POSTED IN Krig-fred, Norge, Norsk politikk

Det mobiliseres over hele vesten til krig mot Kina/Russland.

Nesten ingen i Norge hører krigstrommene.

10 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Hverdagsveier og forsvarsveier

Av Jan Hårstad

Selvfølgelig ligner det molboer i nord dette å holde seg langt unna sannferdig informasjon og balle seg selv inn i de mest skrullete ønsketanker. Som mangårig deltaker i debatt på Document har jeg for lengst forstått at man der best trives med «livsløgner» (Ibsen) og tar man disse fra dem blir de dypt ulykkelig.

De strategiske tenketankene i USA er finansiert av våpenindustrien. Krigerske politikere kan holde seg med store staber og kontorer fordi disse også er finansiert av våpenindustrien. Det militær-industrielle kompleks er ikke bare aksen i USA som Eisenhower påpekte i sin tid, men faktisk i alle Nato-stater for øyeblikket.

Her kan vi lese at det tyske Finansdepartementet 27 mars skal holde en rundebordskonferanse med Rüstungsindustrie for aksjekjøp i rustningsindustrien eksploderer, særskilt Rheinmetall. Leopard tanks.

Det er ingen statsviterprofessor i Norge som påpeker at Ukraina i to verdenskriger har stått sentralt i tyske krigsmål. Nå sier da grønne HABECK at vi må gjør Tyskland klar: «Vorbereitung auf Landkrieg.» Og generalene vil sende Taurus langrakett til Ukraina.

Krigsbudsjettet for 2024 er på 85 milliarder Euro, samt et sonderfond på 100 milliarder Euro og 300 millioner Euro øremerkes nå for Ukraina. 

Årsaken til de enorme framganger som AFD har i Sachsen og Thüringen og allment i Tyskland er ikke pasifisme generelt, men å få stoppet krigsplanleggingen mot Russland som gjør folket lut fattige.  De store pengene går til krig.

Vil det gir Norge større sikkerhet å få USA-baser i landet opp mot den russiske grensen?

I Norge er det slik at selv debattanter leser ikke Forsvarets Forum som hver dag kan fortelle – med begeistring – om hvordan Natos militær-industrielle kompleks nå tar hegemoniet i landet.

22 mars redegjøres det for at enorme summer av den nye nasjonale transportplanen går til utbygging og forbedring av FORVARSVEIER. Og da naturligvis på bekostning av hverdagsveier. Bare til Andenes Havn går det 800 millioner kroner.

Det andre en kan lese om 23 mars er byggingen av Natos aller største militærbase i Romania på 28 kvadratkilometer til å huse 10 000 soldater. Den er dobbelt så stor som den største amerikanske basen i Tyskland: Ramstein. Og meningen er selvfølgelig at denne skal brukes for å gjøre Svartehavet om til en «NATO -LAKE».

Naturligvis iler Norway til i denne prosessen og flyr tre F-16 fly fra Rygge til Romania og tjener 4-5 milliarder kroner på handelen. (22 mars)

Hele NatoVesten krigsmobiliseres for tredje verdenskrig mot Russland og Kina. Krigstrommene går i absolutt alle hovedsteder og kan høres over den ganske verden. Bare ikke i Norge som på edelt vis kun er opptatt av å skaffe «sikkerhet og trygghet» for det norske folk.

Det står det i alle aviser og webber og molboene ser ut til å tro det.

Redaksjonen har lagt til bilde m/tekst

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

10 kommentarer. Leave new

 • Angivelig tror «de grønne» kloden vil bli kokt av co2-utslipp om få år. Streifer det sånne krigshissere som middelmådighetene Habeck og Baerbock at krigsmaskineriet spyr ut mye co2? Ønske fred eller stille spørsmål ved NATO? Ikke regn med grønnskollingene.
  Hvilken nasjon i Europa har de dummeste og dårligste til å styre? Tyskland har et supperåd helst verre enn det norske.

  Svar
 • Iflg. internett kilder så forberedes det et prosjekt som har døpenavnet: Project Bluebeem. Det er sagt at det forberedes og vil bli prøvet under den kommende solelipsen(6.april)(?). Det sies at de(med uendelig mange navn)-kan projisere en innvasjon fra verdensrommet på himmelen, for å innbille folk at «aliens» kommer for «å ta oss!» Jeg husker faktisk Reagan fremstille et slikt scenario i FN. Hvor han antydet at et slikt scenario ville kunne samle menneskeheten mot en felles fiende(?)
  Så «tredje verdenskrig» har pågått lenge. Krigen om menneskets Jeg( menneskesinnet). Det kriges om makt og penger/markeder, om vitenskap, om den peneste dama, om flest følgere på instagram. Jeg er dog takknemmelig for at det ennå ikke suser kuler rundt øra på mine barnebarn. Men jeg følger nøye med hva de lærer på «skolen»!

