POSTED IN Endring av politikken, Helse

Dr. John Lee:

– Fri oss fra denne nytteløse lockdownpolitikken.

0
Print Friendly, PDF & Email

Den britiske legen og tidligere patologen John Lee er en kjent kritiker av den koronapolitikken som Storbritannia og de fleste andre land fører. Allerede i mai skrev han i The Spectator at «det er en nasjonal skandale hvordan man teller «covid-døde». Nå har dr. Lee kommentert de stadig strengere tiltakene mot covid-19 i Storbritannia i artikkelen: Free us from this futile cycle of Covid contagion and control.

Nå er vi igang igjen. Med enda strengere restriksjoner som sannsynligvis vil bli innført fra nyttår er Storbritannia fanget i en meningsløs syklus av Covid-smitte og kontroll. Siden den såkalte ‘andre bølgen’ begynte i høst, har publikum blitt tvunget til å tåle regionale lockdowns, nok en nasjonal lockdown og stadig mer kompliserte nivåer av restriksjoner. Likevel har ingen av disse autoritære byråkratiske påleggene vist seg å være effektive.

___________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Steigan.no
___________________________________________________________

Den britiske regjeringa spyr daglig ut dystre tall og grafer som tegner et katastrofebilde av situasjonen. Men etterhvert som de mer og mer drakoniske tiltakene viser seg å ikke ha noen effekt, blir propagandaen i seg sjøl et tegn på en politikk som har slått feil.

Dr. John Lee skriver:

Lockdowns kan ikke utrydde sykdommen eller beskytte publikum. Faktisk sa Matt Hancock nesten det denne uken. De fører til bare økonomisk nedsmelting, sosial fortvilelse og direkte helseskader av andre årsaker. Det er faktisk nettopp det jeg har argumentert om siden starten på den første lockdown. Vitenskapelig har medisinsk og moralsk lockdoan ingen berettigelse når det gjelder å håndtere Covid.

Hvis vi levde i et totalitært system som Kina, ville kanskje en kortvarig og total lockdown ha noe for seg skriver dr. Lee, men når det gjelder Storbritannia mener han at det har mislykkes totalt.

Og så har vi havnet i denne deprimerende spiralen med drakoniske tiltak, holdt på plass av stadig mer komplekse, vilkårlige regler som selv myndighetene ikke ser ut til å forstå eller fullt ut adlyder. I forrige uke ble forbudets yppersteprestinne, den skotske nasjonalistlederen Nicola Sturgeon, tatt for å bryte sine egne påbud ved å fjerne masken på et møte. Jeg er ikke noen ensom stemme når det gjelder dette. Ineffektiviteten av lockdowns ble framhevet av Lancet Medical Journal nylig der den undersøkte deres innvirkning over hele verden. Den konkluderte med at restriksjoner – uansett hvor tøffe eller løse – ikke har noen påviselig virkning på de registrerte infeksjonsratene.

Stopp den mislykte lockdownpolitikken nå!

Dr. Lee konkluderer:

Lockdowns er en triumf for dårlig gjennomtenkte prioriteringer og dårlig forståelse av viruset. Det eneste vi kan være sikre på er de enorme skadene de fører til. De siste ni månedene har familier blitt revet fra hverandre, virksomheter blitt ødelagt, arbeidsplasser tapt og muligheter ødelagt for millioner.

Ensomhet, isolasjon og dårlig mental helse har forverret seg, gjenspeilt i økende antall selvmord blant de unge. Eldre og sårbare har fått det betydelig verre. Selv om jeg ikke avviser presset NHS kan møte, og heller ikke prøver å redusere de personlige tragediene bak hvert eneste dødsfall, er lockdownspiralen virkelig langt, langt verre enn sjukdommen. Så av hensyn til alles fremtidige velvære er det for lengst på tide at regjeringa endrer kurs.

Hjelp de som trenger det med å skjerme, tvinge ingen og la folk flest komme tilbake til det normale. Dette er den eneste tilnærmingen som vil fungere, og det burde være det eneste budskapet om håp denne julen fra regjeringa.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Russlands nyeste jagerfly SU-57:

Er det bedre enn F-35?

Forrige innlegg

Tysk general:

Russland er hovedfienden. Kina er for langt unna.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.