POSTED IN Ukraina

Det viktigste er ikke oppslutningen til de ukrainske fascistene.

Det viktigste er at tankegodset deres er normalisert – en del av statsideologien.

25 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Krigens bakgrunn. Innholdet i begrepet «nasjon». Fascistisk tankegods er normalisert. Fascist-bataljoner integrert i dagens ukrainske samfunn. 

Bakgrunn: Trygg havn i transatlantisk felleskap? I 1919 sier en US-amerikansk delegat ved fredsforhandlingene i Versailles til en delegat fra «Folkerepublikken Ukraina»: «Reis til helvete! Ukraina er oppfunnet av den tyske generalstaben». 

Etter 1945 endres dette bildet.

Da kampene i Donbass opphørte fra våren 2015, ble det relativt stille rundt Ukrainas viktigste stormtropper: fascister, som tidligere dukker opp på Maidan og er fortropp for statskuppet og senere blir den mest militante delen av Kiev-hæren. 

Ukraina-hæren oppgraderes og moderniseres, slik at den nå også er i stand til å yte betydelig motstand mot russiske tropper. Den andre grunnen er at etter 2015, når fascist-bataljonene står i fare for å falle utenfor statlige normer og må forberede seg på å tjene til livets opphold som kjeltringer og leiemordere, innlemmes de i normale militær-strukturer. Det sikrer dem penger regelmessig. De bindes halvveis inn i kommandokjeden. 

In Pics | Who are Ukraine's far-right Azov regiment? Here is what you should know, World News | wionews.com
Azov-regimentet er en integrert del av Ukrainas hær.

Slik går Azov-bataljonen, først finansiert av ukrainske oligarker, inn i historien som «spesial-militsen» som skyter mot Mariupol-innbyggere som deltar i årviss 9. mai-markering av seier og kapitulasjon 9/5-1945. Tyske og andre nazi-okkupanter skulle da være ute av historien for godt, men døds-skuddene fra ny-nazister i Ukraina fyres av bare 1 uke etter nedbrenningen av fagforeningshuset i Odessa, 2/5-2014. 

Snart er Azov-bataljonen «stue-rein»,. Den vokser til regiments-størrelse og sluses inn i den nye «Nasjonalgarden» under en kuppbasert innenriksminister, Arsen Avakov. Det vil si at fascist-krigernes organisasjoner legaliseres og institusjonaliseres. 

I dag er de fleste Ukraina-troppene i Mariupol «Azov-folk». De forskanser seg i boligområdene og er åpenbart innstilt på å bruke sivile i byen som levende skjold. 

Arsen Avakov

En annen er «Aidar»-bataljonen. Den består av ny-utskrevne kriminelle. Når sågar Amnesty International i sin tid anmelder den for krigsforbrytelser, holdes gruppen utenfor ubehagelig rampelys, men den består. 

Tidlig i mars 2022 utnevner president Zelensky Aidars ex-sjef, Maxim Marchenko, til ny guvernør i Odessa. Hans spesialoppdrag trenger ikke en nærmere forklaring: Han skal ha kontroll på regionen, der Kiev har grunn til å frykte «pro-russiske» tendenser. 

Akkurat som Kiev gjør i slutten av april 2014, når bander av høyre-ekstremistiske fotball-hooligans fra Kharkiv, rekruttert av Azov-grunnlegger Andriy Biletsky, tar toget til Odessa under påskudd av å se ligakamp. Da er havnebyen ved Svartehavet preget av konflikt mellom pro -og anti-kuppmakere, allerede er på bristepunktet. Resultatet blir mordbrannen (pogromen) mot Maidan-motstandere 2/5-2014 der 48 brennes levende eller slås ihjel foran fagforeningshuset i Odessa.  

I løpet av år med «den frosne konflikten» i Donbass ser det ut som om Ukraina-fascismen er tilbake i tradisjonell rolle som en høylytt minoritet. Deltaker-antallet faller på regelmessige stevner, som fødselsdagen til nazi-kollaboratøren og krigsforbryteren Stepan Bandera. Sågar portalen Strana.news med visse fascist-sympatier, skriver om «begrenset mobiliseringsevne hos de radikale». 

