POSTED IN Novorussia

Det rapporteres overhode ikke i propagandakanalen NRK

Ukrainas terrorbeskytning mot de sivile i Donetsk fortsetter

13 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Da vi offentliggjorde denne rapporten i mai skjøt Ukraina på 10. året med missiler og granater inn i den sivile storbyen Donetsk. Denne skytingen har fortsatt helt frem til nå. Jeg var i Donetsk i sommer og kan bekrefte at skytingen vedvarte da. Det er en rein terrorvirksomhet for den virker vilkårlig og treffer sivile mål over hele byen.

Like etter at vi ankom Donetsk i sommer besøkte vi en leilighet som var granatbeskutt fra ukrainsk side. Den så langt verre ut enn dette.

Hvis den ukrainske regjeringen virkelig mente at byen og befolkningen var deres ansvar ville de aldri ha handlet slik de har gjort helt frem til nå. Like avslørende er at ingen store norske medier har omtalt dette. Da ødelegges bildet av den ukrainske regjeringen. Derfor lar de være å fortelle om den ukrainske regjeringens 10-årige terrorvirksomhet.

Heldigvis ser det ut til å ta slutt for nå omringes den byen det ble skutt fra. For innbyggerne i Donetsk må dette være en kolossal lettelse, men den ukrainske regjeringen sammen med de fleste Nato-landene regner det som et stor nederlag. Også det er ganske utrolig.

Knut Lindtner
Redaktør

Eva Bartlett rapporterer fra Ukraina: 

Sivile i Donetsk lever i konstant frykt for ukrainsk terrorbombing.

Av Eva Bartlett.

Kraftig ukrainsk bombing av Donetsk sentrum 28. april drepte ni sivile – inkludert en åtte år gammel jente og bestemoren hennes – og skadet minst 16 til. Ofrene ble brent levende da minibussen de satt i ble truffet av en granat. Angrepet var også rettet mot et stort sykehus, leilighetsblokker, hus, parker, gater og fortau. Alle sivile områder – ikke militære mål.

I følge Folkerepublikken Donetsks (DPR) representantkontor, skjøt Kievs styrker missiler som sprer splinter «produsert i Slovakia og gitt til Ukraina av NATO-land». Når det gjelder en tidligere bombing samme dag, bemerket de at USA-lagde HIMARS-systemer ble brukt, kun rettet mot » boligområder sentralt i byen».

Jeg var utenfor Donetsk og intervjuet flyktninger fra Bakhmut under to omganger med intens bombing, den første startet like etter klokken 11.00. Jeg kom tilbake bare for å se en katastrofal scene; en rykende utbrent buss– og noen av passasjerenes forkullede kropper smeltet sammen med karosseriet. Dette var dessverre ikke en engangshendelse.

I juli 2022, drepte ukrainsk bombing i sentrum fire sivile, inkludert to i et kjøretøy som ble oppslukt av flammer. Skadene på sykehuset Republican Trauma Center ble raskt reparert, men videoer som ble delt på Telegram umiddelbart etter beskytningen viser et gapende hull i en av veggene. Det aktuelle rommet inneholdt det som var Donetsks eneste MRI-maskin.

Nok et år med ukrainske krigsforbrytelser.

I april 2022, etter angrep på et stort markedsområde i det vestlige Donetsk som drepte fem sivile og såret 23, dro jeg dit for å dokumentere det, og forventet ikke å se to av de fem døde fortsatt ligge der. Denne beskytningen var like før middag, en travel handletid på dagen i området. Bombing på slike tider er en taktikk for å sikre at flest mulig sivile blir lemlestet eller drept.

https://youtu.be/B6wJbPJv0kk

To og tre angrep like etter hverandre i de samme områdene, er en annen metode som brukes av ukrainske styrker. Andrey Levchenko, sjef for beredskapsavdelingen i Donetsk, også rammet av ukrainske angrep, sa: «De venter i 30 minutter på at vi kommer. Vi kommer dit, begynner å hjelpe folk, og beskytningen fortsetter. De venter igjen, våre folk gjemmer seg i tilfluktsrommene, så snart vi går ut, slukker brannene og hjelper folk, så fortsetter beskytningen». Jeg var i Donetsk i juni, under en dag med spesielt intens ukrainsk bombing av sentrum av byen, som drepte minst fem sivile. Myndighetene rapporterte at «i løpet av to timer ble nesten 300 raketter og artillerigranater avfyrt». En rakett traff et sykehus og gikk gjennom taket.

