POSTED IN USA

Dommen mot Trump.

Maktkampen føres nå gjennom rettssystemet.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Personlig betyr det lite for meg hvem som vinner presidentvalget for presidenten har begrenset makt. Det er andre som nesten aldri viser seg i offentligheten som bestemmer i USA. Dette er en konflikt mellom ulike kapitalistiske grupper i landet om hvilke retning kapitalismen skal føres videre etter.

Biden så svekket mentalt, ifølge en dommer, at han ikke kan stilles for retten.

Men når krybben er tom bites hestene, heter det i et gammelt ordtak. Landet er på vei utfor stupet og den siste resten av demokrati fjernes nå for godt ved å ta rettsapparatet i bruk fra den ene parten mot den andre. Dermed avklees rettens uavhengighet som en egen maktinstans for de som trodde på det.

Det er naturligvis det samme i Norge. Landets suverenitet skulle beskyttes av grunnloven men etes nå opp av den gradvise innlemmelsen i EUs regelverk og underkastelsen av USA som får tolv baser i landet underlagt USAs lovverk.

Naturligvis er de mer eller mindre kriminelle både Trump og Biden. Det er faktisk bekreftet av en dommer som avstod fra å forhøre Biden for ulovlig å ha oppbevart klassifiserte dokumenter fordi han var så svekket mentalt at det ikke var praktisk mulig. Og hans kokilimonke med sønnen Hunter for å bruke Ukraina som en penge hvitvaskings-maskin er også kjent.

Denne rettsavgjørelsen mot Trump forteller først og ikke minst hvor langt prosessen mot nasjonal oppløsning er kommet.

I Norge feires pride i en uke, mens nasjonaldagen en dag. Det nasjonale skal bort mens globaliseringen fortsetter med utvisking av nasjonene fortsetter fordi kapitalismen er en global organisasjon som ikke lenger er knyttet til nasjoner. Kapitalen har sine griske fangarmer over hele verden og trenger en ideologi hvor økonomisk urettferdighet oversees og som kamuflerer økende forskjeller under det misvisende slagordet: Kjærlighet.

Knut Lindtner
Redaktør

Presidentvalget har nettopp tatt fyr: En umiddelbar analyse av Trumps eksplosjon over avgjørelsen om at han er skyldig.

Og hvorfor den virkelige kampen om Amerikas sjel begynner nå.

Av Andrew Neil

Donald Trump blir den første tidligere amerikanske presidenten som noen gang er blitt dømt for en forbrytelse. En enstemmig jury i New York fant Trump skyldig i totalt 34 punkter for ulovlig å skjule en utbetaling på bortimot 130 000 dollar til pornostjernen Stormy Daniels.

Dette ble gjort for å skjule en sex-skandale han fryktet ville ødelegge for hans president-valgkampanje i 2016,  bare få dager før Amerika gikk til valgurnene. Det å betale hysj-penger er ikke ulovlig i seg selv. Men anklagerne har med suksess argumentert med at dette var gjort for å ha innflytelse på valgutfallet.

Dette var brudd på loven, mente anklagerne, altså en underliggende forbrytelse. Dette er et svært vanskelig område – spesielt siden rettssaken ikke handlet om brudd på valgkampanjen. Det var nok derfor avgjørelsen ble appellert med en gang. Trumps forsvarsadvokater har 30 dager på seg til å forberede en appell.

Michael Cohen

Skyldig på 34 punkter høres verre ut enn det i virkeligheten er. Det refererer til det antallet delbetalinger som Trump har arrangert sammen med  sin advokat og den gang sin umoralske fikser Michael Cohen.  Det var han som sørget for å betale Daniels.

Anklagerne argumenterte ganske overbevisende om at Trump og hans folk hadde prøvd å dekke over disse utbetalingene med vilje. Men fantasifull bokføring er bare en mindre forbrytelse etter New Yorks lover. Det straffes vanligvis kun med en advarsel eller en mindre straff.

Det var brudd på bruken av valgkampanje-midler som gjorde dette til en kriminalsak. For mange kan dette se ut som en svært enkel sak. Dette ble nevnt under rettssaken, og det var ingen som vitnet om at det fantes en slik forbindelse.

De som venter på dommen mot Trump, og at han kan havne i fengsel, må smøre seg med tålmodighet. Dom i saken faller den 11. Juli. Han må ikke sitte i varetekt mens hans venter på dommen. Det er jo små sjanser for at han skal stikke av.

Dette var jo det som kalles en hvitsnipp-forbrytelse som vanligvis får milde straffer. Fengsel er helt utelukket. Men hele denne rettssaken har vært svært uvanlig.

