POSTED IN Krig-fred, Virkelighetsforståelse

Dette er forakt for liv:

Bombing av 2 millioner mennesker med USAs støtte.

10 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Krig- Bombing og Blokade.

Av Trygve Horgen

Gasa oktober 2023-Leningrad september 1941 – Warszawa ghetto 1940 og Elverum 1940

De tyske nazistenes metoder fra 2. verdenskrig med blokade og utsulting av sivilbefolkningen, er nå adoptert av de rasistiske sionistene som for tiden styrer Israel.

Uttalelsen fra den israelske forsvarsministeren etter Hamas angrep den 7.oktober viser dette. Han sa blant annet «Jeg har beordret full blokade av Gasa. Ikke noe vann, ikke noe strøm og ikke noe drivstoff. Dette er terrormetoder som ingen har opplevd siden 2.verdenskrig og medført, som vi allerede har sett, enorme lidelser for palestinerne på Gasastripen. I tillegg kommer de nattlige bombetoktene med all den redsel og ødeleggelse dette fører med seg.

Hvordan menneskene tenker om slike hendelser lar forfatteren Lars Myttings hovedpersonen i romanen  Skråpånatta, Astrid Hekne gi uttrykk for etter at hun ble slått i bakken av det tyske bombeangrepet mot Elverum i aprildagene 1940 og hennes beste venninne lå drept like ved. «I dag må jeg visst dø. Fordi jeg var her når dere kom. Uten at dere kjenner meg. Stille dalte den ene bomben etter den andre ned. Forbannet være dere. Sov aldri godt for resten av livet. Dere der oppe i flyene. Usårlige fordi geværkuler ikke når dere.»

Tidligere har den israelske hæren sagt at de varsler på forhånd med en liten «bank på» sprengladning når de skal sprenge eller bombe en boligblokk,  for at beboerne skal komme seg ut av hjemmene sine før raseringen. Dette av « humane» grunner. (Det er vel tvilsomt at de følger denne praksisen i bombeangrepene som gjennomføres i dag) Eg har tenkt litt på denne «humanismen». Eg bor sjøl i en 14 etasjers boligblokk med 54 leiligheter og med en barnehage i sokkeletasjen.

Denne blokken er på 14 etasjer.

 

Et par hundre mennesker til sammen . Hvordan skulle vi komme oss ut i tide? Hvordan skulle småbarnsfamilier som bor i de øverste etasjene klare å få med seg annet enn barna? Var de heldig berget de livet og ingen ting annet. Vi ville alle stå på bar bakke, uten hjem og andre eiendeler.

Dette er den tragiske situasjonen tusenvis av mennesker i Gasa befinner seg i dag. Over 8000 drepte, halvparten barn.

TV bildene som flimrer over skjermen hjemme i min egen stue er grusomme. Som far, bestefar og oldefar må jeg innrømme at tårene presset på og jeg følte fysisk ubehag når de viste en blodig liten gutt i en sykeseng, som skrek av smerte og fortvilelse.  Dette i kontrast til de trygge og glade ungene i barnehagen i sokkeletasjen som jeg gleder meg til å se og høre hver dag når jeg er på vei ut på tur med hunden vår.

Ja, det er «lettere» å identifisere seg men en skjebne enn å ta innover seg lidelsene til tusener. Faren er at vi blir slått av apati i stedet for medfølelse.

Ørnulf Øverland

Dikteren Ørnulf Øverland advarer oss om dette i det antinazistiske diktet: «Du må ikke sove» hvor han i ett av versene sier: «Du må ikke sitte trykt i ditt hjem og si: Det er sørgelig, stakkers dem» Han advarer oss videre i et annet vers: «Du skal ikke tåle så inderlig vell den urett som ikke rammer deg selv»

FNs Generalsekretær, Antonio Guterres, hang «bjella på katten» da han i en tale i sikkerhetsrådet slo fast at årsaken til konflikten mellom Israel og det palestinske folk, var Israels 56 år lange ulovlige okkupasjon av palestinske landområder. Det er godt å få høre dette klart og tydelig.

