POSTED IN EU, Migrasjon og flyktninger

Det var ikke Hviterussland som drev krigene i Midt-Østen.

Det var det NATO og EU (Polen) som gjorde.

0
Print Friendly, PDF & Email

Når all kunnskapsbasert innsikt i flyktninge-krisen svikter. 

Nye EU-sanksjoner mot Hviterussland.

Av Reinhard Lauterbach 

Om vi går ut fra at den vestlige framstillingen er riktig: 

Hviterusslands president Alexander Lukasjenko spiller en rolle i den humanitære krisen på EUs ytre grense, men det betyr ikke at han «bevisst har skapt den». 

Det kan han ikke. Enorme flyktningestrømmer skapes av USA/ Nato-kriger for regime-skifte i Midtøsten og alle deler av verden. Hvorvidt han utnytter krisen er en annen sak, men hvorfor skulle han ikke det? Skal han la EU fortsette å mobbe uten å bry seg? 

Basic lessons from two decades of conflict in Afghanistan | The Japan Times
Migrasjons-strømmen er skapt av Nato-krigene, ikke av Hviterussland.

Hviterussland er ikke EU-medlem og må ikke følge «København-kriteriene» fra 1993 for EU-medlemskap. Hviterussland har ikke som mål å godta en politisk, økonomisk, monetær og juridisk bindende union, som EU ikke kan eller vil håndheve mot sine medlemsland Polen og Ungarn. 

Uansett hva vi mener om hviterussisk presidentvalg i august 2020: I utgangspunktet er det ikke EUs sak, uansett hvor grovt det angivelig blir forfalsket. Brüssel hevder en rett til å føre overoppsyn med Hviterussland ingen har gitt EU. 

Det EUs utenriksministre nå vedtar er grotesk: De sanksjonerer en flyplass, EU alt har stanset sin trafikk til. Da bruker de samme tiltak som tyske politikere kritiserer USA for i USAs kamp mot Nord Stream 2: De innfører sanksjoner som skal virke utenfor EU-territorium, til dømes mot et syrisk lavpris-flyselskap som tilbyr forbindelser mellom to tredjeland. EU-toppene vil markere at EU har rett til å styre utenfor sitt eget territorium. 

EØS-direktiv fra 1990-tallet til i dag har gitt oss i Norge mange negative erfaringer med den autoritære styringsformen. EU vil styre i forhold mellom land som grenser til EU. Men et konstruert krav viser sin begrensning når Merkel må ringe Putin for å få kontakt med Lukasjenko. Det viser hvem som fortsatt kan ha innflytelse i Minsk.

Polish Media Furious Over Belarus Border Ban
Skal noe kritiseres for behandlingen av migranter er det Polen.

Det antas at Lukasjenko vil splitte EU. Så langt har han i alle fall ikke klart det. Vi ser ingen offisiell kritikk av de internasjonalt forbudte utstøtings-metodene Polen tillater seg å ta i bruk mot asylsøkere i nød. 

Å «forsvare Europa» ved å fryse kvinner og barn forblir uimotsagt, trass i brudd på EU-lov og folkerett. Trass i taktisk fiasko, er det strategisk seier for Lukasjenko: På egen hånd begraver de sitt selvdyrkete bilde som «hjemmet for verdier og menneskeretter». 

I alle fall er det på sidelinjen om «Minsk eller Moskva står bak». EU sørger selv for at det blir irrelevant. 

Kilde: Reinhard Lauterbach, JW, 17/11-21: Per Lothar Lindtner, 18/11. 

Forsidebilde er fra gamlebyen i Warsawa. Elijah G

Knut Lindtner har lagt til bilder m/tekst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

«Smitte» er bare et påskudd for kontroll.

Det dreier seg ikke om sykdom lenger.

Forrige innlegg

Ikke synlige lenger:

Ingen nyheter om USA-Kina-konflikten.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.