POSTED IN Endring av politikken, Økonomi

Dette kan de:

Tyveri kamuflert som moralsk og lovlig virksomhet.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

I de siste årene har dette (Stats-tyveri) forgått i stor stil kamuflert som lovlig virksomhet. Det har bare kunnet skje fordi ingen store medier klarer å stille kritiske spørsmål. Hvor ble det av pengene tilhørende Iraks befolkning og alle de ekstremt viktige verdiene (artefakter) landet hadde? Hvor ble det av Libyas store valuta og gullreserver etter Nato-invasjonen av landet? Hvordan går det med Venezuelas gullreserver deponert i Bank of England eller landes verdier i USA som skulle overføres til den ikke-valgte Juan Guido som USA utropte til leder for landet?

Og nå, etter at USA og EU har frosset og sanksjonert russiske verdier, skal de altså overføres til det korrupte Zelenski-regimet, foreløpig i beskjedent omfang. Tror noen de nøyer seg med dette. Tenker tyvene på hva som skal skje når krigen er over? Skal verden være delt i to i all fremtid? For dette vil naturligvis ikke russiske myndigheter finne seg i.

Ved hjelp av prokurator-triks finner en sikkert en måte å stjele på som gir tyveriet inntrykk av å være lovlig. Eller tror de at det holder med moralske argumenter: Russland fortjener det!

Knut Lindtner
Redaktør

Russiske eiendommer går nå til Ukraina.

Av Will Porter

USAs regjering forbereder nå å gi til Ukraina eiendommer de konfiskerte fra russiske forretningsmenn etter en plan Biden-administrasjonen kom med i fjor. Verdier som tilhører de russiske «oligarkene» overleveres nå til Kiev.

Andrew Adams, sjefen for «kleptokrati-fangsten», en sanksjon skapt av USAs justisdepartement i mars i fjor, har kommet med detaljer om hvordan man skal gå fram. Dette skjedde under en diskusjon ved Hudson Institute på torsdag. 

«For framtiden er vi klare til å begynne overføringen av beslaglagte eiendeler til fordel for Ukraina», sa han.

«Ved slutten av 2022 har kongressen vedtatt, og presidenten har signert, The Consolidated Appropriations Act av  2023. Blant bestemmelsene der er en lov som nylig har gitt Justisdepartementet rett til å overføre beslaglagte fond til Utenriksdepartementet som så skal brukes som hjelp til Ukraina».

Moskva kan gjengjelde det dersom Tyskland beslaglegger russiske eiendeler for å hjelpe Ukraina.

Adams bemerker at loven ikke tillater at alle «frosne» russiske eiendommer kan overføres til Kiev, bare de som ble beslaglagt på grunn av brudd på eksport-kontrollen. Og han sier at beløpene involvert er «ekstremt små» sammenlignet med det Moskvas invasjon koster.

«Det er ikke noen gullgruve, men det er iallfall noe. Det får meg til å håpe at vi snart kan få se de første overføringene fra Justisdepartementet til Utenriksdepartementet i de kommende ukene og månedene», fortsetter han.

Det Hvite Hus godkjente overføringsplanen siste april. De trykket på for å kunne konfiskere enhver verdi «knyttet til russisk kleptokrati» for så å kunne «støtte Ukraina».

Lovforslaget krevde at kongressen måtte endre noen eksisterende lover, endringer som ble inkludert i de massive 1,7 billioner dollar som er «gavepakken» til Ukraina for 2023.

Ifølge Atlantic Councils database over russiske sanksjoner er mer enn 1300 russere og omtrent 1100 russiske selskaper berørt av USAs sanksjoner. Den totale verdien av de russiske eiendelene som nå er «frosset» av USAs finansdepartement vil ikke bli publisert. 

Washington har også frosset verdier som tilhører Moskvas sentralbank på totalt rundt 300 milliarder dollar. Dette er midler de ikke kan få tak i, men vil forbli «frosne», sperret på grunn av  endringene i lovene i USA.

Flere vestlige allierte har fulgt etter når det gjelder sanksjoner og beslaglegging av russiske  eiendeler, blant dem Canada, Sveits, Storbritannia, Australia og Den Europeiske Union. Alle vil være med på å isolere Russlands økonomi som hevn for at de invaderte et naboland sist februar.

Moskva har svart avvisende på Adams kommentar om russiske eiendeler. De sier at planene om å sende disse midlene til Ukraina er «brudd på fundamentale amerikanske verdier» og «åpenbar ignorering av generelt aksepterte lovlige normer». 

«Slike farlige anordninger tjener bare til å diskreditere De Forente Stater som ‘en bastion mot fri konkurranse’» sa den russiske ambassaden i USA i en uttalelse torsdag kveld.

«Med egne hender underminerer Washington tilliten både til det amerikanske og til de internasjonale finanssystemene. Og også sikkerheten med dollar som autoritet».

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Constant Wauters (1826-1853)1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 294 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Synes at resten av verden (den frie) skal ta beslag i amerikanske, engelske og EU-lands eierinteresser i sine egne land som betaling for ødeleggelser forårsaket av «imperiets» herjinger jorden rundt. Dessuten burde de inndra alle sine lån til «det siviliserte vest», og selge alle «statsobligasjoner» de har kjøpt av vestlige land. La oss gå ned med flagget til topps raskt og greit, like greit å gjøre pinen kortvarig, fremfor denne seigpiningen WEF/FN/WHO og SNATO holder på med.
  Og en fordel er det også med det, da vil også skyggefolket bli «fattige, men lykkelige», og K. Schwab kan kjempe mot alle andre om restene i søppelbøttene.

  Svar
 • «Tyveri kamuflert som moralsk og lovlig virksomhet.»

  Så lages det nok en ‘domstol’ som skal fordømme tyverier og angrepskriger. 😉

  ‘EU om spesialdomstol: Russland må betale for sine kriminelle handlinger
  Vestlige ledere ønsker å straffe president Vladimir Putin og andre russiske ledere i en internasjonal domstol på grunn av angrepskrigen i Ukraina
  En russisk rakett la nylig store deler av en boligblokk i grus i byen Dnipro i Ukraina.
  ..Russiske myndigheter benekter at de angriper sivile mål. Men i Ukraina samler myndighetene nå informasjon om alle de sivile målene som rammes.
  Russland må betale for sine grusomme kriminelle handlinger, inkludert for sin kriminelle aggresjon mot en selvstendig stat.
  Det sa EU-kommisjonens president, Ursula von der Leyen, for en tid tilbake.’
  nrk.no/urix/storre-interesse-for-internasjonal-domstol-mot-russerne-1.16274607

  Nåja, nå er vel ukrainske styrker kjent for å bombe mål i Ukraina, for å fordømme Russland og få flere våpen fra vesten.
  Men, flott. God moral er viktig. De som starter en krig må betale ødeleggelsene.

  – Men når det bare er dobbeltmoral?
  Hva sier Ursula om angrepskrigene mot f.eks. Irak og Afghanistan?
  Hva sier Biden, og Ursula, om tyveriet av Afghanistans statskasse?
  Hva sier Nato-Stoltenberg, og Ursula, om Libya-bombingen, – og tyveriene av gullet og oljen etterpå?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Vil føre til totalovervåkning av alle:

De planlagte 15-minutters byene.

Previous Post

Vindkraft og naturen

Regjeringen gir blaffen i samenes rettigheter

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.