Det blir ustanselig fra Israels støttespillere hevdet at: «Israel må ha rett til å forsvare seg». I utgangspunktet høres dette rimelig ut. Men egentlig er dette et hyklersk utsagn.   For de sier aldri at palestinerne har rett å forsvare seg mot overgrep og brudd på folkeretten uansett hvor grovt bruddet er, slik vi ser det i Gasa i dag. Vi kan ikke støtte noen brudd på folkeretten.

Grunnen til at disse overgrepene mot Palestinerne kan skje, er at Israel har uinnskrenket støtte fra verdens mektigste militærmakt, USA, Norges viktigste allierte. For å få stoppet myrderiene og utsultingen av palestinerne i Gasa, må presset mot USA være like sterkt som mot Israel. At dette blir vanskelig er vel de fleste klar over. Når den USA ledete organisasjonen NATO har en Generalsekretær, Jens Stoltenberg, som har proklamert at: 

«Våpen er veien til fred»!! 

Nei Jens, våpen er veien til mer menneskelig lidelse.

Uansett, vi må alle kreve at krigshandlingene i Gasa stoppes og at det slippes inn nødhjelp til befolkningen. I den spente situasjonen vi befinner oss i nå, bør vi minne oss om orden til Nordahl Grieg i diktet: Til ungdommen.

Krig er forakt for liv.

Fred er å skape.

Kast dine krefter inn:

Døden skal tape!

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

10 kommentarer. Leave new

 • Å si at «Israel har rett til å forsvare seg» er å si at tyven har rett til å beholde sitt tyvegods, beskytte det og forsvare det med våpen og vold, og nåde den som stiller spørsmål ved det.
  En gammel bok full av forfalskninger og bevisst feil oversettelser brukes som våpen, en gud som er deres og ikke andres, skal få lov til å stå som bevis på deres rettmessighet på land de angivelig eide for flere tusen år siden; er det ikke for dumt?
  De tror det visst selv, eller later som, for de fleste vet at ashkenaziene har like lite genetisk tilhørighet i midt-østen som en same eller eskimo. Netanyahu babler om oppfyllelse av Jesajas profetier, så det skal visst rettferdiggjøre hvordan de herjer.
  Herrefolksmentaliteten og metodene i krig går nazistene en høy gang. Israel er ikke det bøss bedre enn Hitlertyskland. Men hyle «vi er offeret», det kan de, og gjøre mot andre alt de har beskylt andre for og mere til.

  Svar
 • Northern Light.
  30 oktober 2023 15:38

  Røde Kors: Situasjonen i Gaza er katastrofal, drivstoffmangel gjør sykehus om til gravplasser.

  International Federation of Red Cross and the Red Crescent Societies appellerer om å tillate leveransene av drivstoff til Gaza.

  Av Ahmed Asmar.
  Det internasjonale Røde Kors-forbundet og Røde Halvmåneforeningene (IFRC), beskrev fredag situasjonen i Gaza som «katastrofale» ettersom mangelen på drivstoff vil gjøre sykehusene til gravplasser.

  «Den humanitære situasjonen i Gaza er mer enn katastrofal i lys av 12 sykehus og 32 helsesentre er ute av drift på grunn av mangel på drivstoff eller blir bombet», sa Mey Sayegh, sjef for IFRC-kommunikasjon, til Anadolu.

  Israel krever evakuering av 20 sykehus i Nord-Gaza.
  Hun la til at mengden bistand som har kommet inn i Gaza siden slutten av forrige uke, da Israel begynte å slippe inn bare noen få lastebiler med hjelpesendinger, ikke engang dekker 4 % av behovene til Gazas befolkning.

  Hun advarte om at Gaza har vært uten drikkevann og elektrisitet i tre uker, og palestinere får hver dag i gjennomsnitt en til tre liter vann, langt ifra FNs erklærte gjennomsnitt på 15 liter per dag for hver person i tider med katastrofer.