Men det er illusorisk svindel. For et tredje aspekt vekker lite oppstyr, selv om det politisk sett er enda verre: En pågående «normalisering» av fascist-tankegods. Stepan Bandera framstilles som nasjonalhelt i dagens ukrainske skolebøker, OUN, «Ukrainas nasjonale samling» starter i 1942, 14. oktober, opp «Ukrainas opprørshæren», UPA, og dagen er idag Ukrainas offisielle høytidsdag som erstatter den høytidsdagen, 23. februar 1922.

Stepan Bandera. Historiske estimat anslår at Banderas militære organisasjon stod bak rundt 100 000 drepte i Polen mot slutten av 2. andre verdenskrig

Bandera er ikke med på selve etableringen av UPA, for da sitter han i en «prominent» fange-brakke i Sachsenhausen, der nazistene samler opp potensielle allianse-partnere fra okkuperte områder de vil bruke i sin videre krigføring på vest -eller først og fremst øst-fronten. 

Framstillingen av OUN-fascistenes aktiviteter er radikalt endret. Nå framstilles de som det de subjektivt trolig oppfatter seg selv: først og fremst radikale ukrainske nasjonalister som søker alle mulige allianse-partnere på 1930- og 40-tallet. Når sovjetisk historie-fortelling tabuiseres som del av den ideologisk kampen i dagens Ukraina, framstilles Bandera-folk som ukrainske patrioter. 

Deres innsats i tyske draps-styrker nedtones eller forties helt. Overført på hverdags-bevissthet ser vi «normalisering» av ukrainsk fascisme når molotov-cocktails framskaffet av  middelklassefolk for å avverge russisk angrep på hovedstaden nå kalles «Bandera smoothies», ifølge en rapport i polske Gazeta Wyborcza.

På denne bakgrunn får en nylig president Zelensky-ytring i US-amerikanske ABC-TV fatale følger: «Framtida til Krim, Donbass og vår nøytralitet kan drøftes med russerne om det må til,  men deres bønn om å av-nazifisere Ukraina betyr ødeleggelse av ​​Ukraine som nasjon og blir et folkemord som på 1940-tallet». 

I klartekst betyr det: Høyre-nasjonalismen kompromitteres av samarbeidet med Hitler-fascismen. Nå gjøres den til selve kjernen i en ukrainsk nasjonal-bevissthet. Og dette sies av en president med jødiske røtter.

Reinhard Lauterbach, junge Welt (JW), 9/3-22: Bearbeidet og litt forkortet til norsk, Per Lothar Lindtner.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

25 kommentarer. Leave new

 • Wasan Totland
  13 mars 2022 10:53

  Det var ukrainske vakter i tårnene til de tyske holocaust leirene.

  Svar
  • «de tyske holocaust leirene»

   Holocaust betyr jo brennoffer ( fra en gammel jødisk myte, noe som skulle skje før jødene fikk tilbake Palestina som sitt land.).
   Men det var jo bare kremasjonsovner i de tyske leirene, og det er ikke noe uvanlig, det er det også i Norge nå. Der man brenner de som dør.
   Mener du brannbombingen av de sivile byene Hamburg og Dresden eller Hiroshima /Nagasaki, kanskje?

   Svar
 • Jødinnen drdanielleblumenthal.wordpress.com er veldig interessant:
  8 nasjoner ønsker mer informasjon om ukrainske biolab-våpen-program.
  7 nasjoner ønsker det ikke,
  EN AV DISSE ER NORGE! Hmmm!
  Hunter Biden investerte i anlegg der.
  Såkalte jøder som Soros og Zelensky vil ikke av-nazifisere landet; kryptojøden Schwab er med, følger opp pappa Eugens menneskefiendtlige linje, sistnevnte var forøvrig sjef for tungtvannsanlegget på Rjukan. Dette ser ut til å være etterkommere av Sabbatteiske Frankister som var jøder av en tvers igjennom pervers sekt, dannet år 1666, men jøder bare i navnet, eller noen ble konverterte kryptojøder, og de er blant de rikeste, mektigste og ondeste mennesker på kloden også i dag, noe mange ekte jøder er klar over, blant ortodokse er også en del motstand mot Zionismen. Epstein, som neppe er død, hører nok til denne kategorien, så vel som Ghislaine Maxwell, Harvey Weinstein, Rothschildfamilien etc. Det er ikke tatt ut av løse lufta å hevde at disse av denne avarten er ute etter fullt verdensherredømme, ikke vanlige, skikkelige jøder, men si et pip og de hyler antisemittisme og holocaust, og den var de med på å finansiere. Menneskeofring er en del av deres lyster. Ekte jøder ble drept i leirene, mens mange andre dro. Til Hollywood, for eksempel. Jøders verste fiende er andre jøder. Zelensky sier selv at familien han vokste opp i var ikke-praktiserende.

