POSTED IN Latin-Amerika, USA

Dramaet på Texas-grensen.

Eliten vil ha den billige arbeidskraften.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Migrant-dramaet i Texas er en distraksjon: Eliten i USA vil ha vidåpne grenser.

Guvernør Greg Abbotts feide med president Joe Biden kan nok engasjere velgerne, men det vil ikke stanse bølgen av illegale migranter.

Av Tony Cox, en USA-journalist som har skrevet for, eller vært redaktør hos Bloomberg, og i flere store daglige aviser.

Mange av de beleirede amerikanerne som har vært vitne til at landet i flere tiår har opplevd en uendelig strøm av ulovlig fremmed-innvandring,  ble oppmuntret av den siste salven Texas-guvernøren kom med i sin feide med president Joe Biden. Det er lett å se hvorfor. Man har sett rekordstore bølger av ulovlige innvandrere under Biden-administrasjonen – uten at det er tatt det minste hensyn til skaden dette påfører amerikanske borgere. Dette er smertelig – så Abbotts angrep på den føderale regjeringene blir virkelig godt mottatt.

To dager etter at USAs høyesterett fastholdt den føderale regjeringens rett til å rive ned grense-barrierene som soldaten i Texas National Guard hadde satt opp, erklærte guvernøren på onsdag statens rett til i selvforsvar og å «erstatte» de føderale lovene. Så han vil fortsette å kjempe mot denne «invasjonen». Som republikansk guvernør insisterer han på at på grunn av at Biden-administrasjonens overser sin grunnlovsfestede plikt til å forsvare USA mot fremmede inntrengere må Texas nå sette i gang tiltak for å beskytte sine egne innbyggere.

Derfor vil statens soldater nå arbeide for å blokkere denne tilstrømmingen av migranter, uansett hva høyesterett måtte si. Republikanske politikere – som representantene Clay Higgins og Chip Roy, senator Ted Cruz og Arkansas-guvernør Sarah Huchabee Sanders – hyller alle Abbots aksjon. Tidligere president Donald Trump, som nå leder som republikanernes presidentkandidat mot Biden i årets presidentvalg, sier at Texas «må få full støtte til å drive tilbake denne invasjonen». Han oppmuntrer  andre guvernører til også å utplassere sin National Guard til å sikre grensen.

Snakket om menneskerettigheter er en distraksjon. Kapitalen ønsker seg billig arbeidskraft.

Dessverre vil importen av millioner ulovlige innvandrere fortsette og bli tvunget på amerikanerne, uansett hvilke politiske stunt som blir satt inn. Og uavhengig om det er det røde eller det blå teamet som sitter med ansvaret. Denne trenden har absolutt blitt mye verre under Biden. Republikanerne har ført kampanjer når det gjelder immigrasjons-saken, likevel uten å foreta seg de nødvendige skritt for å sikre grensen. 

Slik står saken: Republikanerne kontrollerte begge husene i kongressen da Trump tiltrådte i 2017. Men den grensemuren han lovet ble aldri bygget. Det ble aldri noen masse-deportasjon av ulovlige innvandrere. Det ble heller ingen massearrestasjon de forrædere av arbeidsgivere som leidde inn disse menneskene som egentlig ikke har lov til å arbeide i USA.

Det ble skattebetalerne som til syvende og sist ble nødt til fortsatt å betale regningen…som alltid. Den styrende klassen venter dette av lovlydige borgerne: Arbeid hardt, hold kjeft når du arbeider for oss med de lave lønningene, og gjør samfunnet vårt mer folksomt og mindre trygt. De som klager for høyt kaller vi med det røde R-ordet (rasist).

Den samme styrende klassen kan være trygge på at Abbotts grense-manøvrering ikke vil ha noen betydning. Biden-administrasjonen har kjempet hardere enn dem for å blokkere delstatens sikkerhetstiltak når det gjelder å vokte grensen. Når de påstår at de ikke har nok folk nok til å sikre grensen så har administrasjonen likevel folk nok til å fjerne de båndene som Texas-troppene brukte til å stenge av  trafikk-knutepunkter.

