POSTED IN Helse, Norge

Det var ikke helsemyndighetene i Danmark som anbefalte Lockdown:

Hvorfor forteller ikke Norges og Danmarks statsministre hvor anbefalingene kom fra?

11 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Jeg må innrømme at jeg i lengre tid har forestilt meg at helsemyndighetene i stor utstrekning har vært i lommen på legemiddelindustrien. Denne forestillingen slår nå sprekker. I den meldingen vi under gjengir i sin helhet fra den svenske avisen Expressen/Kvällsposten sin nettutgave, der fremgår det at helsemyndigheten også i Danmark advarte mot full lockdown av samfunnet.

Vi har også i Norge fått klare indikasjoner på at Folkehelseinstituttet gjorde de samme i Norge. Likevel ble dette altså lockdown gjort både i Norge og Danmark, altså tiltak  som gikk imot våre fagmyndigheters råd. Bare i Sverige hadde en politisk ryggrad til å stå imot noe som må ha vært et politisk press, men fra hvem?

Når det også kommer meldinger om at Sverige er det landet som økonomisk har sluppet best fra Korona-krisen, da begynner et noe annet bilde å tre frem. Nedstengningene må ha vært primært politisk motiverte og presset om dette må ha kommet fra annet hold enn fra landets egne helsemyndigheter. 

Det er på tide å få vite hvem som anbefalte disse økonomisk ødeleggende nedstengningene. Det holder ikke lenger å gjemme seg seg bak helsemyndigheten for det var åpenbart ikke dem.

Knut Lindtner

Her er hele artikkelen det refereres til:

«Danmarks statsminister Mette Frederiksen gick emot experternas avrådan från att stänga landet – och ljög om att hon agerat på myndigheternas rekommendation. 

De uppgifterna framkommer av tidigare okända mejl som danska tidningen BT har tagit del av och publicerat.

Den 11 mars klev Danmarks statsminister Mette Frederiksen ut för en pressträff om landets hantering av coronaviruset.

Hon gav beskedet att Danmark skulle stänga all icke-nödvändig verksamhet för att bromsa virusets spridning – däribland förskolor och skolor. I nästa andetag berättade hon att beslutet hade fattats på rekommendation av myndigheterna.

Men ett mejl som danska tidningen BT har tagit del av visar en annan bild. 

Danmarks statsminister, Mette fredriksen

Två av de främsta experterna inom danska myndigheterna avrådde från en stängning av förskolor och skolor.

Mejlet skickades av Sundhedsstyrelsens direktör Søren Brostrøm bara sju timmar innan pressträffen. Brostrøm beskrev att han varit i kontakt med Kåre Mølbak, chef vid smittskyddsorganet Statens serum institut (SSI), och landat i att barn inte ”väntades bidra till smittspridningen i betydlig omfattning”.

”Vi kan inte av hälsoskäl rekommendera ett sådant initiativ i nuvarande situation”, skrev han i mejlet.

Svarar inte på frågor

I mejlet avråder Brostrøm också regeringen och Mette Fredriksen från att genomföra ytterligare åtgärder som syftade till att stänga verksamheter fram till att hälsomyndigheterna bedömt att det är lämpligt.

Mette Frederiksen har inte kommenterat de nya uppgifterna.

I juni uppgav hon att hon regelbundet har fått råd från myndigheterna om hur landet ska hantera viruset, däribland från Sundhedsstyrelsen, Den Nationale Operative Stab och SSI. Hon har dock inte svarat direkt på frågor om vem som rekommenderat att stänga ner landet, enligt danska medier.

Danmark öppnade skolor och förskolor igen i april. Enligt SSI har beslutet att öppna skolorna inte lett till ökad virusspridning.

En oberoende expertgrupp har nu inlett en granskning av besluten som fattats kring stängningen av Danmark, skriver BT. Resultatet väntas presenteras i januari 2021.»

Forsidebilde: Gary Butterfield

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

11 kommentarer. Leave new

 • Tor Larsen
  25 juli 2020 22:21

  Utenom Folkehelseinstituttet FHI og i Danmark Sundhedsstyrelsen er der, meg bekjent, i de to nordiske landene ingen «myndigheter» som har noe med å anbefale noe landsomfattende helsetiltak for regjeringene. At Sverige har opptrådt uavhengig stiller jeg meg uhyre tvilende til.

  Så har altså det samme skjedd som i saken regjeringsbeslutningen om å bombe Libya i 2011, at utenomstatlige maktgrupperinger, mektigere enn regjeringene selv, er de som kontrollerer de folkevalgte. Daværende utenriksminister Jonas Gahr Støres avslørende ord til VG da han ble spurt om hvorfor han var blitt for å bombe to dager etter at han hadde vært imot, var at han var blitt svært forbauset over å oppdage hvilke mennesker det er som egentlig bestemmer. Det igjen får en til å minnes hva Arthur Cherep-Spiridovich, Walther Rathenau og Dr. John Coleman har ytret om Komiteen av de 300.