  Svar
 • Ja folk lar seg lett manipulere, og de som manipulerer er dyktige, bruker NLP, visuelle sjokkbilder, ren løgn eller fordreininger av virkeligheten. Nå hevdes det fra et ukrainsk medlem av parlamentet at Zelensky oppholder seg bekvemt i USAs ambassade i Polen. Og den fødeavdelingen hvor høygravide beautyblogger og nå også kriseskuespillerinne, Mariana, var tom for mødre og babyer. Å manipulere opinionen med sterkt følelsesladede inntrykk er ikke noe nytt i krig, og ikke i fredstid heller, forresten. Det er best å ikke umiddelbart ta noe for god fisk, og å være generelt mistroisk og kynisk, sånn jeg ser det.

  Svar
 • Fascistisk hva betyr det? ( Billedelig et kornband holdt sammen.) Betyr ikke dette politiske begrepet å samle kreftene i en nasjon for å arbeide sammen mot velstand ?
  Og nazisme ( altså NASJONAL- SOSIALISME) betyr ikke dette at nasjoner skal styre seg sjøl uten globalistisk/stormaktskontroll og at det er nasjonens innbyggere som eier naturresursene i sitt eget land. Med bruk av resurser og arbeidskrefter for trygge innbyggernes liv og gi forutsigbarhet styrt av arbeid/arbeidskrefter, ikke et uforutsigbart, globalisstyrt, pengevelde. ? ( Arbeid macht frei.)
  Hvem er Fascisme og Nasjonal- sosialisme farlig for?
  Det må antagelig være de som IKKE ønsker frie selvstendige nasjoner?
  Hhm. Hvilke krefter kan det være ? – I Norge f.eks.
  I Norge har vi jo demokrati og sosial-demokrati, visst.
  I et demokrati er det viktig med informasjon og en engasjert befolkning.
  Hvorfor får vi da propaganda i stedet for ( Enten det gjelder klima, virus eller kriger), der motstemmer blir demonisert/latterliggjort eller holdes skjult.

  Det er noe som ikke stemmer her. Merkelappene Fascistisk , nazistisk, v/h, rød/blå avklarer ihvertfall ikke.
  Hvorfor brukes da disse begrepene allikevel; – for å tilsløre istedet for å opplyse?

  Svar
  • » I Ukraina er det en del av statsideologien å gjøre til nasjonalhelt en mann som stod bak massedrap på titusenvis..»

   Og i Norge er det en del av statsideologien å gjøre til nasjonalhelt, og gi kontroll over vår statskasse, en mann som stod bak massedrap på titusenvis av ungdommer i Libya.

   Så kan man lure…
   Er vi lurt?

   Svar
   • Og i vinterlandet Norge har vi «valgt» samme parti som massedrapsmannen styrte, på ny. Og som nå selger innbyggernes oppvarmingsenergi ut av landet fordi våre «demokratiske » ledere lar en overnasjonal makt bestemme.

    Så kan vi lure…
    Er vi lurt?

    Hva betyr, og skiller, egentlig Fascistisk , Nazistisk, v/h, rød/blå ?

  • Nettopp. Knut Lindtner berømmer seg sjøl med å publisere «alternative vinklinger», men dette er tydelig en venstreradikal og Sovjet-sentimental blogg som legger opp til demonisering av nasjonalisme.

