POSTED IN Olje-Energi, Virkelighetsforståelse

Dobbelttalen i vest: Vi er i energikrise.

Russland har skylden, men redd oss, Russland!

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Bakgrunnen for denne artikkelen er konflikten mellom behovet for energi og mangelen på den over store deler av Europa. Politikerne har selv brakt seg opp i denne situasjonen gjennom sin «grønne politikk» og sin sanksjonspolitikk overfor Russland.

Først var de helt passive da USA presset på for å stanse North Stream 2. Det var bare i Tyskland at såpass mange skjønte hvilke vei det bar med stopp i byggingen av rørledningen, at en mannet seg opp til å bremse USA. Og det er nødvendig å minne om at det var Tyskland som ønsket ledningen. Russland var mere tvilende.

Germany's Energiewende, 20 Years Later - IEEE Spectrum
Disse leverer lite energi. Den kan ikke lagres og levers ikke når det er iskaldt og vindstille.

Parallellt med dette har en lagt ned mange av de stabile energikildene i egne land, kullkraftverkene og kjernekraftverkene og satset på ineffektiv og ustabil «grønn energi».

I tillegg til dette har en etter «ekspert»- råd (økonomiske eksperter i EU og UK) satset på kjøp på spot-markedet (kortsiktig avtaler) og ikke langsiktige kontrakter slik Russland har anbefalt. Resultatet er at når en nå trenger gass er den avtalt levert etter langsiktige kontrakter østover til de store markedene, Kina, Sør-Kore, Japan osv. Russland leverer etter avtaler og må planlegge utbyggingen av feltene sine som alle andre. Derfor har de ikke mye til overs.

Når en nå har brakt seg selv opp i en katastrofe-lignende situasjon, en vintersesong med stor energimangel, er det ikke bare billig og lettvint å skylde på Russland. Det er hyklerisk for det er resultat av ens egen feilaktige politikk. Og hadde USA lyktes med å stoppe North Stream 2, slik mange i vest håpet, men ikke sa høyt – da hadde katastrofen vært et faktum.

Det er ikke tilfeldig at f.eks. Ungarn gjør egen avtale med Russland for å sikre seg selv utenom EU-systemet. I EU er det den anti-russiske ideologien som styrer tenkningen og resultatet får de nå i fanget.

Knut Lindtner (redaktør derimot.no)

Kan Russland redde Europa igjen?

Fra Andrei Martyanovs blogg.

Ja. Det er en helvetes sivilisert byrde Russland har tatt på seg i århundrer. 

Naturligvis vil russerne, til slutt, som alltid, bli beskyldt for å å være usiliviserte barbarer, foræderiske svindlere og okkupanter av «takknemlige» europeere. Men det er noe man ikke kommer seg unna.

Vladimir Putin skal tale ved Energimøtet den 13. oktober. (Peskov har allerede annonsert at Putin vil komme med en viktig kunngjøring).

Kunngjøringen vi mest sannsynlig handle om å forsyne Europa med energi nok til å overleve den kommende strenge vinteren.

Thoughtful Thursday: Whose Fault Is It? - Denise Pass
Det er alltid greit å skylde på andre, slik udugelige europeiske politikere er eksperter på. Og Russland er den ideelle syndebukken. Men nå trenger de russisk gass.

Søppelmeldinger fra vestlige medier, spesielt fra WSJ (Wall Street Journal) arbeider allerede hardt for å prøve å slå fast hvor mye sterkere Russland vil komme til å bli. Russland er åpenbart ikke interessert i å se på at Europa havner i katastrofe, inkludert at hele sektorer av industrien, som ellers ville blitt kunder for russisk energi.

Men man kan ikke skjule den åpenbart menneskelige faktor.

Som Storbritannias Telegraph rapporterer (her – på russisk – fordi alle de skitne triksene ligger bak betal-sider –) vurderer EU å samle innkjøpene av russisk gass for å oppnå bedre pris.

Russisk reaksjon på de russiskproduserte videoene vist i Tyskland om hvordan man kan holde varmen på seg selv. Begge konkluderer med «Vi advarte dere», og medfølelse. 

Analytikere tviler på at de vil bety noe med en gang, fordi i øyeblikket har ikke Russland så mye (gass) til overs. Men visestatsminister Alexander Novak sier at selv en liten mengde eksportert gass kan dampe bort i det Moskva karakteriserer som spekulativt raseri i Europa.