Dom vil altså ikke falle før 11. juli. Da kan Trump vente seg alt fra prøvetid til fire år bak murene. Men selv om dommeren bestemmer seg for fengsel vil kjennelsen bli appellert. Og Trump vil være fri helt til appellprosedyrene er avgjort.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.globalresearch.ca/presidential-election-instant-analysis-trump-explosive-guilty-verdict/5858676

Forsidebilde: Ivan Aleksic

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Knut Lindtners innledende kommentar er en perfekt beskrivelse av hvorledes makt- og pengebegjæret er i full gang med å ødelegge de siste rester av de vestlige normer og det sosialdemokratiske styresettet som bragte oss på høyden etter krigen. Vi som har levd en stund husker jo dessuten hvorledes folk kom og gikk hjemme og ingen «slapp unna» verken mat, drikke eller sosial omsorg.

  I dag er det knapt samkvem selv på bygda. Og unge mennesker lever i frustrasjon. Samholdet er vips borte. Til gjengjeld kan man vinne hundrevis av millioner i Lotto & co. Men hvem trenger det på bekostning av gjestfrihet og allment samhold? Hadde det ikke vært mye bedre om hundrevis av mennesker vant en million hver? Nei, grådigheten er implementert blant godtfolk flest. Vi er vel derfor kommet sivilisatorisk til veis ende. Gråt mitt elskede land.

  Svar
 • «Er man ikke kommunist som ung har man ikke hjerte. Er man kommunist som eldre har man ikke hjerne»
  «En kommunist bryr seg egentlig ikke om arbeidsfolk ,men det bunner i hat/ misunnelse for de rike.»
  Jeg tror Trump har et godt hjerte og er oppriktig glad i landet sitt og vanlig folk.
  Han har absolutt ikke tjent noe for egen vinning på å kaste seg inn i politikken, heller tvert om og ja det er egentlig ikke presidenten som styrer i USA . Helt til DJT kom i posisjon. Han utfordret «the deep state»så til de grader at de gjør alt de kan for å få han bort. De forfølger hele familien t.o.m hans yngste sønn.
  Stalin sa : Gi meg mannen og jeg skal finne hans kriminalitet.
  Når han presiserer at han vil slutte å føre kriger og regimeskifte i andre land ble han deres største fiende . I tillegg kritiserte han « Big Pharma»Det er 2 pengemaskiner som ikke tåler å bli utfordret.
  Mange politikere i USA er kjøpt og betalt av disse.DJT gikk inn i politikken med egne midler og tok faktisk ikke betalt de 4 årene han var president.
  Han fikk utrettet ganske mye selv om han ble utsatt for mer motstand og «heksejakt «som han sier selv en noen annen president. Hvis disse sterke kreftene har infiltrert FBI og det juridiske systemet er det tøft å rydde opp?
  Når staten og store kooperativer samarbeider er det definisjonen på fascisme ikke kapitalisme. Viktig forskjell ?
  Dette er tanker fra en amatør . Jeg har fulgt med argusøyne på alt av diverse kilder uavhengige og mainstream media i flere år.
  Ble spesielt interessert under valget av DJT i 2016 og vår ensidige fordømming av han i Norge uansett hvor lite folk her visste om saken.

  Svar
  • Rolf Galgerud
   3 juni 2024 15:15

   «Er man ikke kommunist som ung har man ikke hjerte. Er man kommunist som eldre har man ikke hjerne» sier du. Jeg vil påstå at er du kommunist som gammel, ja da har du forstått hva kommunismen går ut på, at det ikke bare er en romanist – idealistisk drøm, men et samfunn uten «the deep state», et samfunn hvor det ikke er pengene som styrer og bestemmer, et samfunn hvor fellesskapet er i høysetet.
   Når det gjelder Trump, så ser jeg han som en representant for USAs borgerskap, som står i et motsetningsforhold til monopolkapitalen, representert som du nevner i «the deep state». Dette er et motsetningsforhold som Lenin påpekte og som stadig tilspisser seg når monopolkapitalen skaffer seg stadig større kontroll over økonomien. Kampen i mot Trump er et skuespill. Men han er ikke mindre reaksjonær av den grunn.

   Svar
  • Er så enig i det du skriver ,du sier du er amatør men du er veldig oppdatert .Stå på Hilsen en annen amatør .

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Nei til EUs ledelse må forstå at EU-kampen i dag dreier seg om EØS-avtalen.

EØS-avtalen loser oss langsomt inn i det byråkratiske og korrupte EU.

Forrige innlegg

Juni måned – nå skal det «feires»:

Nå er det Pride-dager – «perverst»?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.