   (bokmålsordboka)
   nasjonalist
   Betydning og bruk
   forkjemper for en nasjonal selvstendighetspolitikk, for nasjonale interesser og hjemlig kultur

   Svar
   • Disse idiotene som kaller seg nasjonalister i Ukraina, de sloss for at dem skal bli medlem i EU, og også Nato, slik at de også skal bli en fjernstyrt provins av døgenikter som har ingenting dem skulle ha sagt, for alt skal da sies av den statlige propaganda kanal og dens allierte. Slik at det kan bli der som det allerede har blitt her til lands. De kjemper ikke for noen selvstendighets politikk i praksis.
    Det er ikke nasjonalisme, det er globalisme.
    Sjekk historien og se at alle land som har sloss for imperiet, har blitt belønnet med å bli ett vasall folk. De mister sin kultur, for de får lover og forordninger som er kulturkrig i praksis. Og for at de har godtatt dette så degenerer dem over århundrene og blir ett ordentlig slave folk.
    Demonisering av Nasjonalisme? Det er Lucifer teamets ironiske ‘dytte dritten over på deg’ tåkesnakk.

    Sovjet sentimental? Thormothr du er useriøs. Derimot skriver ikke om Sovjet.

  • Fasistikus
   14 mars 2022 9:38

   Fascisme er delte meninger om hvordan skal definerer, jeg holder en knapp på at fascisme er lik den opprinnelige betydningen av order hvor med fascisme så menes høy grad av statlig kontroll og ikke den moderne tolkningen hvor fascisme betyr hva enn du selv er motstander hva det nå enn er… (kort sagt tolkning av ordet hvor ordet fascisme er totalt meningsløst og bare blir brukt som et skjellsord)

   Svar
 • Fascistisk tankegods
  Fascist-bataljoner
  Stormtropper-fascister
  Fascist-krigere
  Fascist-sympatier
  Ukraina-fascismen
  OUN-fascister
  Fascisme-normalisering
  Hitler-fascismen

  …Et surrete og nærmest psykotisk innlegg hvis formål er å demonisere generell ukrainsk nasjonalisme gjennom det diffuse ordet ‘fascisme’. Slike innlegg fra en ideologisk besatt ‘Reinhard Lauterbach’ fører hverken til klargjøring, forsoning eller fred. Og det sier litt at Knut Lindtner ønsker å publisere et slikt oppgulp.

  Per Lothar & Knut Lindtner er visst voldsomt bekymra for den ukrainske nasjonalbevissthet, men som hyklere og sjelelige forrædere har de ingen kvlaler med den russiske…

  Nå er Stalin rekordpopulær i Russland
  MOSKVA (VG) Respekten for Josef Stalin blant russerne har vokst kraftig de siste årene, viser en fersk undersøkelse.
  Oppdatert 18. april 2019
  70 prosent av de spurte svarer at Stalin spilte en «fullstendig positiv» eller «relativt positiv» rolle for livet i landet, viser meningsmålingen fra det anerkjente Levada-instituttet.

  p.s.
  Etter en innledende kampanje for å styrke den lokale kulturen i de ulike sovjetrepublikkene, viste sovjetmyndighetene seg fiendtlig innstilt overfor ukrainsk språk og kultur. Stalin iverksatte politiske utrenskninger og gjennomførte massedeportasjoner av ukrainere til Sibir, mens mange hundre tusen russere ble innflyttet til de ukrainske byene.

  I årene 1932–1933 ble den ukrainske sovjetrepublikken hardt rammet av den kunstige hungersnøden som går under navnet Holodomor. Flere millioner mennesker mistet livet…

  Svar
 • Bernt Hagetvedt sa på NRK i dag at det er Russland som bør avnazifiseres. Sannsynlig er det prosentvis flere nazister i Russland og i USA. Alle de vestlige delene av Ukraina er katolske og religion er også en medvirkende faktor siden de ortokse støtter krigen. Russland får tilgang til ressurser og land hvis de vinner krigen og igjen kan sette inn en forræder til å styre Ukraina.
  I krigen i Syria har ikke Russland vunnet mye annet enn å holde Assad med makten. USA og kurderne har lagt beslag på resursene som olje og gass og de gode landbruksarealene. Putin trenger tydeligvis en militær seier

  Svar
 • Grimelund:
  «I krigen i Syria har ikke Russland vunnet mye annet enn å holde Assad med makten. USA og kurderne har lagt beslag på resursene som olje og gass og de gode landbruksarealene. Putin trenger tydeligvis en militær seier.»

