POSTED IN Norsk politikk, Virkelighetsforståelse

Det spørsmålet er ikke lett å svare på:

Er den norske regjeringen den verste vi har hatt?

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Den verste regjering/statsminister noensinne?

Av Dan Odfjell, Samfunnsdebattant

Og med Espen Barth Eide som ny utenriksminister faller regjeringen og Ap-kursen til under sperregrensen hva angår regjeringens viktigste og norske målestokk; nemlig folkets tillit. Ingen av de nå avtroppende ministre gjorde det frivillig, intet tillitsvotum det til Jonas Gahr Støre heller. Han selv hadde valgt dem alle, altså før han nå gir dem sparken for å redde seg selv, ikke akkurat noe for den notoriske løgneren å skryte av. Spesielt når han selv er selve problemet og burde vært den som søkte avskjed, knapt i nåde. For alt den mannen befatter seg med, går i knas, dessverre. Årsaken synes å være en blanding av løgn og inkompetanse; jeg er neppe den eneste lenger som nå ser keiseren splitter naken. Selv sosialistene kapitulerer.

Dommen over hans oppskrytte flytende Havvind prosjekt – snakk å selge skinnet før bjørnen er skutt – den drømmen er trolig også i knas, et prosjekt som, ifølge steigan.no, skulle kostet opp mot 250 milliarder, og som aldri kunne bli regningssvarende. Men mye av den elektriske kraften derfra er allerede lovet til EU, med kjærlig hilsen vår statsminister. Selv til halv slik kostpris kan prosjektet aldri bli regningssvarende og gi fortjeneste – nå harselerer jeg litt. For jeg er ingen ekspert. Men spør du ikke-korrupte, virkelige eksperter og folk som ikke er opptatte av, og avhengig av, sugerør i statskassen, så er vår statsministers industriprosjekter mest «tenk på et tall» og/eller måneprosjekter tilsvarende Jens Stoltenbergs på Mongstad, som ble til aldri så mange «Mong» til ingen nytte. Var det 10 milliarder?

Og så min alvorligste påstand:  Ap´s «krykker», som holder dem oppe, og folket nede, er de subsidierte, anti-folkelige riksmediene med NRK i spissen. Før avis- og TV-reportasjer av-subsidieres og må konkurrere på basis av selvkost og kvalitet, d.v.s kvalitet som folk ønsker å betale for, får vi aldri et fritt og godt og demokratisk Norge. Slik det fungerer nå er riksmediene «overbetalte medløpere» til de som glorifiserer og tildekker korrupte politiske krefter, samt en såkalt «stakeholder»-økonomi; den «mer eller mindre» nye og korrupte modellen, d.v.s med staten som bærebjelken i tvilsomme prosjekter, hvorved korrupsjon og vennetjenester blir det regjerende. Noe som overhodet ikke tjener den lille mann og kvinne, som lures trill rundt. Av Arbeiderpartiet.

Og så litt tilbake til Espen Barth Eide, som fikk sitt pass påskrevet på steigan.no i dag 17/10/23, og jeg siterer: Han står for det verste ved partiet: Uærlig, sleip som en ål (CIA karakteristikk, ligger langflat for USA, overklasse, har permisjon fra WEF), men driver sistnevntes gjerning her og i utlandet. CIA rapporterte at Barth setter sine egne interesser over Norges strategiske interesser. Så hvordan Støre kan sette en slik man til ansvar for det viktige og store utenriksdepartementet, full av slimåler, er ubegripelig. Men kanskje forklaringen er så enkel at krake søker make.

Avslutningsvis, vi har nok strøm i Norge, men vår regjering, tilsvarende Erna Solbergs regjering, sender den billige vannkraft-strømmen vår gratis til EU, til opplagt fattiggjøring av norske husstander og til underminering av norsk industri og arbeidsplasser. Og forræderisk, våre riksmedier tillater alt dette uten et knyst. Hvor underdanige og avhengige er ikke de blitt av statens midler og kunstige støtte, til hva annet enn løgnaktig å kunne tildekke og svindle oss vanlige folk med hensyn til samfunnsrealitetene. Og slik, av regjering etter regjering, blir vi i det skjulte svindlet og gjort hjelpeløse, fratatt muligheten for forandring til det bedre. For slik er systemet innført over hodene våre, at vi politisk er gjort sjakk matt, til et nytt Sverige å bli, med vold og det som verre er.

Forsidebilde: Samuel Sascha Mayer

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Flytende havvind er veldig kostbart. Men det samme er også solkraft (men det skjules av subsidier).
  Regjeringen har ingen forståelse av hva som er billig, dyrt og alt for dyrt når det gjelder energiproduksjon mm. Og hvordan vil prisen på innsatsfaktorene (metaller og mineraler) øke fremover? I tillegg vil man også trenge enorme mengder med energi (bla diesel) for å kunne gjennomføre Det Grønne Skifte raskt nok.
  Viktige begreper slik som EROEI (energy returned on energy invested) virker som å være et helt ukjent begrep. Det moderne industrisamfunnet forutsetter en effektiv form for energiproduksjon for å kunne overleve. Kostnad og pris på energi er svært viktig.

  Det planlegges batteri produksjon i Norge. Samtidig er det ikke lenger lønnsomt å produsere solceller fra silisium i Norge. Man tror det skal bli lønnsomt å produsere batterier i Norge samtidig med at det er ulønnsomt å produsere solceller i Norge. Er ikke det naivt? Og hva skal man si om hydrogen – dyr strøm skal produsere dyr hydrogen som feks igjen brukes ved fremstilling av kunstgjødsel.

  På høyre-siden og delvis på sentrum-siden i norsk politikk eksisterer det for tiden stor misnøye med regjeringen. I Norge har man en kapitalistisk blandingsøkonomi, og det betyr at regjeringen må forstå og også ta hensyn til hvordan privat næringsliv fungerer. Her er det stor uenighet. Dette dreier seg om misnøye med slik som lakseskatt, formueskatt, arbeidsgiveravgift og senest CO2-kompensasjon til kraftkrevende industri. Det siste året har feks 66 «rikinger» flyktet fra Norge til Sveits (sikkert greit hvis man ikke ønsker privat nasjonalt eid næringsliv).

  Svar
 • En fornøyelse å lese. Ikke mange som treffer spikeren så kontant på hodet.

  Og hva AP gjelder, det er bare å søke opp boken: Grogate. Den er der, ferdig redigert i pdf. format. Er ikke for ingenting de ville hemmeligstemple den i 60 år.

  Regjeringen Solberg, regjeringer før det, og nå Gal Røre & co, har overhodet ikke det Norske folk i tankene når de stykker opp landet og overgir det til utenlandske kapitalkrefter, og i tillegg gir fra seg råderetten over egen grunn.

  Faktisk glad jeg er i ferd med å «gå ut på dato». Men det er med gru jeg registrerer hva våre etterkommere får å slite med. Takket være udugelig, ja, til tider kriminell virksomhet fra vennegjengen på lyvebakken.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Document.no:
Først faller Israel for islam, deretter Europa

Vendepunkt:
USA/Israel taper Midtøsten

Forrige innlegg

Den er angivelig for russisk-vennlig.

Ukraina forbyr den ortodokse kirken.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.