  Sayegh advarte også om at mangelen på drivstoff i Gaza vil påvirke vannsikkerheten, og kan føre til sykdommer og epidemier, og vil påvirke de humanitære operasjonene over hele Gaza.

  «Vi, som IFRC, som består av 191 Røde Kors- og Røde Halvmåne-samfunn over hele verden, har siden starten av konflikten appellert til nødvendigheten av å tillate drivstoffleveransene til Gaza», sa IFRC-tjenestemannen.

  Sayegh ba også om å beskytte de sivile som leverer den humanitære hjelpen, da hun sa at fire ansatte fra den palestinske Røde Halvmåneforeningen ble drept mens de var på vakt.

  Konflikten i Gaza startet da den palestinske gruppen Hamas satte i gang Operasjon Al-Aqsa Flood – et overraskende motangrep den 7 oktober som omfatter en bølge av rakettoppskytinger og tropper inn i Israel fra land, luft og sjøsiden. Hamas sa at motangrepet var en gjengjeldelse for stormingen av Al-Aqsa-moskeen og økende vold fra israelske bosettere mot palestinere.

  Det israelske militæret startet deretter et nådeløst bombardement av Hamas-mål på Gazastripen. Over 8.700 mennesker er drept i konflikten, inkludert minst 7.326 palestinere og 1.400 israelere.

  Fra Global Research, publisert 30 oktober 2023.
  Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Red Cross Says Situation in Gaza ‘Catastrophic’ as Fuel Lack Turns Hospitals Into Graves.

  Svar
 • Northern Light.
  30 oktober 2023 17:24

  Israelsk politiker: Gjør Gaza om til et nytt Dresden eller Hiroshima: «Utslett Gaza nå!».

  Av Ethan Huff.
  I en opptreden på israelsk fjernsyn denne uken, ba den israelske politikeren Moshe Feiglin om fullstendig «utslettelse» av Gaza, med et resultat av «ødeleggelse som Dresden og Hiroshima». «Vi har fortsatt ikke hevnet på en bibelsk måte», forkynte Feiglin, antagelig med henvisning til visse historier fra Det gamle testamente der gamle israelitter utryddet alle fiendene deres. – Vi brente ikke Gaza til aske umiddelbart.

  Uten tvil fortsatte Feiglin deretter å oppfordre til masseslakting av alle 2,3 millioner innbyggere i Gaza, hvorav nesten halvparten er barn.

  «Skap en enorm menneskelig krise», uttalte Feiglin. «Jevn hele området med jorden. Ikke la stein på stein ligge igjen i Gaza. Gaza må bli som Dresden etter teppebombingen. Utslett Gaza nå!»

  Som et tidligere medlem av Knesset, det israelske parlamentet, Feiglin legger absolutt ikke skjul på hva han mener må skje videre for å sikre Israels sikkerhet i regionen.

  Feiglin anslutter med å oppfordre til bruk av atomvåpen på Gaza – sannsynligvis fordi det vil skade Israel også – Feiglin vil at alle midler skal brukes mot Palestina for å utslette det, og det umiddelbart.

  Relatert: Akkurat som de gjorde med all kritikk av covid-«vaksiner», sensurerer Big Tech sosiale medier-giganter nå pro-Palestina-innlegg, så vel som innlegg som kritiserer israelsk ledelses oppfordring om å henrette alle palestinere.

  Satellittbilder viser at Israel allerede gjør boligblokker over hele Gaza om til grus.
  Feiglin er selvfølgelig bare én mann, og ikke hele Israel, inkludert den israelske regjeringen støtter dette. På den annen side ser det ut som at det Feiglin foreslår, ser ut til å være akkurat det Israels regjering nå prøver å gjøre.

  Satellittbilder delt av France 24 denne uken viste massiv ødeleggelse over store deler av Gaza, der hele nabolag og boligblokker allerede er jevnet med jorden i israelske luftangrep – og bakkeinvasjonen har ikke engang helt begynt.