  Det var/er vel USA som trengte/trenger en militær seier, etter nederlaget i Syria og Afghanistan?
  Putin ble jo invitert av Assad/Syria for å hjelpe mot angrepskrigerne styrt av USA. Og det har han greid.

  Hva gjør ‘sosial- demokratiske ‘ ;- ) Norge, som deler ut Nobels Fredspris, forresten?
  Jo de støttet USA sin angrepskrig i Syria, Afghanistan, – og Libya. Sender våpen til Ukraina, og vil ikke være med Russland på bygge opp det utbombede Syria. – Men fører istedet sanksjoner (økonomisk krig) mot Syria videre.
  MEN; det skal sosialdemokratiske politikere i vinterlandet Norge ha ; de fører økonomisk krig mot sin egen befolkningen ved å stjele /avgiftsbelegge innbyggernes energi.
  Er denne krigen mot egen befolkning en selvransakelse og straff for «vårt» angrep på Libya tro?

  Politikk er jo underlig rart. Når man deler inn i merkelappene Fascistisk , nazistisk, v/h, rød/blå, og ikke ser på sak.
  Men, det får være en grense…

  Svar
 • Å være uenig er heldigvis tillatt her. Takk, Knut Lindtner.

  I en hvilken som helst totalitær -isme er ytringsfrihet fratatt individet, noe som allerede er en realitet i Norge, med sensur og personforfølgelse og tankepoliti, ved innføring av koronapass får kun de med oppdatert booster reise med offentlige transportmidler, så der røyk bevegelsesfriheten samt eiendomsretten over egen kropp. Og i Canada fikk trailerkonvoy-sjåførene sperra kontoen, og «frihet» er blitt et hatprat-ord.
  Jeg ser det som vil skje med agenda 2030 som en slags moderne føydalisme, så det er interessant å se haakon magnus og andre kongelige og adelige blant de unge lederne, Young Global Leaders. Maktsyke despoter som utfører folkemord kan kalle seg den -isme de vil. Vesten har kalt seg «peacekeepers» og «den frie verden». Agenda 2030 bruker også fine ord om sine planer, men har for øye å gjøre de få som overlever plandemi-massemordet til noe transhumanistisk og digitalt fjernstyrt, og har kanskje teknologi som får mind-kontrollerte zombislaver til å faktisk «eie ingenting og være lykkelige». Et umenneskelig og dystopisk samfunn verre enn alle tidligere -ismer.

  Svar
 • Hørt om Holomodor hvor Sovjet Unionenen drepte millioner av Ukrainere?
  14 mars 2022 7:19

  Og her utelates holomodor som vanlig, dette var Sovjet Uniones folkemord på millioner av Ukrainere med vilje som vanlig… Nasjonalismen og sammholdet og den rabiate motstanden mot Putin skylded tidligere folkemordet som Russland da som Sovjet Unionen stod bak. I tilleg så er disse nazistiske elementene betalt av vestlige for å spre uro og gjøre Ukraina ustabilt slik at «vesten» kan manipulere dem og ta kontrollen.

  Svar
 • Da kan jo jeg si at Russlands krig mot Tsjetsjenia var russisk nazisme.

  Svar
 • FRIHET er ikke fascisme!!!
  14 mars 2022 9:29

  Ukrainerne selv og myndighetene kaller selv Russerne som invaderer for fascister og det er faktisk de som har rett, Urkainerne og myndigheten er faktisk sterkt imot alt som har med fascismen og gjøre og setter pris på frihet og mindre statlig kontroll etter å ha vert del av Sovjet Unionens totale fascisme… De kjemper nå med livet som innsats mot fascismen som Russland prøver å prakke på de… Å kalle Ukraina og Ukrainske myndigheter for fascister vitner om total mangel på forståelse av hva Ukraina er og hva som faktisk foregår…

  Svar
  • Det er mange videoer nå som viser ukrainere som roper fascister til de russiske soldatene. Og det er egentlig utrolig hvor dårlig propagandaen til Putin er.

