POSTED IN USA

Det skjer noe i USA nå.

Levealderen faller dramatisk.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Først sluttet levealderen å øke. Så kollapset den. Hva skjer med USA?

Av Lars Birkelund

Noe er råttent i Amerikas forente stater. Landet makter ikke lenger å oppfylle en grunnleggende funksjon i et sivilisert samfunn: å holde befolkningen i live. Dette skriver Aftenposten:

Rekordmange dør i en epidemi av selvmord, overdoser og alkoholmisbruk. Antall drap øker – og det fra nivåer som allerede var desidert verst i Vesten. Våpen er blitt dødsårsak nummer én blant barn.

Konsekvensene er store. I 1990 kunne en amerikaner forvente å leve nesten like lenge som en nordmann. Gapet i forventet levealder var på 1,2 år, viser tall fra OECD. Men mens den norske levealderen jevnt og trutt har beveget seg oppover, i takt med andre land, stagnerte den amerikanske levealderen etter 2010.

I 2019 endte USA opp med den klart laveste forventede levealderen av alle sammenlignbare land. Gapet til Norge var på 4,2 år.

Faksimile fra Aftenposten

Så kom covid-19. Viruset tok hundretusenvis av amerikanske liv. Samtidig ble problemene som hadde bygget seg opp før pandemien, kraftig forverret. I 2021 var levealdersgapet mellom Norge og USA økt til hele 7,1 år.

Lars Birkelund kommenterer dette slik:

Lars Birkelund.

Det er lett å forstå hvorfor norske politikere ble blendet og forført av USA etter andre verdenskrig. For da var landet på sin høyde etter å ha kommet uskadet og styrket ut av krigen. USA hadde da og noen år framover halvparten av verdens samlede BNP, samt at USA også for mange var et fyrtårn for demokrati (tross rasistiske lover, men rasisme var ikke høyt på agendaen da) og materiell velstand.

Desto vanskeligere er det å forstå at norske politikere knytter seg stadig tettere til USA nå. For landet kan ikke lenger kalles et demokrati og det er nærmest på randen av borgerkrig. USAs makt og innflytelse i verden er synkende og andelen av verdens samlede BNP er halvert siden 1945. Det er i det hele tatt vanskelig å forstå hvorfor man skal ha respekt for et land som ikke klarer å framskaffe en bedre leder enn den halvsenile Joe Biden. Folk ler av ham over hele verden.

Men USAs våpenmakt gir tross alt innflytelse fortsatt, skjønt våpen er også en av grunnene til et annet økende problem i USA: levealderen synker, delvis fordi det skjer så mange drap og fordi så mange dør mens de er unge. A-magasinet skriver videre:

«Gapet i levealder mellom USA og Europa kan bare i begrenset grad forklares med en dårligere eller mer risikoutsatt alderdom. En amerikansk 75-åring kan forvente å leve nesten like lenge som en norsk 75-åring.

Den store forskjellen er at langt flere amerikanere enn europeere dør før de når pensjonsalder.

Allerede ved fødselen trer et tydelig skille frem. Av 1000 barn som blir født i USA, dør rundt 5,5 før de fyller ett år. I Norge er tallet 1,9.

Slik fortsetter det, viser data fra Human Mortality Database for 2021. Hvert år gjennom oppveksten faller det fra flere amerikanske barn enn norske. Så kommer ungdomsårene. Også de er farligere i USA. Det samme er livet som ung voksen.

Nær 50 av 1000 amerikanere er døde innen de skulle ha fylt 41 år. Tallet for Norge er 14 av 1000.

Sagt på en annen måte: Nesten 1 av 20 amerikanere dør i løpet av sine første 41 leveår. Mot 1 av 70 nordmenn».

Finnes det så mye som EN god grunn til at norske politikere bør regne USA som et forbilde? Jeg ser bare en grunn: USAs våpenmakt og tilhørende evne til å bestikke/true/presse norske politikere til å gjøre som USA vil. Men det er ikke en god grunn.


Kommentar:

Aftenposten knytter sammenbruddet i levealder til covid-19, men hva med vaksinene og de dødelige virkningene av den? Resten av den interessante reportasjen antyder uten å si det at dette handler om klasse og om sammenbruddet for et helsesystem som aldri var bra.

Red.

Innlegget er hentet fra Steigan.no

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Flest overdosedødsfall blant (mest) kvinner i 50 -årene, ikke ‘narkomane på gata’.