  Mer enn 7000 palestinere sies å ha dødd så langt, inkludert 3000 barn, et tall som er langt større enn alle israelerne som døde 7 oktober. For å bruke 9/11-sammenligningen, som media og regjeringen elsker å bruke for å snakke om hva Israel har lidd under alt dette, Gaza har så langt sett tilsvarende hundrevis av ødeleggelser i 9/11 skala de siste ukene, alle ødeleggelser gjort av Israel.

  Ifølge tjenestemenn i Gaza har Feiglin allerede fått viljen sin, ved at Israel allerede har sluppet 12.000 tonn eksplosiver på Gaza-stripen. som «tilsvarer sprengkraften i atombomben som ble sluppet over Hiroshima i Japan» i 1945.

  Israels eldste reservist* på 95 år, ble denne uken filmet og beordret stolt IDF-soldater til å drepe alle palestinske «familier, mødre og barn», inkludert deres egne palestinske naboer som bor i Israel, for å «slette minnet om dem».

  *Reservepersonell/reservist er «tjenestepliktig personell som ikke er stadig tjenestegjørende i Forsvaret.

  Fra Natural News, publisert 29 oktober 2023.
  Oversatt fra engelsk. Linker og video med talen, flere videoer og X-meldinger i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Israeli leader calls for another DRESDEN & HIROSHIMA in Gaza: “Annihilate Gaza now!”.

  Svar
 • Gunnar Saunes
  30 oktober 2023 19:17

  «Dette er den tragiske situasjonen tusenvis av mennesker i Gasa befinner seg i dag. Over 8000 drepte, halvparten barn.» Eg vil minne om at då Israel feilaktig vart skulda for bombing av eit sjukehus med 500 døde, viste det seg ganske raskt at det var terroristane i Gaza som stod bak nedslaget av raketten. Det er også openbert at påstanden om 500 døde var løgn. Det er difor ingen grunn til å feste lit til påstandar frå Hamas. Elles vil eg minne om at folkeretten etter 1.verdskrigen bestemte at jødane skulle ha alt område vest for Jordanelva som også omfattar Gaza og den sokalla Vestbreidda som egentleg heiter Judea og Samaria. Det er vondt og vanskeleg og føre ein krig mot hensynslause sadistar som gøymer seg mellom sivile og born. Likevel valde dei allierte å flatbombe tyske byar for å få slutt på nazistane og deira skrekkvelde. Parallellen til den kampen Israel fører for å overleve ,er opnberr for dei som har auger og i stand til å bruke dei.

  Svar
 • Northern Light.
  31 oktober 2023 18:27

  FN: Den israelske representanten i sikkerhetsrådet tok på seg en gul jødestjerne.

  Israel med stikk til sikkerhetsrådet – tok på seg en gul jødestjerne.
  Det var høy temperatur hos medlemmene, da FNs sikkerhetsråd holdt samtale natt til tirsdag.
  Gilad Erdan, Israels ambassadør til FN, reiser seg opp og ikler seg en gul stjerne.

  Av Isak Løve Pilskog Loe.
  Det var natt til tirsdag at FNs sikkerhetsråd diskuterte krisen i Gaza. At et overveldende flertall av medlemslandene i FN stemte for en umiddelbar humanitær våpenhvile på Gazastripen på fredag, har provosert israelske myndigheter. Landet går ikke med på en våpenhvile, sa statsminister Benjamin Netanyahu.

  Foran forsamlingen, reiste Israels FN-ambassadør, Gilad Erdan, seg opp og tok på seg en gul stjerne. På den gule stjernen til Gilad Erdan står det «aldri igjen». En historisk referanse til de gule jødestjernene som nazistene tvang dem å gå med, og et stikk til sikkerhetsrådet som ikke har kommet med en kollektiv fordømmelse av Hamas.

  – Noen av dere har glemt hvorfor denne organisasjonen ble opprettet, så jeg vil påminne dere: Hver gang dere ser på meg fra denne dagen, vil dere huske meg hva det betyr å være stille i møte med ondskapen, sa ambassadøren.