Den påfølgende måneden avfyrte Ukraina raketter som inneholdt internasjonalt forbudte «kronblad»-miner. Gatene i sentrale Donetsk, så vel som de vestlige og nordlige distriktene og andre byer, var strødd med miner vanskelig å oppdage og konstruert for å lemleste, men ikke nødvendigvis drepe alle som tråkker på dem. Disse minene krever stadig nye ofre, 104 sivile har blitt lemlestet, inkludert en 14 år gammel gutt. Tre døde av skadene. Siden den gang har antallet ofre steget til 112.

I august traff kraftig ukrainsk beskytning sentrum av Donetsk rett ved siden av hotellet hvor jeg bodde sammen med dusinvis av andre pressefolk. Seks sivile ble drept den dagen, en kvinne utenfor hotellet og et barn. Tre ukrainske bombeangrep på sentrum i løpet av bare fem dager i september drepte 26 sivile. Fire ble drept 17. september, blant dem to personer ble brent levende i et kjøretøy på den samme sentrale Artyoma gaten. To dager senere ble 16 sivile drept, restene av kroppene deres strødd langs gaten. Tre dager senere slo Ukraina til ved siden av det sentrale markedet og drepte seks sivile, to i en minibuss, resten på gaten.

Beskytningen fortsetter.

Tidlig morgen under påskemessen den 16. april avfyrte den ukrainske hæren 20 raketter nær Katedralen i sentrum av Donetsk, rapporterte den franske journalisten Christelle Neant, en sivilist ble drept og syv såret. Beskytningen utvidet seg til det sentrale markedet like bak Katedralen. Litt over en uke før, den 7. april, drepte en ny beskytning av markedet én sivil og skadet 13, noe som også ødela selve markedet. Ukraina fortsetter å beskyte de vestlige og nordlige distriktene i Donetsk, og angriper også Gorlovka og Yasinovatya like nord for Donetsk, og drepte to sivile for noen dager siden.

Folket her blir stadig terrorisert av ukrainsk beskytning eller trusselen om det, og har vært det siden Kiev startet krigen mot Donbass i 2014.

Fra Global Research, publisert 15. mai 2023.

Oversatt fra engelsk og forkortet av Northern Light. Linker, tweets og video i orginalartikkelen.

Orginalartikkel: As Donetsk Civilians Live in Constant Fear of Ukrainian Shelling, a Reporter on the Ground Details the Terror.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

13 kommentarer. Leave new

 • Den løgnaktige og mangelfulle rapporteringa er ein av grunnane til at vi bør vurdere å legge ned nyhetsavdelinga i Nrk, eventuelt heile kanalen.

  Svar
  • Ser ingen grunn til å legge ned bare nyhetsavdelingen i nrk. Kan legge ned hele greia og spare skattebetalerne for et av mange offentlige sløserier. Norge/verden blir et bedre sted uten nrk også.

   Svar
  • Terje Bjørklund
   23 mai 2023 11:55

   Putin regimet gikk til krig mot Ukraina den 24 februar i fjor. Dette var en eskalering av konflikten som Putin startet i mars-april 2014, da et fåtall såkalte separatister tok kontroll over Donetsk og Luhansk fylker med hjelp av russiske spesielstyrker uten insignia på uniformene. De » små grønne menn «. Feigheten i deres gjerninger er påtakelig ! Putin regimet har heile tida nektet for at russiske styrker har vært utplassert i Øst Ukraina før februar 2022. Men det er som alt annet som kommer fra den kanten LØGN !

   Svar
   • Torfinn Slettebø
    23 mai 2023 15:38

    Veit du kor lenge norske offiserar har vore utplasserte i Ukraina? I Georgia? I Latvia? Takksam for eit veldokumentert svar.

 • Torfinn Slettebø
  22 mai 2023 9:13

  I NRK i dag er Tor Bukkvoll frå Forsvarets «forskningsinstitutt» eit ekko av Zelensky: Kampane i Artemovsk/Bakhmut har kosta russarane mykje både i øydelagt utstyr og drepne soldatar. Det har nok Bukkvoll og Zelensky rett i.

  Men når dei konsekvent utelet å snakka om fryktelege ukrainske tap, vert delsanninga deira ei heil lygn. Til Zelensky sitt forsvar skal det seiast at han ikkje kallar seg «forskar». Tor Bukkvoll er «sjefsforsker».

