POSTED IN USA, Venezuela

Det tredje iranske skipet ankommer Venezuela.

USA gjorde ikke alvor av truslene denne gangen.

0
Print Friendly, PDF & Email

USA fortsetter utpressingen av land og regjeringer de ikke liker, altså som ikke bøyer seg for dem. Etter at mediekvernen har gått i Nato-området i noen år er store deler av opinionen mørnet slik at neste steg for regimeendring i Venezuela kanskje kan gjennomføres.

De foregående stegene er skjult undergraving, åpen undergraving av landet, organiserte massedemonstrasjoner og forsøk på direkte intervensjon.

Fra Venezuela

Forut for dette er det iverksatt økonomiske sanksjoner, men de virket ikke som forventet selv om befolkningen lider som følge av dem.

Den politiske verktøykassen til USA har mange redskaper som brukes for å presse gjennom den ønskete politikken. Et som fortsatt gjenstår er naturligvis direkte blokade av landets havner med krigsskip, noe de har truet med.

Det siste er naturligvis militær intervensjon.

Venezuela har etterhvert mektige venner som kan dempe virkningen av den økonomsike sanksjonspolitikken USA utsetter landet for. Særlig viktig er naturligvis Kina og Russland, men også Cuba bidrar med mye.

Iran som også er utsatt for USA-sanksjoner støtter den venezuelanske regjeringen slik artikkelen under forteller om. De sendte fem oljetankere til Venezuela for å avhjelpe landets krise, men USA truet med å stoppe dem før de nådde frem, altså åpen statlig drevet piratvirksomhet.

To USA-borgere som deltok i invasjonsforsøk i Venezuela tidligere i vår.

I artikkelen under fremgår det at USA denne gangen ikke gjorde alvor av truslene sine. Det ville kunne ha bidratt til at all internasjonal handselsfrakt havnet i en krise. For kunne USA gjøre noe slikt, da kunne kanskje andre gjøre noe lignende. Den Persiske Gulfen er trang og Persia (Iran) har langtrekkende presise missiler…

Nå er USAs krise kommet opp til overflaten gjennom massedemonstrasjoner som er uttrykk for en underliggende økonomisk krise som stikker minst like dypt som rasismen i landet. Rasismen forsterker naturligvis konfliktnivået og kompliserer det ved at befolkningsgrupper som har felles interesser setts opp mot hverandre.

Minneapolis er den største byen i delstaten Minnesota i USA, og er fylkesadministrasjon for Hennepin County. (Wikipedia) Byen har over 400 000 innbyggere.

Politidrapet i Minneapolis kan være gnisten som tenner en præriebrann. USAs befolkning har lenge vært utsatt for «økonomisk tørke» og Korona-nedstengningen av landet har forsterket den.

Kanskje USAs regjering må konsentrere seg om egne politiske og økonomiske problemer i tiden som kommer. En kan naturligvis håpe, men jeg tror ikke «tigeren» sin rovdyr-natur endres av dette.

Likevel var dette en gledelig seier for Venezuelas regjering og folk.

Knut Lindtner

Folket i Venezuela ferier at det tredje iranske tankskipet legger til kai. Maduro håper på ny normal bensinforsyning.


Av Jason Ditz


Folket i Venezuela fortsetter å feire ankomsten av en bensin-tanker fra Iran. Dette vil lette den kroniske mangelen på bensin rett foran nesa på USAs sanksjoner.


Dette er det tredje av fem iranske tankskip som legger til kai. Der leverer de bensin i den statsdrevene havna til Venezuelas petroleums-selskap PDVSA.
President Maduro snakker om snarlige planer for «en ny normal når det gjelder bensinleveranser».


Venezuela strever jo svært med USAs sanksjoner som har stanset import av olje og kjemikalier fra USA. Subsidier på bensin gjør det svært lite lønnsomt for PDVSA.


Tunge USA-sanksjoner både mot Venezuela og Iran gjør en slik handel svært beleilig for begge. Oljeprisene har jo sunket kraftig de siste månedene, og derfor har Iran mye overskudds-olje.


De har lite å tape på selge til andre nasjoner som USA ikke liker.


USA har påstått at disse forsendelsene er brudd på sanksjonene. De sier Iran leverer bensin i bytte mot gull, og at gullet blir fløyet tilbake til Iran av Mehan Air.


USA har sanksjonert et kinesisk selskap for å handle med dette flyselskapet.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Bøtelegges i Tyskland for klimaskepsis:

Ytringsfriheten gjelder bare for korrekte meninger.

Forrige innlegg

KrF:

Ofra bioteknologi for IS-dama.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.