Grensegjerdet i Rio Grande

Da Texas satte opp flytende grense-sperringer i elven Rio Grande, saksøkte Biden-administrasjonen delstaten og påsto at Abbott satte migrantenes liv i fare. Texas National Guard tok kontroll over en park ved en grenseovergang, gjorde Biden dem simpelthen om til føderale tjenestemenn for å få sin vilje, slik noen demokratiske politikere allerede hadde foreslått.

Han ville sikre seg at denne Border Patrol gjør det viktige arbeidet det er å fjerne delstatens barrierer som immigrantene simpelthen overser når de  trosser USAs lover. Biden har smurt invasjons-flommen mer enn noen president før han. Nesten 2,48 millioner ulovlige innvandrere har støtt på grensepatrulje-agenter i regjeringens siste finansår, som sluttet den 30. September.

Det var langt det høyeste, mer enn de 300 000 som kom forrige måned alene. De som Border Patrol støter på blir ikke sendt tilbake. Regjeringen har sluppet inn millioner av ulovlige immigranter og falske «asylsøkere», som så må avvente en høring i retten. Disse høringene kommer ikke til å behandlet på flere år – eller tiår.

Det snakk om en ønsket invasjon fra kapitalkreftenes side. Migrantene stjeler jobbene fra USAs innbyggere fordi de er villige å jobbe for lavere lønn. (Foto: iStock)

Og mange immigranter møter simpelthen ikke fram når deres tur i retten endelig er kommet. Enda flere millioner har kommet over grensen «uten å treffe på» Border Patrol og få slik rettsbehandling. Det er ikke tilfeldig at denne bølgen i grensetrafikken har ført til en økning i handel med barn og handel med narkotika. Fentanyl blir transportert over grensen av narkotika-karteller. Dette tar livet av tusenvis av amerikanere hver måned. 

Mer enn 112 000 amerikanere døde av overdoser mellom mai 2022 og mai 2023, først og fremst av fentanyl og andre syntetiske opioider. Samtidig har det vært en 56-dobling av det antallet terrorister som står på listene til Border Patrol. Situasjonen har blitt så prekær at amerikanere av alle slags politiske farger og demografiske kategorier ikke ser på dette som en krise, men som en invasjon.

En meningsmåling fra Rasmussen Report publisert denne måneden viser at neste to tredeler av amerikanske velgere – inkluder 55 % demokrater – er enige om at landet opplever en invasjon.

Men selv om Biden lar initiativet ved Texas-grensen fortsette, heller enn å bruke makt til å gjøre noe med det , har de kriminelle som står for denne immigrasjons-trafikken nok av lettvinte grenseoverganger å utnytte. Mange av immigrantene som blir fengslet av Texas-troppene blir bare overlatt til Border Patrol.

Abbott har skapt overskrifter ved å sende busslaster med ulovlige immigranter  til demokrat-kontrollerte distrikter, som New York og Chicago. Republikanerne har heiet på denne taktikken fordi det gir de som er ivrige pro-immigrasjon en virkelig smak på krisen. Borgermesteren i New York, Eric Adams, ble så forvirret at han påsto denne migrant-tilstrømmingen vill «ødelegge» Amerikas største by. Selv om det kan være fornøyelig å se på, så er det en avledning fra det faktum at grensene er vidåpne. Å bruke konsekvensene av dette rundt om i landet gir iallfall ingen seier.

New Yorks borgermester, Eric Adams.

 

I alle fall har ikke Texas noen lovlig myndighet til å deportere millioner av ulovlige utlendinger som kommer over grensen, eller de som allerede er i staten. Og om de hadde det, har de kapasiteten til å gjøre det? Ingen av de to store politiske partiene har vist at de har til hensikt å fjerne denne billige arbeidskraften som de har fått.