  Legg ned både NRK og FFI. Begge er propagandaleverandørar for Nato. Me treng realistisk rapportering.

  Svar
  • Zelensky torer ikkje å returnere heim til tvkanalen sin fordi han er redd for å få ei rakett i hovudet. Bukken vil få medalje på brystet på direkten slik som kollegane fekk.

   Svar
  • wasan Totland
   22 mai 2023 20:45

   Nrk pleier å hente fram agenter som Bukkvoll når noe skal tilsløres. Steigan hadde en gang en liste der han var med.

   Svar
 • Ja, S. og T.S.
  Og det er ‘fantastisk’/skummelt hvordan Nrk. greier å utelate slike overgrep og bare komme med ensidig propaganda. Hele tiden.

  Svar
 • Jeg er helt enig med alle ovennevnte. LEGG NED NRK:

  Svar
 • Både Nrk og main streams medias «redaktørklubben» må vekk. Et hjernevasket folk er både destruktivt og farlig(ikke minst for seg selv).

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  23 mai 2023 15:43

  Noreg har etter kvart fått ein god del redaktørar og journalistar med bakgrunn frå Forsvarets høgskule. Korleis høver teieplikta deira med journalist-etikk? Dårleg.

  Slike mediefolk fortener ikkje tittelen «journalist». Dei er propagandistar. Øystein Bogen er ein av dei.

  Svar
 • Tore Skaar
  24 mai 2023 13:55

  Mener dere at det ikke har noen betydning at Russland gikk til et uprovosert angrep på et beskjedent naboland? Og det var ikke det første landet det angrep for å kunne diktere hvordan de skulle følge Putins vilje i denne saken. Jeg er sjokkert over at norske borgere kan støtte noe slikt.

  Svar
 • «Hvis den ukrainske regjeringen virkelig mente at byen og befolkningen var deres ansvar ville de aldri ha handlet slik de har gjort helt frem til nå. Like avslørende er at ingen store norske medier har omtalt dette. Da ødelegges bildet av den ukrainske regjeringen. Derfor lar de være å fortelle om den ukrainske regjeringens 10-årige terrorvirksomhet.»

  10 års terrorvirksomhet. Fordi NATO VILLE bygge enda flere militære nstallasjoner nær den russiske grensen.

  ‘ Etter røveriet og plyndringskampanjen under Jeltsin, ble de russiske oligarkene tøylet. Putin gjorde det klart for dem at han ikke ville overlate landet til dem for ytterligere plyndring og forarmelse av folket. Hvis det var opp til Vesten, kunne den russiske befolkningen godt ha råtnet bort, det hadde ikke brydd de vestlige elitene. Det faktum at Putin stoppet den vestlige røveri-kampanjen gjorde ham til en fiende av det transatlantiske elite-komplottet.
  Det vil de ikke tilgi ham. ‘
  midtifleisen.wordpress.com/2019/03/30/skygge-makten/

  ‘ USA, sammen med NATO, har utvidet sitt aktivitetsområde helt fram til Russlands grense. Vesten har vellykket omringet Russland. USA og Vesten fortsetter innsatsen for å inkludere Ukraina og Georgia i sitt imperium. ‘
  midtifleisen.wordpress.com/2019/04/18/ikke-snakk-om-usas-nedgang-snakk-heller-om-hvordan-vi-kan-frigjore-oss/

  ‘Fordi russerne tok ikke bort Krim fra ukrainerne, – men amerikanerne. Hvis det ikke hadde kommet til en anneksjon fra russisk side, ville man nå ha bygget en amerikansk eller NATO-base der. Vet du at en slik base bygges i Mikolaj-området i byen Očakov? Ikke la deg overbevise om at amerikanerne synes synd på ukrainere fordi de mistet Krim. Amerikanerne er kun ergerlige fordi russerne kom dem i forkjøpet.’
  midtifleisen.wordpress.com/2019/04/02/russerne-tok-ikke-bort-krim-fra-ukrainerne-men-amerikanerne-mener-den-tidligere-ukrainske-parlamentarikeren-elena-bondarenkova/

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Klima og skremsler:

Dagsavisen 6.12 – Bjørn Samset synes det er sprøtt!

Forrige innlegg

Land etter land trekker seg.

WHO forbereder en diktatorisk helsekontrakt.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.