POSTED IN Virkelighetsforståelse

Det viktigste er at den kommer.

Erkjennelsen kommer ofte seint.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Jeg har tatt feil om Ukraina

Av Reidar Kaarbø

Jeg må bare beklage. Jeg har tatt feil om Ukraina. Hele mitt utgangspunkt for det jeg har sagt og skrevet om Ukraina de siste årene har vært feil. Det var et sjokk å bli klar over det.

Jeg har skrevet om Vestens løfter om ikke å utvide NATO en tomme østover da Sovjetunionen gikk i oppløsning, løfter som foreligger skriftlig som notater, korrespondanse, telegrammer og referater på George Washington Universitet i The National Security Archive etter at de ble frigitt i desember 2017.

Jeg har skrevet om hvordan USA siden midten av 1990-tallet har hatt en bevisst strategi om å utvide NATO østover og «omringe» Russland i Svartehavet, og hvordan Putin sa at han satte en rød strek ved utvidelse til Ukraina, slik USA satte en rød strek under Cuba-krisen. Dersom streken krysses, vil landet utsettes for en eksistensiell trussel og måtte ta grep, sa Kennedy den gang og Putin i 2008.

Og jeg har skrevet om hvordan Victoria Nuland, Jake Sullivan, Anthony Blinken og den gang visepresident Joe Biden designet og finansierte og gjennomførte regimeskiftet i Ukraina i 2014 og innsatte et russisk-fiendtlig styre bygget på gamle nazi-fundamenter, et regime som gikk i strupen på hele den russiskspråklige tredjedelen av Ukraina. Russland tok Krim slik de lovet i 2008, og så seg til slutt nødt til å gå inn og støtte regionene øst i Ukraina.

Perioden 2014 til 2022 finansierte og utrustet USA det Ukrainske forsvaret opp til NATO standard. Etter invasjonen i 2022 da det forelå en nesten ferdig fredsavtale, ba USA den britiske Boris Johnson reise til Tyrkia og få Ukraina til å trekke seg fra fredsavtalen, og love at Vesten skulle sørge for at Ukraina vant denne krigen med «alt som trengs».

Jeg skrev om alt dette fordi jeg trodde våre politikere levde i villfarelse om det som skjedde og hvorfor det skjedde, fordi jeg trodde at de store mediene med NRK i spissen ikke var informert og fordi jeg trodde norsk etterretning ikke hadde fått med seg hvorfor krigen var så farlig.

Forståelsen kommer noen ganger seint hvis en har vært ideologisk forgiftet.

Jeg tok feil, og jeg beklager sterkt.

For politikerne vet, utenriksredaktørene i media vet, og etterretningen vet nøyaktig hva som har skjedd, hva som skjer og hvorfor det skjer. Dette er en samordnet operasjon planlagt over mange år med formål å svekke Russland militært, økonomisk, politisk og diplomatisk, å få innsatt et nytt USA-vennlig regime i Russland, splitte opp Russland og fordele landets enorme ressurser mellom USA, UK og EU, og sørge for at Russland aldri mer fremstår som en stormakt. 

Selv en middels intelligent fjortis vil klare å trekke denne slutningen etter et par ukers studier, uten informerte politiske rådgivere, uten innleide eksperter og uten tilgang til hemmelig etterretning og strategi.

Folk som professor Jeffrey Sachs får ikke slippe til på NRK med sin klare argumentasjon og kunnskap basert på et utrolig kontaktnett og mange års erfaring, fordi NRK vet at han også vet. Du vil aldri få høre Jeffrey Sachs på NRK fordi NRK gjør jobben sin. 

Det tok det meg lang tid å innse at de vet. Og nå frykter jeg at USA og NATO og EU ikke vil være i stand til å gå vekk fra sine mål og sin strategi før verden gløder av radioaktivitet. Det gjør meg svært ukomfortabel.

