POSTED IN Krig-fred, Militære/våpen/teknologi, USA

Donald Trump:

Pentagon er presset av krigsindustrien til flere kriger!

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Jeg hadde aldri trodd at jeg ville komme i en situasjon der jeg kunne offentliggjøre en uttalelse fra en president fra USA som påpeker sammenhengen mellom USAs krigsindustri, Pentagon og USAs kriger.Men det gjør faktisk Donald Trump i denne talen som det refereres til under: Han sier følgende:«… jeg sier ikke at militærindustrien elsker meg, men soldatene gjør det, topp-folkene i Pentagon gjør sannsynligvis det fordi de vil kjempe kriger bare fordi de som lager bomber og fly og alt det andre skal være fornøyd.»

Her peker Trump på noe ingen har våget å si på mange ti-år. President Eisenhower gjorde det i sin siste tale som president. Men siden har det vært taust om saken som er den elefanten i rommet ingen i USA tør å nevne med et ord.

Det som er mer påfallende er at dette ikke brukes mot han i mediene. Hvorfor? Fordi den kampanjen som har pågått mot han helt siden han ble valgt ville avsløre at han ikke er så dum og håpløs som han fremstilles som. Og i motsetning til Biden og demokratene signaliserer han noe viktig: Det er krigsindustrien som ønsker krigene mer enn noen. Nesten ingen andre tjener på dem

Uttalelsen er hentet fra Tucker Carlsons TV program på Fox News og hele denne sendingen er virkelig verd å følge for den er en drepende kritikk av USAs kriger de siste 20 årene. Donald Trumps uttalelse kommer etter ca. 3 minutter. Anbefales.

Forsidebilde fra British Library

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Dette betyr at krigsmotstandarar som ønsker fred på jorda, må gå for Trump endå ein president-petiode, same kor mykje ein ønsker forandring i US A

  Svar
  • » må gå for Trump endå ein president-petiode, same kor mykje ein ønsker forandring i US A.»

   Det er da forandring nok; at en president i USA ikke har foretatt noen angrepskriger i perioden, har begynt å trekke seg ut av kriger startet av tidligere presidenter, utfordrer ( så smått) Fed, og ikke spiller det tidligere ( mer eller mindre avtalte) gutta boys- spillet med politikere i vesten? ( og dermed blir latterliggjort) – Og samtidig har redusert arbeidsløshet i landet?
   Han er riktignok ikke kvinne eller har mørk hud, men…

   Svar
 • Nå har det brutt ut enda en ny krig i Libya. Etter at Nato hadde regimeskifte har det nye regimet tatt alle skattepengene og blitt milliardærer. Nå har folket ingenting og ny krig er eneste utvei.

  Svar
  • «Etter at Nato hadde regimeskifte har det nye regimet tatt alle skattepengene og blitt milliardærer. »

   Hvem stakk av med oljemilliardene i statskassa og gullet som Gadaffi hentet hjem fra England og Frankrike, for å etablere Libyske Gulldinarer og frigjøre det afrikanske kontinentet fra valutastyringen og Fed?
   Nato /Stoltenberg & Hillary «bombet for fred»; var det de & Fed som også stakk av med gull-verdiene? Det var jo enorme penger/gullverdier.
   Når får vi rettsaken om saken? Hillary er jo fratatt den makten som antagelig skulle skjule forbrytelsen. Hva med Stoltenberg/Norge?

   Svar
 • «Det som er mer påfallende er at dette ikke brukes mot han i mediene. Hvorfor? Fordi den kampanjen som har pågått mot han helt siden han ble valgt ville avsløre at han ikke er så dum og håpløs som han fremstilles som. Og i motsetning til Biden og demokratene signaliserer han noe viktig: Det er krigsindustrien som ønsker krigene mer enn noen. Nesten ingen andre tjener på dem».
  Men hele verden ( også krigsindustri-landene som kaster bort nyttige arbeidskrefter) taper på disse krigene. Reelt sett.
  Arbeidskrefter som kunne vært brukt på velferdsoppbygging i stedet for drap og nedriving.
  Elefanten i rommet( i Norge) er hvorfor media, så unisont, er i mot denne krigsreduseringen !
  Trump er ikke en nabogutt man kan/skal like eller misslike. Han er en leder av en ( tidligere) imperialstisk kriger- nasjon. Da bør Norge gi ham kred for redusering av krigs-galskap; siden vi deler ut Nobels Fredspis.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Korona

Stans vanviddet!

Forrige innlegg

Politikus:

Gi Nato fredsprisen så er vi kvitt den for godt!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.