  ‘Opioid-epidemien har i mange tiår nå truffet USA med stor kraft. Den skyldes økende forskrivning av reseptbelagte opioider til smertepasienter. Mer enn én million mennesker har dødd av overdoser av rusmidler, de fleste på grunn av opioider, siden år 2000.
  Antall overdosedødsfall på grunn av reseptbelagte opioider er økende også i Norge. Paralgin forte og Oxycontin er eksempler på reseptbelagte opioider.
  De som dør av overdose etter å ha tatt kraftig smertemedisin, skiller seg fra andre overdosedødsfall. De er oftere eldre, og oftere kvinner ..’
  nrk.no/norge/en-ny-pasientgruppe-dor-av-overdoser-1.16113744

  Kanskje dette er en naturlig utvikling når mange ( antagelig?) flere ikke opplever en mening med tilværelsen. Og blir forvirret av løgnene og fragmenteringen.
  ‘Hva vinner løgnerne med løgnene? – At vi ikke lengre tror at NOE er sant.’

  Og det settes mål for fellesskapet.
  – Så, like før målstreken, skiftes fokus mot noe annet vi skal frykte, skamme oss eller ergre oss over.
  Vi skal overlate makten til organisasjoner langt borte, og bli stadig mer fremmedgjort.
  Nasjonal identitet skal bort.
  Så, denne forrvirringen, skal det nok bli lettere å innføre en ny global leder.
  Jeg tror dette er bevisst, og langsiktig.

  Svar
 • node med hode
  4 september 2023 19:09

  Hvis man ønsker å drepe x antall milliarder (depopulasjon er en våt drøm for mange såkalte eliter) med grafén-injeksjoner, hvordan skal man gå frem?

  Som disse kriminelle ultra-psykopatene forventet, så ville ikke alle la seg injisere. Utrolig nok så var det noen kloke hoder som ikke villa ha deres trygge og effektive helsemagi sprutet rett inn i armen!

  Selv disse depopulasjons-«elitene» med sine små nøtte-hjerner forstår at de må være slu om de skal lykkes med å ta livet av stort sett alle sammen (kanskje de sparer noen slaver).

  Så hva gjorde de i stedet? Det er vel det alle lurer på, men den som ser sammenhenger, ser at enkelte ingrediensene i sprøyta også blir sprøytet andre steder!

  Hvorfor vil de ha grafén over alt? Hvorfor må dette materialet inn i alt biologisk?

  Vi lever i en gal, gal cyber-fysisk verden, der «elitene» vil ha planeten for seg selv, noen av de søker et evig (og syntetisk) liv.

  Internet of Bodies? Din kropp, og kroppen til alle andre de ønsker å ta livet av, koblet til deres nettverk. Tankekontroll og adferdskontroll er gammel teknologi, men nå med IoB, internet of behaviors, er vi på vei inn i en sci-fi virkelighet der mennesker kontrolleres som Sims.

  Nettverket er våpenet.

  Injisering kunne man komme seg unna, men ikke nettverket.

  Din DNA-synkroniserte node finnes allerede på nettverket. Vil du koble deg av? Skal du «skru av» ditt DNA?

  Smartingene lurte mange til å ta et skudd i armen, de fleste overlevde «dødsskuddet». De aller fleste som møtte opp til timen, en eller flere ganger, lever fortsatt i dag. Skal man drepe en hel verden, inkludert kranglefantene som utrolig nok ikke vil la seg stikke i armen, må man være mer slu enn som så.

  Smartingene lurte nerdene til å utvikle BAN, WBAN, ioB, GIG, metamaterialer, biosensorer mm. Gode intensjoner ble kanskje formidlet: «Tenk så mange mennesker vi kan hjelpe!» (ofte et alibi for dårlig kamuflert profittmotiv).

  Hva med å tenke på hva psykopatene på toppen tenker? «Tenk så mange mennesker vi kan drepe!».

  Nå bruker de nettverket mot oss.

  Det kunne vært en god sci-fi historie, men det vi ser her er muligens siste kapittel i menneskets historie.

  Her har vi teknologi som kan avslutte det hele, end of story. Aliens eller det politiske teater er mer spennende, dessuten var det kanskje noe nytt på Netflix i kveld?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Norsk demokrati:

Tror du virkelig at du er viktig ved valg?

Forrige innlegg

Menneskelig virksomhet til klimaforandringer:

Bidraget er 1%.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.