  Svar
 • Den politiske diskusjonen i Danmark er mye tøffere enn i Norge. Man slipper ikke så lett unna med lettvintheter i Danmark. Dansk deltakelse i krigføringen i Libya ble feks diskutert i Folketinget hvor et stort mindretall stemte i mot. Noen annen fremgangsmåte hadde ikke vært mulig i Danmark.
  I tillegg til selve avgjørelsen om lockdown bør man også se kritisk på hvordan krisepakkene har blitt utformet. De danske krisepakkene er muligens bedre enn de norske. Det som den norske regjeringen har foreslått av krisepakker har vært katastrofalt dårlig. Hadde Erna fått diktatoriske fullmakter slik hun prøvde, så ville det ha blitt en katastrofe for den norske befolkningen. Løsningen for høyresiden er Austerity (nedskjæringer og innstramminger med massearbeidsledighet). Man kan si at Erna prøvde seg så godt hun kunne å restrukturere det norske samfunnet, men ble i mer eller mindre grad stoppet av opposisjonen .

  Svar
 • Det er uforståelig hvorfor regjeringen stengte ned Norge 13.3. Det var ingen korona pandemi i landet. Regjeringen ledet landet utfor et økonomisk stup som vi ikke har merket konsekvensene av enda. Hvorfor skape økonomisk krise med hensikt????
  Regjeringen tilsidesatte også demokratiske prinsipper når Koronna loven ble innført.
  Hva har blitt forsøkt gjort?? Men som de ikke lykkes med??

  Svar
  • Tor Larsen
   26 juli 2020 20:41

   Det, Åshild, skyldes helst at verden gikk utenfor det økonomiske stupet en gang i januar i år. Man hadde sett stupet så lenge at man hadde hatt god tid til å forberede dekkoperasjonen som genialt viste seg å bli et relativt ufarlig virus. Demokratiet har ingen hjerner til å fatte dette, varslet av økonomer og topp rådgivere som Kyle Bass, Larry Edelson, Charles Nenner, James Dines, Nouriel Roubini, Jim Rogers, Marc Faber og Jim Rickards i årevis, bare ikke eksakt når. Men i januar trakk Charles Nenner seg ut av alle markeder med denne begrunnelsen: https://usawatchdog.com/market-will-go-down-40-charles-nenner/

   Svar
   • Viruset er kun farlig for folk med dårlig immunforsvar, og for mennesker som har kroniske sykdommer. Men det kan aldri være en grunn til å legge ned et samfunn! Politikere må tenke på økonomiske konsekvenser, folk er avhengig av inntekter!! Det har blitt en katastrofe for alle de som ble permittert, og for de som fremdeles er arbeidsledige grunnet politikeres uansvarlig politikk!

   • Tor Larsen
    27 juli 2020 22:36

    De økonomiske effektene ville ha kommet uten Covid-19, men da ville man ha kalt dem for økonomisk krakk, depresjon, resesjon… Nå oppfinner man en skyldig tredjepart i et forkjølelsesvirus og lar ansvarspulverisering inntre. Demokratiet, som ikke klarer å telle til tjue uten å måtte ta av seg sokkene, nikker, bukker og tar til takke. Vi får vel være glade for at man valgte et virus og ikke invasjon av marsboere?

   • » Vi får vel være glade for at man valgte et virus og ikke invasjon av marsboere?»
    Bare det gjør folk så redde at de slutter å tenke sjøl, så hadde det nok vært like greit.
    Nå trykkes det opp penger, så nasjoner som hittil har greid å holde handelsbalansen i riktig leie, nå skal få «hjelp».
    Det er brukt mindre penger enn før denne konstruerte «krisen», der mye produksjon er satt på vent. Men pengestyrerene får oss til å tro at vi mangler penger, og folk & politikere biter på ! ;-)
    Om et par år skrus rentene opp, da er samme nasjoner svinbundet.

 • Det ser ut som konkursene i norsk økonomi bare blir verre og verre fremover.
  Og det er vel dette som kan være Ernas skjulte agenda, og nå begynner det å bite ekstra hardt.
  https://www.borsen.no/nyheter/konkursene-blir-verre-og-verre/72693059

  Svar
 • Om et par år skrus rentene opp, da er samme nasjoner svinbundet.
  Når disse fattige landene ikke kan betale ut lånene, gir de «sjenerøse» internasjonale bankene rett og slett nye lån med høyere rente for å betale de gamle, ytterligere gjeldslåner. Som Mayer Amschel Rothschild sa: «La meg utstede og kontrollere nasjonens penger, og jeg bryr meg ikke hvem som skriver lovene.» I nyere tid sa Richard McKenna, tidligere president i Midlands Bank of England, «De som lager og utsteder penger og kreditt styr regjeringens politikk og hold i hendene folks skjebne. »
  ….De bryr seg ikke om hvem som vinner, fordi mens nasjonene låner store mengder penger til å drepe hverandre, gjør internasjonale bankfolk store mengder på penger fra rentebelastningene de gjør hver nasjon betale. De har også makt til å kontrollere krigsresultatet ved bare å kutte ut pengestrømmen de låner ut.
  https://ericdubay.wordpress.com/2018/07/05/the-federal-reserve/

  Svar
 • Bjørnar Bolsøy
  29 juli 2020 1:23

  Nå manglet det ikke akkurat på norske, profilerte eksperter som mente at lockdown, som i Kina, var den beste løsningen. Eller mener man kanskje at den kinesiske modellen var feil?

  Svar
  • Jeg kjenner ikke til tilstanden som var i Kina da korona epedemien brøt ut i vinter. Men i Norge hadde det holdt med stadig påminnelse om smittevern regler. En lockdown var unødendig, og har fått så merkbare økonomiske konsekvenser.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

EU mot statsdannelse:

Langsom tilvenning.

Forrige innlegg

Nye USA-sanksjoner?

Mot borgermesteren i liten tysk by?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.