Forsidebilde: Culture Amp

Redaksjonen har lagt til bilde m/tekst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Ikke vær lei deg, Reidar; du har bedre forutsetning for å komme over sjokket enn gjennomsnittet. Disse sjokkbølgene går over hele kloden nå, og mange er HELT OG FULLSTENDIG uforberedte til å få se sin verden falle i grus.
  Antagelig vil enkelte heller fortsette å tro at USA er vår beskytter og at «Putins uprovoserte krig» behøver dem som kanonføde og dra dit for å sloss, og dø.
  Injiserte vil prise seg lykkelig på dødsleiet og tenke at uten fullbeskyttelse ville de hatt det verre.
  Gamle bergensfruer vil fortsette å si hvor bra Erna er: «hun kan omgås kong Salomon og Jørgen Hattemaker» og «Vi har det da så godt i Norge!»
  «Kristne» verner om stakkars forfulgte Israel til siste palestiner.
  «El-bilen min redder oss fra å koke kloden.»
  Til og med høyt utdannede har null peiling og vil få verden i knollen med et brak.
  Å ha en prinsipielt kynisk og mistroisk natur kommer godt med i disse dager; da gjennomskuer man lettere at verden er i hendene på psykopater. Løgnaktighet er deres marionetters profesjon; å holde ord har de like lite intensjon om å gjøre som Merkel og Holland angående Minsk-avtalen.
  «Arbeider»-parti, «Alle skal med» betyr egentlig alle skal NED, men ikke vi folkevalgte. La dem en dag merke at de er like lette å bli kvitt som en filmskuespillerinne som er gått ut på dato. Gravlundene er overfylte av uerstattelige.

  Svar
 • Når et imperium er på vei nedover (USA) samtidig som et annet imperium samtidig er på vei oppover (Kina & co), så vil en slik situasjon lett kunne føre til storkrig. Og det ser ut som dette (storkrig) nå skjer nettopp også ved dette maktskiftet i verden. Kina har trolig håpet på «myk landing» for USA, men USA aksepterer ikke noe slikt. Helt siden WW1 og WW2 har USA hatt som vane å se på seg selv som å være overlegen i forhold til andre nasjoner. Alliansen USA og Storbritannia sammen med Sovjet nedkjempet både Hitler-Tyskland og Japan i WW2. USA så på seg selv som å være seierherre i denne krigen (og noe som ble forsterket etter Sovjets sammenbrudd).

  I tillegg kan det ligge an til knapphet på resurser i verden framover (slikt som knapphet/mangel på energi og råvarer). Dette kan også være en del av den stormaktskamp som vi ser nå.
  For USA kan det kanskje være greit å bli kvitt Europa som en industriell konkurrent? Dessuten har det vært viktig for USA i de siste hundre år eller mer å forhindre at aksen Europa-Russland-Kina dannes og som kan bli en overlegen konkurrent til USA (og dollar-systemet).

  Svar
 • Før verden gløder av radioaktivitet? Du tror kanskje verden blir like ubeboelig som Hiroshima og Nagasaki?

  Nei, det er sant, Hiroshima og Nagasaki er jo ikke ubeboelige og har aldri vært det. Ikke ett eneste minutt.

  Hvordan er det mulig? Ble det ikke sluppet atombomber over Hiroshima og Nagasaki?

  Joda, det er det de forteller oss. Men nå har vi kanskje lært at vi aldri skal tro på noe av det de sier?

  Eller må vi gå noen runder til, før vi lærer det?

  Når det gjelder Nagasaki, som angivelig ble bombet med en plutoniumbombe, som var det ikke anriket nok plutonium til en slik bombe i 1945. Det klarte de først i 1947, og da plantet de plutonium ca. 3 km fra «ground zero» i Nagasaki.

  Gjorde de det for å lure oss? Det kan du være sikker på.

  Prøver de å skremme oss? Det kan du også være helt sikker på.

  Jo reddere vi er, jo mer har vi falt for deres propaganda.

  Svar
  • » Prøver de å skremme oss? Det kan du også være helt sikker på.
   Jo reddere vi er, jo mer har vi falt for deres propaganda.»

   Og om det var atombomber over Hiroshima/Nagasaki i 1945/46, eller de enda verre brannbombombene i Berlin eller Dresden , eller tilførselsveiene til internerings-leirene i Tyskland for å prolkamere et ‘ holocaust’ så var propagandaen å SKREMME.
   – Og selvfølgelig et forbud mot å søke informasjon/diskusjon.

   Fra de som vil ha/ta totalkontroll. Vi ser de samme gærningene nå i Gaza.

   Svar
 • Svært viktig. Og essensielt.

  «For politikerne vet, utenriksredaktørene i media vet, og etterretningen vet nøyaktig hva som har skjedd, hva som skjer og hvorfor det skjer. Dette er en samordnet operasjon planlagt over mange år med formål å svekke Russland militært, økonomisk, politisk og diplomatisk, å få innsatt et nytt USA-vennlig regime i Russland, splitte opp Russland og fordele landets enorme ressurser mellom USA, UK og EU, og sørge for at Russland aldri mer fremstår som en stormakt.»

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Uproblematisk?

Samarbeidet mellom stat og legemiddelindustri.

Forrige innlegg

Jens Stoltenberg:

Vi bombet dere for å redde dere.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.