Uenigheten mellom Texas og Washington kan bli bedre dersom Biden hadde vært i stand til å lage en avtale med republikanerne i kongressen om å øke sikkerheten på grensen. Han har prøvd å få til noen tøffe (men ikke effektive) immigrasjons-tiltak for at republikanerne til gjengjeld skal godkjenne hans forslag om å sende ytterligere 60 milliarder dollar til et annet katastrofalt Washington-prosjekt: Proxy-krigen i Ukraina.

Ser man langsiktig på immigrasjon-problemet  er målet å oppfylle den styrende klassens drøm om en «omfattende immigrasjons-reform», noe som i bunn og grunn betyr amnesti for de millionene av ulovlige utlendinger som allerede er her. Og noen falske gester om grense-sikkerheten.

Lovlydige borgere vil fortsatt lide av konsekvensene, og pådra seg utgifter. Og deres stemmer i valg vil bli uten betydning over tid. Væpnet opprør eller løsrivelse for grensestatene (ingen sjanse)? – The show must go on.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: João Pedro Freitas

https://www.rt.com/news/591336-texas-abbott-migrants-biden/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • For ikke å snakke om barn eliten vil ha til langt verre formål.

  Svar
 • Øystein Jørgensen
  29 januar 2024 13:58

  Dette kan dreie seg om noe uendelig mye verre.
  De aller fleste av disse inntrengerne er spreke unge menn.
  Våpenføre menn.

  Med en kommende kollaps av bobleøkonomien som sentralbanken(e)s sinnssvakt løse pengepolitikk og politikernes like vanvittige pengebruk har ført til så vil det nødvendigvis føre til massearbeidsledighet.
  Millioner av unge menn som presser seg inn i et rikt land på jakt etter et godt levebrød går an å friste med et liv i uniform.
  De trenger ikke så lang tids opplæring i soldatyrket før de har lært nok til å kunne brukes i en borgerkrig mot republikanske delstater.
  Det kan være selve hovedmotivet for at Biden satser så voldsomt på å hjelpe inn denne invasjonshæren.

  Altså ikke samme motiv som hos europeiske «eliter» som gjennomfører etnisk og kulturell utskifting av egen befolkning i den hensikt å ødelegge samfunnet generelt og fjerne grunnlaget for nasjonalstatens eksistens spesielt.
  De selverklærte «elitene» som leder vestlige land er virkelig noen nifse vesener.

  Svar
 • » Snakket om menneskerettigheter er en distraksjon. »

  Trump ble jo demonisert ( også i norsk media/Nrk.) for å ville ta resurser/penger fra amerikansk våpenidustri for å bygge forsvar mot ulovelig innvandring, og narkotikainnføring, i USA via Mexico.
  Barns helse og rettigheter ble brukt mot ham. – Men Obama sin politikk rundt barne- internering var jo mye verre/mindre gjennomtenkt enn under Trump-administrasjonen. Barns lidelser var større.
  Og nå enda verre under Biden-administrasjonen.

  Dette er kjent, for de som sitter med informasjon. – Som feks. det store apparatet Nrk.
  Hvorfor driver norske myndigheter og deres media med politikk og desinformasjon,
  – istedet for informasjon?

  Hva er det som foregår?
  Hvorfor får løgner større verdi enn sannheter ?

  Hvordan har vi kommet hit?
  – Og hvordan kommer vi oss herfra , – og til etteretteligheter og sannhet?

  Det ser håpløst ut.
  – Men vi gir oss ikke.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Finsk studie:

Vindturbin-industriområder fordriver det lokale dyrelivet.

Forrige innlegg

Revolusjonerende tall som overrasker!

93% AV DE SOM DØDE ETTER COVID-19 VAKSINEN DØDE AV INJEKSJONEN

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.