  Opptredenen «vanærer» både holocaust-ofre og Israel, sier lederen for holocaustsenteret i Jerusalem, Dani Dayan. For merket er et symbol på jødenes hjelpeløshet. I dag har vi en uavhengig stat og en sterk hær. Vi er herrer over vår egen skjebne. I dag skal vi bære et blått og hvitt flagg, ikke en gul stjerne, sier Dayan til Haaretz.

  Den «sanne kostnaden» av krisen.
  – Hvert eneste minutt nå er forskjellen på liv og død for palestinerne på Gaza, sa Riyad Mansour, palestinernes FN-utsending. Han siterte FNs tidligere generalsekretær Dag Hammarskjöld som sa at FN ikke ble skapt for å bringe menneskeheten til himmelen, men for å redde oss fra helvete. Gaza er nå helvete på jord. Å redde menneskeheten fra helvete i dag, betyr for FN å redde palestinerne på Gazastripen, sa den palestinske utsendingen.

  Også flere av FNs uavhengige organisasjoner brukte sterke beskrivelser om den pågående humanitære krisen i Gaza. Flere enn 420 barn blir drept eller såret i Gaza hver dag; et antall som burde ryste sjelen til hver enkelt av oss. Det sa Cathrine Russell, Unicef-sjef, og hun presiserte at den «sanne kostnaden» av krisen i Gaza, vil bli målt i barneliv.

  Kollektiv avstraffelse.
  «Ødeleggelsene er enestående, og den menneskelige tragedien som utspiller seg under vår vakt, er uutholdelig». Sitatet tilhører Philippe Lazzarini, leder for FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger. Israel utfører en kollektiv avstraffelse av palestinerne, understreket han overfor rådet.
  Minst 221 skoler og mer enn 177 000 hjem er skadet eller ødelagt og det er snart slutt på rent vann, ifølge Cathrine Russell. Jeg har sagt det mange ganger, og jeg vil si det igjen: Ingen steder er trygge i Gaza. WHO har registrert 34 angrep mot helsetjenesten i Gaza, inkludert 21 sykehus. 12 av Gazas 35 sykehus er nå ute av drift.

  Fra NRK, publisert 31 oktober 2023.
  Forkortet, linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Israel med stikk til sikkerhetsrådet – tok på seg en gul jødestjerne.

  Kommentar:
  Helt utidig av Israel å sammenligne det som skjedde 7 oktober da Hamas gikk til motangrep med Holocaust-fortellingen. Det som Hamas gjorde under motangrepet i Israel, kan sammenlignes med et nålestikk tilbake som svar på knivhugg fra staten Israel, og det gjennom 75 år.

  Israel har svart på motangrepet fra Hamas ved å gå til angrep på det palestinske folk på Gaza-stripen, drepe tusener av palestinere for hver Hamas-kriger, og til nå ødelagt over halvparten av alle boliger. Antallet som dør av indirekte årsaker av krigføring, er alltid det mangedobbelte av de som dør i angrepene.

  Flere israelske politikere har tatt til orde for å gjøre Gaza om til Dresden i 1945, og det er akkurat det den israelske hæren er i ferd med å gjøre. Det er palestinerne som slaktes av staten Israel, og det med hele verden som vitner, å snu det på hodet ved at israelske diplomater ifører seg jødestjerne, klarer ikke engang deres hovedstrømpresse og media.

  Svar
 • Gunnar Saunes
  1 november 2023 11:58

  Først: I den tida som har gått med Covid++ har eg oppfatta Derimot, Steigan og Northern Light som gode artikkel – og kommentatorkjelder for kva som verkeleg hende desse åra. Takk for det. Men: når så Midt-austen og Israel spesielt vert debattert, verkar det som rullgardina går ned hos samtlege. Steigan presterte nyleg i ein video å framstille Israel som krigshissar og Iran(av alle ) som eit land som søkte fred! Derimot har hatt mange artiklar som har vore kritiske til Israel, redaktøren har sagt at han er kommunist, men må alle kommunistar hate Israel? Mest forbausande er likevel at NL synest å ha same innstillinga. Det som er fakta i denne saka er at Israel vil fjerne ein terrororganisasjon som trugar dei på livet, ja, ikkje berre trugar,men nyleg har massakrert 1400 jødar. Bombinga er ikkje hevn,men gjort for å fjerne Hamas. Lenge før bombinga starta,vart sivilbefolkninga på Gaza beden om å forflytte setg sørover. Kvifor har dei ikkje gjort det? Vart dei hindra av Hamas? Er dei så forblinda av jødehat at dei vil døy i lag med Hamasterroristane? Eg veit ikkje. Her er eit intervju med ein som skulle kjenne godt til både Hamas og palestinaarabarane.
  https://www.youtube.com/watch?v=B8YYmrgAeqw

