land. Ja, de gikk så langt som til å ta livet av en statsminister for å få til et statskupp.

Den danske grenen av stay-behind-nettverket, Absalon, ble påstått oppløst i 1989. Men den gjenoppsto i hjertet av  FE.

Alt tyder på at samme innretning fortsetter å være aktive i alle NATOs medlemsland. 

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Tidligere publisert på Derimot.no

Forsidebilde: Kristina Flour

https://www.voltairenet.org/article211692.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

 • En typisk konspirasjon. 😉

  Svar
 • Veldig viktig artikkel! Håper folk forstår hva de enorme datasentrene som er under bygging og planlegging i Norge for firmaer som Facebook skal brukes til. Det kreves ikke enorme datahaller over hele verden til å dele noen bilder. Det er for massiv overvåking som skal muligjøre en teknokratisk fremtid ala hva vi ser i Kina.

  Svar
  • «Det kreves ikke enorme datahaller over hele verden til å dele noen bilder. »

   Nei, hvor mye kreves for det som benyttes til kommunikasjon ?
   Vi vet at produksjon av Bitcoin krever store mengder energi, – men …

   Det hadde vært fint å få svar fra noen med kunnskap på dette området.

   Svar
  • Bjørnar Bolsøy
   26 november 2020 8:48

   «Det kreves ikke enorme datahaller over hele verden til å dele noen bilder. Det er for massiv overvåking som skal muligjøre en teknokratisk fremtid ala hva vi ser i Kina.»

   Egentlig handler det om at hele norge vil «opp i skyen». Tusner av norske bedrifter og store mengder tjenester og data skal flyttes fra lokale datahaller til datasentrene tilknyttet skytjenestene. Rett og slett fordi man ikke lenger lagrer ting og tang på sin PC – eller floppydiskett.

   Svar
 • Bjørnar Bolsøy
  26 november 2020 18:28

  «Og de fikk danskene til å velge F.35 framfor fly fra europeisk industri.»

  Noe slikt har ikke kommet frem. Det som har blitt avslørt er at amerikanerne har spionert på myndighetene og selskaper som produserer deler for F-35. Det er på ingen måte det samme som å hevde at kampflyprosjektet ble rigget.

  Svar
 • Tor Larsen
  5 juni 2021 10:14

  Stay Behind nettverket ble opprettet på basis av frivillighet og ble drevet etter nøyaktig samme prinsipper som sioniststatens «sayanim» (og nazistenes «Werwolf»). Medlemmene av Stay Behind fungerer som sympatisører, kollobaratører og assistenter som diskret har blitt fanget opp og utnyttet av systemet. De få jeg har møtt var relativt korttenkte individer med de beste intensjoner og hang til enkle svar på kompliserte spørsmål. De jeg visste om hadde høyrevridde synspunkter og var slett ikke avvisende til å måtte ty til ekstrem vold. De fantes -og finnes sikkert fortsatt i alle yrkesgrupper, men gjerne med linjer tilbake til politi og militærvesen. Der finnes fortsatt «old boys» -og nå sikkert yngre medløpere. De blir stimulerte gjennom å føle tilhørighet til noe større enn dem selv, «saken», hemmeligheter og drastiske virkemidler. Lik som Israels sayanim blir medlemmer diskret kontaktet når «saken» krever det og får aldri vite mer enn de må for å kunne fylle sin tiltenkte rolle. Fra Norge vet jeg ikke om de har vært involverte i noe politisk stort, men i Sverige var de en viktig brikke i mordet på statsminister Olof Palme i 1986 (ref. Ole Dammegård: Statskupp i Slow Motion). Felles for dem alle er at de overhode ikke kan ane hvilke interesser de egentlig tjener, så de blir på skamløst vis utnyttet og misbrukte.

  Svar
 • Det er skrevet flere bøker om Stay Behind i Norge, jeg kan nevne «Oppgjør» av Oddmund Hammerstad og «Gor-Gate» av Hans Henrik Ramm og Johan M Setsaas. Begge disse bøkene er imidlertid 25 år gamle, og jeg har ikke sett nyere bøker om Stay Behind i Norge. Er det noen som leser dette som har kjennskap til nyere bøker om Stay Behind i Norge?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hvor mange blir arbeidsuføre etter covid-vaksinering?

En sykehistorie.

Forrige innlegg

De sier de er mot atomvåpen, men det stemmer ikke:

Natotilhengere er automatisk for atomvåpen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.