Og så er det Kina da, som også går gjennom sine behov med sin fantastiske vekst men som mangler skikkelig planlegging. Og som samtidig leker med sine selvmorderiske «grønne» ideer. Det er jo et empirisk bevis på skjær idioti, om ikke ren kriminalitet. Disse «grønne» ideene kom altfor fort og altfor tidlig – men kanskje det er bedre at det ble slik.

De Forente Stater har allerede slått inn på denne veien, men de er ikke så stor energi-leverandør som Russland.

De Forente Stater er på det nåværende tidspunkt bundet av en selvmorderisk økonomi, kulturelt opplæringsmessig og militærpolitisk. De vil miste de siste rester av reelle inntekter som er deres del av et moderat salg av LNG ( Flytende naturgass) rundt om i verden.

Jeg mener. Russland må gjøre noe for å lette Europas energikrise, men ikke som VELDEDIGHET.

Det er en markedspris for gass, så la Europa naturligvis betale for den.

Virtual Reality skal gjøre norske barn flinkere i matematikk | Innomag.no
Med slike briller mister en kontakten med virkeligheten

EU har gjort dette mot seg selv når de «hjelper» USAs sentralbank med å trykke opp lassevis med kontanter, noe som allerede har ført til alvorlig inflasjon i det hyperinflatoriske området som USA ikke vil være i stand til å kontrollere.

Og tegnene rundt energikrisen er bare ett av tegnene. I nyheter rundt dette, får amerikanske «økonomer» som alltid, den mest ubrukelige nobelprisen i økonomi, sammen med prisene i litteratur og fred. Dette er prisen for en psevdo-forskning i USA.

Men det er bare  noe av den manifestasjonen som jeg har skrevet om og om igjen i årevis. Det eksisterer nå en systematisk krise i de nåværende økonomiske og politiske systemene i Vesten. De har fullstendig mistet kontakten med virkeligheten, og deres evne til å regjere. 

Og nå får de se konsekvensene. Dette er bare en oppvarming. Det vil bli mye mer interessant i de kommende månedene!

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

http://smoothiex12.blogspot.com/2021/10/will-russia-save-europe-again.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Wasan Totland
  15 oktober 2021 9:55

  «Vladimir Putin skal tale ved Energimøtet den 13. oktober. (Peskov har allerede annonsert at Putin vil komme med en viktig kunngjøring).»

  I dag er det den 15 oktober, Knut. Kan du legge inn en link

  Svar
 • Det «grønne» skiftet, massiv pengetrykking, «global» oppvarming, mat-mangel, alt deler av planen for å så kaos, som de «rette» skal hjelpe oss med å rette opp i og «ta kontroll over», men i denne kontrollen er ikke bare kaoset, men også du inkludert i. N. Tesla (verdens største tekno-elektriske geni) jobbet med å hente gratis energi ut av jord/sol før han døde, men siden CIA og FBI «støvsuget» hotellrommet og kontoret/laboratoriet hans da han døde vet vi ikke om han kom i mål. Energi i overflod er i oss og rundt oss, hvis det ikke hadde vært slik hadde ikke atomene vi er bygget opp av blitt holdt sammen, og denne energien kan høstes. Dette er løsningen på energi-mangelen, «problemet» er at den er nesten gratis. Pengetrykkingen med påfølgende inflasjon er for å fjerne pengene og gå over til NWO’s «digitale» verdens-valuta, med påfølgende kontroll av hvert eneste aspekt av livet ditt og mitt, muligens gjennom det injiserte «Dyrets Merke» som «kvakksinene» muligens kan ses som, siden de inneholder «mye rart». Det er ingen «global oppvarming», men derimot en «global ned-kjøling», men kulde selger dårlig, at planeten «brenner opp» derimot… (har kanskje noe med å gjøre at menneskenes iboende redsel for å «brenne i helvete» er godt indoktrinert fra barnsbein av?) VI ER I KRIG, den største og værste krigen menneskeheten noen sinne har vært involvert i og den innbefatter hele menneskehetens overlevelse (eller forsvinning), intet mindre. Nå vil noen si at jeg antagelig er ravende gal, klar for asylet, men tenk litt over det som skjer, legg puslespillet selv.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

2020, året da vestlige regjeringer stengte av samfunnet.

Resultat: Flere millioner ekstra dødsfall.

Forrige innlegg

Når en endrer målemetoder for å få ønsket reultat:

Det kalles manipulering.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.