  Svar
  • Trygve Horgen
   1 november 2023 13:12

   Nei alle kommunister hater ikke Isral. Men det var mange «Jøde bolsjevister» som Nazisten hatet. Nei vi er ikke i mot Jøder. Men vi er i mot de rasistuske sionistene som styrer Israel .

   Svar
 • Til J. H.
  Alltid interessant å lese tekster skrevet av intellektuelle.

  Svar
 • Monica Sortland
  2 november 2023 4:40

  Plukka opp denne frå TASS sin nettstad:
  Israel har ingen rett til selvforsvar i den nåværende konflikten – sier den russiske FN-utsendingen
  Nebenzya understreket også at Russland anerkjenner Israels rett til å sikre sin sikkerhet, men «dette kan bare garanteres fullt ut i tilfelle en rettferdig løsning på det palestinske problemet basert på anerkjente resolusjoner fra FNs sikkerhetsråd»

  FN, 2. november. / TASS /. Retten til selvforsvar i den palestinsk-israelske konflikten gjelder ikke for Israel, fordi det er en okkuperende stat, sa den russiske faste representanten ved FN, Vasily Nebenzya, under FNs generalforsamlings spesialsesjon om Palestina.
  «Jeg kan heller ikke unnlate å nevne hykleriet til USA og dets allierte, som i andre, helt forskjellige situasjoner krever etterlevelse av humanitær lov, etablerer undersøkelseskommisjoner, pålegger sanksjoner mot de som bruker makt bare som et ekstremt tiltak for å stoppe den mangeårige volden,» merket han. «Og i dag, når de ser den forferdelige ødeleggelsen i Gaza, som overskrider alt de kritiserer i andre regionale sammenhenger flere ganger – angrep på sivile fasiliteter, død av tusenvis av barn og forferdelig lidelse for sivile midt i en total blokade, holder de kjeft. Alt de kan gjøre er å fortsette å snakke om Israels påståtte rett til selvforsvar, som, som en okkuperende stat, ikke har det, som ble bekreftet av [FNs] International Court rådgivende uttalelse i 2004.»
  Nebenzya understreket også at Russland anerkjenner Israels rett til å sikre sin sikkerhet, men «dette kan bare garanteres fullt ut i tilfelle en rettferdig løsning på det palestinske problemet basert på anerkjente resolusjoner fra FNs sikkerhetsråd.»
  I oktober nedla USA veto mot Brasils utkast til resolusjon fra FNs sikkerhetsråd; ifølge USAs representant Linda Thomas-Greenfield var Washington skuffet over fraværet av omtale av Israels rett til selvforsvar.

  I juli 2004 bestemte FNs internasjonale domstol at Israels bygging av «sikkerhetsmuren» på okkuperte palestinske områder, inkludert Øst-Jerusalem, var i strid med folkeretten. Avgjørelsen ble støttet av 14 av 15 dommere.

  Svar
 • Er det ikke mulig for folk å se at ondskap kan være på begge sider ? Det går an å holde med sivilbefolkningen på begge sider. Det mest profitable med krig er å skape to heiajenger som heier på hver sin side. Da har slaktingen støtte fra begge sider. Splitt og hersk!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

På grunn av underrapportering i våre medier vet vi det ikke.

Israel/USA står overfor svært store problemer.

Forrige innlegg

Frekkhetens nådegave er de virkelig utstyrt med.

USA sier at Syria truer USAs baser i Syria.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.