POSTED IN Krig-fred, USA

Det rakner også på hjemmebane.

Økende motstand i USA mot penger og våpen til Ukraina.

0
Print Friendly, PDF & Email

Flere og flere amerikanere sier at USA gir altfor mye hjelp til Ukraina.

Av Kyle Anzalone og Connor Freeman.

Ettersom krigen i Ukraina nå snart har vart i ett år, begynner amerikanerne å mene at Washington sender altfor mye støtte til Kiev.

Pew Research gjennomførte en meningsmåling i januar, og fant ut at antallet Republikanere som er mot den nåværende støtten til Ukraina nå er 40 %.

USA har bevilger mer enn 100 milliarder dollar i hjelp til Kiev, for det meste som våpen og militært utstyr. I mars 2022 rapporterte Pew at 49 % av Republikanerne mente at USA ikke ga nok hjelp til Ukraina. Da svarte bare 9 % at Washington sender for mye hjelp til Kiev.

De tallene har nå byttet plass. 40 % sier at det er altfor mye støtte til Kiev nå, men bare 17 % sier at Joe Bidens administrasjon ikke gjør nok for Ukraina.

Trenden blant demokratiske velgere går mye saktere, men viser en liknende utvikling. I de tidlige krigsmånedene var det bare 5 % av de demokratiske velgerne som mente at Washington sendte for mye hjelp til Ukraina. Det tallet har nå steget til 15 %. 

Men Pews meningsmåling gjennomført i 2023 viser at nesten hver fjerde Demokrat ønsker at Det Hvite Hus skal gjøre mer, nesten 3 prosent over resultatet fra september.

Denne oversikten viste at flere og flere amerikanere er mot å gi mer hjelp til Ukraina. Det var flest republikanske velgere blant dem.

I den første krigsmåneden nektet Det Hvite Hus å skaffe Ukraina avanserte amerikanske våpen. Men i de siste ukene har Biden-administrasjonen helt tydelig økt støtten til Kiev, når de nå går inn for å overføre Abrams Tanks og langdistanse missiler. 

Noen vestlige representanter er stadig mer bekymret for at disse avanserte våpen-overføringene kan medføre risiko for at NATO kan havne i direkte krig med Moskva.

Oversatt, bearbeidet og litt forkortet av Ingunn Kvil Gamst

Linker i original-artikkelen

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Den ukrainske hæren har skutt inn i sivile områder i 8 år.

Nato-våpen (norske) dreper og sårer barn i Øst-Ukraina.

Forrige innlegg

Nytt nr av Vardøger

En bauta i sivet

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.