POSTED IN Diverse

Dette har skjedd tidligere i mindre format:

Svineinfluensa!

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Denne artikkelen ble offentliggjort første gang den 5. februar 2010. Det er helt på sin plass å minne om det som skjedde den gangen (2009). Da erklært WHO at svineinfluensaen var en pandemi. WHO hadde omdefiner pandemi-definisjonen like før på en slik måte at det var lettere å erklære pandemier – til stor glede for legemiddel- og vaksineprodusenter. Nå kunne pandemi erklæres uten at noen var døde av den.

En rekke WHO-topper ville dessuten den gangen ikke uttale seg om deres tilknytning til legemiddelindustrien – i seg seg selv ganske påfallende.

I Norge ble det satt i gang en voldsom skremselskampanje for at folk skulle vaksinere seg mot denne ufarlige influensaen (ufarlig virus med stygt navn). Da det viste seg at den var ufarlig (tils. 32. døde i Norge) ble vaksineringsprogrammet stoppet og vaksiner for flere hundre millioner kroner ble kastet. Like ille var det at denne ikke fullt utprøvde vaksinen påførte mange av de vaksinerte skader, noen livsvarige. Det pågår angivelig fortsatt rettssaker i etterkant av dette.

Jeg vet ikke om noe norske helsetopper som frontet dette har måtte ta ansvar for disse grove feilvurderingene som den gang ble gjort.

Jeg trekker frem denne historien fra den behagelige (for noen) glemselen fordi det ikke virker som noe er lært. Tvert imot er motet til å ødelegge livet til svært mange mennesker i Norge til stede i fullt mon gjennom de meningsløse tiltakene som er iverksatt – langt verre enn vaksinasjonsprogrammet fra Svineinfluensaen.

Og som den gang gjentar det samme seg. Ingen kritiske stemmer slipper til i de store mediene, særlig i NRK. Her kjøres det døgnet rundt med propaganda og skremsler om hva vi må gjøre for å unngå en sykdom som først og fremst rammer svært gamle og folk som fra før har andre og alvorlige sykdommer. Praktisk talt ingen friske under 50 år dør av dette.

Det presenteres tall uten at de settes i sammenheng slik at vi kan sammenligne og vurdere hva de innebærer. Hvorfor forteller en ikke at en normal influensasesong tar livet av nærmere 1000 mennesker årlig i Norge uten at noen tiltak settes i verk av den grunn? Hvorfor presenter en antallet globalt smittede og døde uten å fortelle hvor mange som dør av andre sykdommer? Hvorfor teller en opp antall døde i Norge, noe en ikke gjør med andre sykdommer eller dødsfall?

På meg virker dette som en spinnvill propagandakampanje hvor altså ingen motforestillinger slipper til – helt autoritært og udemokratisk. For det finnes folk som mener noe helt annet annet den offisielle politikken – også fagfolk. Det ligger flere innlegg på denne bloggen som viser dette.

Regjeringen har nå fått fullmakter. Jeg venter bare på hvilke rettigheter vi skal fratas og hvilke vedtak som skal gjøres som ellers ikke hatt gått gjennom ved ordinær saksgang.

Knut Lindtner

Déjà Vu: Hvorfor WHO forfalsket H1N1 svineinfluensa-pandemien i 2009.

Av Michael Fumento

Michael A. Fumento er en amerikansk forfatter, analytiker, advokat og etterforskende journalist, som for tiden er bosatt på Filippinene. 

Verdens Helseorganisasjon har plutselig gått fra å skrike «Himmelen faller ned» og kakle som en skikkelig alarmist til å hyle som en stukken gris. Og grunnen? Det kommer anklager om at organisasjonen med vilje satte i gang hysteriet rundt svineinfluensaen i 2009. «Verden vil oppleve en skikkelig pandemi. Beskrivelsen av den som falsk er  uansvarlig», påsto  organisasjonen på sin hjemmeside den gangen.  En talsmann for WHO nekter å spesifisere hvem eller hva som kom med denne «beskrivelsen», men den viktigste anklageren er vanskelig å overse.

Parlament-forsamlingen til Europarådet (PACE) skal være en vakthund for menneskerettigheter. Nå etterforsker de offentlig WHOs motiver for å erklære en pandemi. 

Faktisk er det lederen for deres innflytelsesrike helsekomite, epidemologist Wolfgang Wodarg som har erklært at «den forfalskede pandemien» er «en av de største medisin-skandalene i vårt århundre».

Til og med innenfor organisasjonen har direktøren for WHOs Collaborating Center for Epidemiology i Munster, den tyske Ulrich Kiel, i hovedsak betegnet det som en  en pandemi for falsk. «Vi var vitne til en gigantisk feilbruk av ressurser (18 milliarder dollar så langt) til offentlig helse», sa han.

Og de har rett. Dette var ikke bare overforsiktighet eller enkel feilvurdering. Erklæringen om en pandemi og alle alarmene siden viser at det var simpelt uærlig motivert, ikke bare av medisinske bekymringer, men av politiske bekymringer.

