POSTED IN Libya

Egypt under press:

Truer med militær intervensjon i Libya.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Hele Midt-Østen er under sterk forandring. Gamle konstellasjoner går i oppløsning og nye oppstår. Det betyr at området går inn i en ny politiske epoke. Hva utfallet blir er ikke godt å se for her er mange aktører og kryssende konfliktlinjer.

Meldingen under er uttrykk for akkurat dette. De som er vant il å forholde seg til verden som om den var fastlagt en gang for alle vil måtte revurdere mange inngrodde forestillinger fremover. Gamle politiske veikart gjelder ikke lenge.

Det som skjer kan vanskelig forståes uten en global oversikt. Det er nye lokale konfliktlinjer som oppstår som følge av større endringer på det globale sjakkbrettet. Av særlig betydning har Kinas fremvoksende makt betydning og USAs desperate kamp for å holde på sin.

Vedtak om krig skal ikke gjøres når folk er opphisset slik disse er det

Nato-krigen i Libya som den norske regjeringen og store deler av Stortinget var så stolte av (Norsk flybombing uten mål og mening) kommer nå tilbake som en politisk boomerang i form av nye kriger som står i kø.

Jeg kan høre unnskyldningene: «Det var ikke dette vi mente og ville!» Men har ikke våre folkevalgte et krav om å tenke gjennom det de gjøre og eventuelle konsekvenser. Vedtaket ble gjort i en «blodtåke» i all hast over telefonen uten den grundige Stortingsbehandlingen dette krever etter grunnloven.

Nei, de var ikke på høyden da og heller ikke nå, forgiftet som de er av Nato-propagandaen fra de store mediene.

Knut Lindtner

Egypt truer med å intervene militært i Libya.


Fra Voltaire Network.


Den 21. juni 2020 gikk den egyptiske presidenten – marskalk Abdel Fattah al-Sisi i en fjernsynstale inn for en militær intervensjon til støtte for den eneste valgte autoriteten i Libya, Tobruk-parlamentet- Han mener det er legitime regjeringen. Dette sa han etter at han hadde sett over sine militære styrker. 


Helt eksplisitt truer han al-Sarraj-regjeringen, den som er anerkjent av FN.
Al-Sarraj-regjeringen består av Det Muslimske Brorskapet og al Qaida-jihadister som la til rette for NATOs fjerning av the Libyan Arab Jamahiriya (Gaddafi) i 2011.

Fayez Mustafa al-Sarraj er leder av Presidential Council of Libya og statsminister for regjeringen for National Accord of Libya, dannet 17. desember 2015 under den libyske politiske avtalen.


I juli 2013, etter gigantiske protester, slo marsjal Abdel Fattah al-Sisi ut president Mohammed Morsi og hans allierte, Det Muslimske Brorskap.  Han ble senere satt inn som president ved et vanlig valg, men med svært lite frammøte.


Dersom al-Sarraj-regjeringen invaderer det østlige Libya vil Det Muslimske Brorskap uten tvil ta opp igjen sine terrorist-operasjoner i Egypt.

 
De Forente Arabiske Emirater og Saudi-Arabia har stått fram med støtte til Egypt i deres kamp mot Det Muslimske Brorskap.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.voltairenet.org/article210285.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • » i all hast over telefonen uten den grundige Stortingsbehandlingen dette krever etter grunnloven.»

    Altså brudd på grunnloven igjen, Ap. Hvor mange ganger siden 1945?
    Og ingen er stilt for retten for disse bruddene på vår grunnleggende lov.
    Hvorfor er Ap fortsatt et lovlig parti?

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Norsk meningsmåling om klima:

Et flertall mener at mediene er ensidige.

Forrige innlegg

OBOS-direktøren

Akseptabelt å eie to sekundærboliger?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.