POSTED IN Krig-fred, Storbritannia

Dette kan ikke Boris Johnson: Fredsarbeid.

Men dette kan han: Krig og opprustning.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Det kunne vært fred i Ukraina nesten uten tap av menneskelig allerede i april 2022. Dette ble forhindret av Boris Johnson som på vegne av USA regjering og krigsindustrien i USA i all hast dro til Kiev og stoppet fredsprosessen med Russland. At han nå belønnes av krigsindustrien med en godt betalt rådgiverjobb er naturligvis ikke bare rimelig men helt logisk.

Han kan dette med å blokkere fredsprosesser – det verste som finnes for krigsindustrien.

Knut Lindtner
Redaktør

Boris Johnson blir nå ansatt som pro-NATO-lobbyist for amerikansk finanisert våpen-industri.

Den tidligere statsministeren i Storbritannia har fått jobb hos den USA-baserte tenketanken CEPA.

Den tidligere britiske statsministeren Boris Johnson er nå blitt hyret inn av Center for European Policy Analysis (CEPA). Det er en tenketank i Washington DC, kjent for å være finansiert av USAs regjering, NATO og vestlige militære kontraktører.

Alexander Boris de Pfeffel Johnson er en britisk konservativ politiker, forfatter, journalist og spaltist. Han var Storbritannias statsminister fra 24. juli 2019 til 6. september 2022, og partileder fra 23. juli 2019 til 5. september 2022. Johnson arbeidet i mange år som journalist. Wikipedia

Johnson skal være medlem av CEPAs internasjonale lederråd – som blir beskrevet som «en rådgivningsgruppe på høyt plan» forteller tenketanken denne uken.

Ifølge CEPAs leder Alina Polyakova, er det Johnsons «innsats for seier i Ukraina» som gjør han til et «verdifullt tillegg til denne fornemme gruppen av ledere som er eksperter», i det hun kaller et «avgjørende øyeblikk for den transatlantiske alliansen».

Johnson selv har i en uttalelse om dette, kalt det «et transatlantisk bånd», som er viktigere enn noensinne. Det er «ikke bare for Ukrainas frihet og uavhengighet, men for frihet i hele verden». CEPA beskriver seg selv som en «ideell organisasjon, politisk uavhengig, en institusjon for offentlig politikk», som «fokuserer på å styrke den transatlantiske alliansen».

Blant deres medlemmer og eksperter finner vi tidligere økonomiredaktør og anti-RT korsfarer Edward Lucas,  tidligere USAs utsending til Ukraina Kurt Volker, og den tidligere estiske presidenten Toomas Hendrik. Tenketankens egen nettside lister opp sine største støttespillere fra selskapene i det militær/industrielle komplekset, som BAE Systems, Lockheed Martin og Leonardo. 

De støttes også av NATO, USAs utenriksdepartement og USAs Europakommando. Johnson har vært en av de mest høyrøstede forkjemperne for Kiev i Vesten. Han er beryktet for å ha torpedert fredssamtaler mellom Ukraina og Russland i april 2022. 

Ifølge ukrainske medier kom Johnson på et overraskende besøk til Kiev og fortalte regjeringen der at de ville miste all støtte fra Vesten om de inngikk fred med Moskva. Bare tre måneder senere, i juli, opplevde Johnson et opprør i regjeringen sin fordi han hadde utnevnt en partikollega som hadde blitt beskyldt for seksuelle overgrep. 

Han kunngjorde at han gikk av som statsminister, og trakk seg i september 2022. I juni i år trakk Johnson seg også som parlamentsmedlem for Uxbridge & South Ruislip, et verv han hadde hatt siden 2015. Det skulle skyldes parlaments-undersøkelsen om den såkalte «partygate-skandalen» i forbindelse med brudd på lockdowns under Covid-19-pandemien. 

Neste gang han viste seg offentlig var på en tur til Ukraina i september. Der ble han mottatt av president Zelensky, og fikk tildelt en æresdoktorgrad ved Lviv National University.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/news/585910-boris-johnson-cepa-lobbyist/

Forsidebilde: Mihail Tregubov

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Boris Johnson har jo en like spaca sveis som Trump.
  – Men blir ikke latterliggjort på samme måte i media.

  Kan det være fordi Boris Johnson danser med bakmennene og går for mer krig, tro? 😉

  Og Ikke :

  ‘Våre tropper skal hjem, slår Trump fast.– Det burde ikke være USAs oppgave å erstatte regimer rundt om i verden. ‘
  aftenposten.no/verden/i/L0bzmR/Trump-Tyrkia-lover-a-utradere-IS

  ‘ Vil du ha frihet, vær stolt av landet ditt. Hvis du vil ha demokrati, hold fast ved suvereniteten din. Vil du ha fred, elsk landet ditt, sier Trump. Fremtiden tilhører patrioter, ikke globalister. Fremtiden tilhører suverene, uavhengige nasjoner med ledere som beskytter deres borgeres interesser og respekterer sine naboer. ‘

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Frekkhetens nådegave er de virkelig utstyrt med.

USA sier at Syria truer USAs baser i Syria.

Forrige innlegg

Ingenting skjer av seg selv.

Uvitenhet eller utelatelse om Gaza-krigens bakgrunn.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.