   Svar
 • Hvorfor omskriver vi historien og virkeligheten for å få den tilpasset enkelte menneskers korrupte synspunkter og direkte løgn ?
  Hvis vi hadde vært ærlige og virkelig holdt oss til historiske fakta hadde vi nok forstått mer og vært mer edruelige i våre påstander angående konflikten Ukraina / Russland !

  Det at Ukrainske nasjonalister i utgangspunktet er Nazister eller Fascister er det ingen tvil om ! Hevder ikke at Zelensky selv er en nazist, men han bruker definitivt nazistiske grupper for å holde seg ved makten. Vi må huske på at heltene til de Ukrainske Nasjonalistene var Nazistiske samarbeidspartnere under andre verdenskrig og deres grusomme handlinger forbløffet selv Nazistene !

  Det meste var stort sett «ok» i Ukraina inntil Maidan styrtet den demokratisk valgte presidenten Janukovitsj og et radikalt ukrainsk ultranasjonalistisk regime ble satt inn ! Opposisjonspartiet til de russisktalende ble forbudt, varamedlemmer ble myrdet, nyhetskanaler ble nedstengt, Nazister marsjerte i gatene (Det gjør de fremdeles) og de prøvde også som best å drepe lederen til opposisjonspartiet ved å sette fyr på huset hans, (Naboens hus var det de brant og han flyktet til Russland.)

  Tror vi må forstå at Ukrainsk ultranasjonalisme eller nazisme ikke utelukkende er rasemessig men mer en kulturell nazisme. Dette kom til overflaten ved 2 verdenskrig og lever i beste velgående. Tilpass deg og alt er bra – Derimot .. behold språket og kulturen din, så må vi drepe deg. Slik er det faktisk ikke i Russland !

  Fakta : De ultranasjonalistiske Ukrainerne rev ned alle statuene av USSR-helter og satte opp nye statuer av sine nazistiske samarbeidshelter i stedet.
  De marsjerte med fakler og naziflagg og sang: «Drep russerne».
  Den vanligste sangen til Maidan var: «Heng russerne, drukn polakkene, stikk jødene!»

  Hva med Russland ?
  Det kommunistiske Russland ble drevet av Rothschild SIONIST-KHAZARS som plyndret Russland til grunnmurene – Deretter henrettet de 90 mill. Russere !
  Som Vladimir Putin tidligere har uttalt: 85 % av den sovjetiske regjeringen i 1917 ble utgjort av Rothschild-sionistiske Khazars !

  I virkeligheten var den Bolsjevikiske Sovjetregjeringen stort sett sammensatt av Sionistiske Khazarer og slett ikke hverken Russere eller ekte Jøder – De hatet Russere og det har Khazarene gjort i 1000 år helt siden general Kiev tvang dem ut av områdene deres ! (Før den tid også) !
  Disse Luciferiske sionistene forfulgte nådeløst kristne spesielt, beskyttet deres Banking Zionist Khazars og gjemte seg bak navnet Jøde !

  Ja Zelensky er en falsk jøde som vant valget i Ukraina 2019 etter at mye av kampanjen hans angivelig ble finansiert av en av Ukrainas rikeste og mest korrupte oligarker, Igor Kolomoisky !
  Lenin, Stalin, og Trotsky var slettes ikke Russere – så det er sagt !

  Fakta er at Russland aldri var helt Kommunistisk – Russerne selv hatet faktisk kommunismen !

  Som sagt – litt historie kan være på sin plass!

  Svar
  • Ja, Synneva, – litt historie kan være på sin plass!