Uten tvil viste svineinfluensaen seg å bli vesentlig mildere enn den vanlige sesong-influensaen. De anslo en dødsrate på 0,33 ifølge USAs Center for Disease Control and Prevention. 

Data fra andre land som Frankrike og Japan viste seg at den var enda mildere enn det.

Ja, faktisk, når  vi ser til New Zealand og Australia (der epidemien nå er over), og hva vi har sett andre steder i verden, så hadde vi betydelig færre influensa-dødsfall den sesongen enn normalt.

Det var fordi svineinfluensaens opptrådte samtidig med sesong-influensaen, og dermed ble en slags vaksine mot den langt mer dødelige varianten.

Verdens helseorganisasjon ble etablert 7. april 1948, og er et organ under FN. Organisasjonen har hovedkvarter i Genève i Sveits, men også seks regionalkontorer med en viss selvstendighet. Det europeiske regionalkontoret er lokalisert i København i Danmark. Verdens helseorganisasjon har 194 medlemsstater. Wikipedia

Hadde WHO noen slags  peiling på hvor mild svineinfluensaen var da de erklærte en pandemi i juni det året?

Absolutt, som jeg skrev den gangen. Vi var 11 uker inn i utbruddet, og svineinfluensaen hadde bare tatt livet av 144 mennesker i hele verden – det samme antallet som dør av sesong-influensaen hver time i hele verden. (WHO egne tall hadde anslått 250 000 til 500 000 i året).

Den mildeste pandemien i det 20. århundre tok livet av minst en million mennesker.

Men hvordan kunne organisasjonen erklære en pandemi når deres egne offisielle definisjon sammenliknet «samtidige epidemier i hele verden med et enormt antall døde og syke»?

Det som er alvorlig er – antallet døde er avgjørende, fordi hvert år er influensa årsak til «en sykdom spredt over hele verden».

Ganske enkelt. I mai da de innrømmet at de sammenliknet tallet på utbruddet av svineinfluensa med måneden før, så kunngjorde WHO en ny definisjon  tilpasset svineinfluensaen, en definisjon  som simpelthen fjernet alvoret som en faktor. Nå kunne man ha en pandemi med null døde.

De var under ild, denne organisasjonen som så modig løy om denne forandringen, noe enhver med internett-forbindelse kan attestere. I midten av januar slo WHOs svineinfluensa-sjef Keiji Fukuda  fast: «Endret WHO virkelig definisjonenpå en pandemi? Svaret er nei, WHO forandre IKKE definisjonen».

To uker senere, ved en PACE-konferanse inisterte han «Det å ha alvorlige dødstall har aldri vært del av WHOs definisjon».

Det gjorde de, men hvorfor?

Delvis var det «rett i dassen» for WHO. Orgnisasjonen mistet troverdighet fordi de ville hindre fugleinfluensaen H5N1 å bre seg til en pandemi som kunne drepe så mange som 150 millioner mennesker i hele verden, slik det hadde blitt spådd i 2005. 

Margaret Chan Fung Fu-chun er en kinesisk lege fra Hongkong. Den 8. november 2006 ble hun valgt til ny generaldirektør for Verdens helseorganisasjon etter Lee Jong-wook, som døde brått. Wikipedia

Rundt om i verden fulgte landene med på advarslene, og de brukte enorme summer på å utvikle vaksiner og gjøre andre forberedelser. Så da svineinfluensaen beleilig kom på banen, krysset WHO ut ordet «fugl» og satte inn ordet «svin» i stedet. Og WHOs generaldirektør Margaret Chan skrøt arraogant: «Nå kan verden høste fordelene av investeringene vi har gjort de siste fem årene for å være forberedt på en pandemi».

Men det var mer enn byråkratiske interesser som arbeidet her. Bisart nok har WHO også utnyttet sin liksom-pandemi til å presse den politiske agendaen.

I en tale i september sa WHOs generaldirektør Chan at helseministrene må høste fordel av den «ødeleggende innflytelse» svineinfluensa ville ha på fattigere nasjoner til å få ut budskapet om at «endringer i global økonomi» trenges for å «distribuere rikdom med basis i  « verdier« som samhold, solidaritet, likhet og sosial rettferdighet».

Videre erklærte hun at den burde bli brukt som et våpen mot «internasjonale politiske systemer og systemer som rår på finansmarkedene, økonomiene, handel og utenrikspolitikk».

Chans drømmer ligger nå knust. Alt det WHO har gjort, sier PACE sin Wodarg, er å ødelegge «mye av troverdigheten de burde ha. WHO er nemlig uvurderlig for oss når det i framtiden kommer noe som vil skremme oss og som kan bli en drapsmaskin i en langt større skala»!

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Politikus:

Makta vil bestå. Rettighetene vil innskrenkes.

Forrige innlegg

Venezuela:

USAs kupp-president har tapt.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.