   Og:
   Nasjonalsosialistene i mellomkrigstiden mente at det ikke dreide seg om å ‘skaffe arbeid’ i dette uttrykkets vanlige/kapitalistiske betydning.
   Mens man i England , og USA, for alvor overveide at arbeidsløse skulle grave grøfter , og så fylle de
   igjen, ble Tysklands arbeidsløse satt inn for en oppgave som ALLE hadde nytte av. Økonomisk og materiell uavhengighet, var nasjonens mål.
   Det første arbeidsslaget gjaldt befrielse fra verdenskapitalen. Det andre arbeidsslaget gjaldt befrielse fra verdenshandelen og råstoffmonopolene. Tyskland kunne ikke kjøpe fordi de var forgjeldet ( etter 1 verdenskrig krigsoppgjør). Derfor var det at Tyskland skapte råstoffer som var avpasset etter landets behov og foredlet dette, altså ikke angrep på andre lands produksjon og undertrykkelse av andre nasjoner. Slik England gjorde da de ødela brasilsk kautsukeksport for å få avsetning for sin malaiske gummi.
   Fascistisk , Nazistisk, v/h, rød/blå ?

   Nasjonal-sosialistenes, og teknikkens mening var dette : Å tjene fellesskapet ved å la arbeidskreftene gjøre størst mulig allmennytte under minst mulig forbruk av krefter. Den økonomiske nytten vil da før eller senere komme av seg selv, – uten det kapitalistiske penge/rentabilitetsprinsipp. Arbeid macht frei, – ikke pengetenkning.

   ‘Dere vet at Russland og Tyskland er styrt av to ulike doktriner. Bare ett spørsmål gjenstod som måtte klareres: Tyskland har ingen intensjon om å eksportere sin doktrine, og i det øyeblikket Sovjet-Russland heller ikke lenger tenker på å eksportere sin doktrine til Tyskland, ser jeg ikke lenger noen grunn til hvorfor vi skal fortsette å ha motsatte standpunkter. For oss begge er det fullstendig klart at det er kun andre som vil tjene på enhver kamp mellom våre to folk. ‘
   Hitler, 1939.

   ‘Det er ikke sant at jeg eller noen andre i Tyskland ønsket krig i 1939. Det ble ønsket og provosert utelukkende av internasjonale stater enten av jødisk opprinnelse eller de som arbeider for jødiske interesser. ‘
   Hitler, april, 1945

   Svar
 • Det er ikke Russere som skriver om Ukrainas Nazisme.

  Svar
 • Hva er årsaken til høyere renter? Hvem bestemmer rentenivået i Norge? Strømprisene, bensinprisene?
  Hva skjer når det gjøres ‘ulønnsomt’ å produsere i en nasjon? Når det gjøres for dyrt å forbruke varer vi produserer sjøl i eget land; hva kalles det ?:

  ‘Kari Elisabeth Kaski i SV lanserte forslag om kontantstøtte, skatteomlegging og sosiale tiltak .
  ..Høyres talsperson .. foreslo å vurdere en midlertidig, men ikke fast, reduksjon av avgiftene så lenge prisene er ekstraordinært høye, men advarte samtidig mot at for store kutt kan utløse nye renteøkninger.
  …Et liknende budskap kom fra Arbeiderpartiet:
  – Vi trenger å vite konsekvensene av det vi er midt oppe i. Vi kan ikke se på bensinprisene isolert. Vi må unngå å få en situasjon hvor vi får høyere renter.’
  nettavisen.no/okonomi/fredrik-solvang-stilte-politikerne-til-veggs-om-bensinprisene-da-blir-bensinen-umiddelbart-atte-kroner-billigere/s/12-95-3424256372

  Fascisme, nasjonal-sosialisme, kommunisme, kapitalisme?
  Hva er til innbyggernes beste?

  Svar
  • ‘Hva hjelper det massene at forskningen har gjort en så enorm innsats, når innbyggerne ikke har råd til å nyttiggjøre seg den?
   …. Norge trengte 30 000 tonn smør til eget forbruk. Det produserte bare 9000 tonn, men allikevel ble 5000 tonn eksportert til England, med (Ap-) statsstøtte i 1938.
   Norges egen befolkning spiste margarin. ‘
   «Arbeidets seier», av Anton Zischka, 1942.

   Fascisme, nasjonal-sosialisme, kommunisme, kapitalisme?

   Eller parti-politikk for å demonisere, forvirre og splitte?

   Hva er en nasjon?

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

De sa den var 95% effektiv.

Men vaksineringen var en bløff.

Forrige innlegg

Krig-fred spørsmålet på dagsorden.

Nesten en hel generasjon på Torbjørn Egner-tenkning.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.