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  25 mars 2024 9:30

  Krigsministeriet til Støre ligg ikkje på latsida. Krig mot Russland og Kina skal det bli. Folk finn seg i å bli fattige for den gode saka. Auka pesnsjonsalder i Norg.er berre eitt av døma på at våpen er viktigare enn velferd.

  Den demokratiske fernissen har fordampa for lenge sidan. Nå USA peikar ut fiendar, er Noreg på pletten.

  Takk, Hårstad!

  Svar
 • T.S.:
  » Den demokratiske fernissen har fordampa for lenge sidan. Nå USA peikar ut fiendar, er Noreg på pletten.»

  Det er vel det triste.
  – Og farlige.

  Hvem er Norges allierte egentlig , kulturelt , – og geografisk?
  Så er det noen som styrer oss med et idiotisk/underlig pengeøkonomsk system, som tar hele styringen over vår reelle produksjon og vår politikk.
  Vi velger en Ap eller Høyre -statsminister som selger Norges vannkraft energi ( reell velstand) for sølvpenger. Og slipper disse trojanske hestene innenfor våre grenser og i vår administrasjon.
  Rentene styrer så vår nasjons politikk.

  Vi blir lurt. Men når hele vårt media er kjøpt og betalt , så ser vi det ikke.

  Det er vel det triste.
  – Og farlige.

  Svar
 • Kjell Aasen
  25 mars 2024 23:55

  Is this real life
  or is it fantasy
  Easy come
  Easy go

  Svar
 • Arno Mong Daastøl
  28 mars 2024 14:09

  Norge er suverent den største bidrager til krigen i Ukraina
  – dobbelt så mye som UK (London)- målt ift. eget arsenal.

  NB: Se foredragene til den amerikanske historikeren Vladimir Brovkin. F.eks. :
  https://www.youtube.com/watch?v=6XhKRZYlHyw

  Svar
 • Johannes E. Åtta Førtifira
  28 mars 2024 17:27

  Atomkrig er ikke skremmende lenger for molboene i norge. De er blitt dekandente og livstrøtte, De tror at dersom det blir atomkrig vil de bli forstøvet i løpet av sekunder og derfor ikke merke at det skjer.
  Men der har de nok forregent seg. Den atommakt som vil forsvare seg mot den truselen norge for den representerer, vil ikke sprenge flere atombomber over oss enn nødvendig for å eliminere faren våre atomvåpen utgjør. Det betyr at atommakten vil utslette de 12 US-basene, og kanskje noen flyplasser i tillegg, pluss noen atomsprengninger i de fjorder der USA, UK, eller franske atomubåter ligger klare for å skyte ut atomraketter, og så la det bli med det, for ikke å gjøre følgeskadene ved en atomkrig større enn nødvendig, for den selv.

  Nå vil nok følgeskadene uansett blir så store ved en atomkrig at det meste av livet på kloden, blir utslettet, men de norskene som ikke oppholder seg i nærheten av atomsprengningene, kan få sine ideer om en hurtig død knust. De kan få et ukelangt, kanskje opptil et 2-3 måneders smertehelvete, eller et iskaldt sulthelvete før deres liv ebber ut.
  God påske!

  Svar
  • Johannes E. Åtta Førtifira
   28 mars 2024 17:32

   Atomkrig er ikke skremmende lenger for molboene i norge. De er blitt dekadente og livstrøtte, De tror at dersom det blir atomkrig vil de bli forstøvet i løpet av sekunder og derfor ikke merke at det skjer.
   Men der har de nok forregnet seg. Den atommakt som vil forsvare seg mot den truselen norge for den representerer, vil ikke sprenge flere atombomber over oss enn nødvendig for å eliminere faren våre atomvåpen utgjør. Det betyr at atommakten vil utslette de 12 US-basene, og kanskje noen flyplasser i tillegg, pluss noen atomsprengninger i de fjorder der USA, UK, eller franske atomubåter ligger klare for å skyte ut atomraketter, og så la det bli med det, for ikke å gjøre følgeskadene ved en atomkrig større enn nødvendig, for den selv.

   Nå vil nok følgeskadene uansett blir så store ved en atomkrig at det meste av livet på kloden, blir utslettet, men de norskene som ikke oppholder seg i nærheten av atomsprengningene, kan få sine ideer om en hurtig død knust. De kan få et ukelangt, kanskje opptil et 2-3 måneders smertehelvete, eller et iskaldt sulthelvete før deres liv ebber ut.
   God påske!

   Svar
 • Norvald Aasen
  30 mars 2024 9:27

  Herr Hårstad, jeg har sto interesse av dine meninger og innlegg, og deler dem i stor grad. Men husk nå på at molboene her i nord får sine daglige sprøyter med propaganda gjennom de enfoldiges kanaler, NRK, TV2 og ditto statsbærende aviser og radio. Det er slik molboene vi ha det, dette er så enkelt og sååå beroligende at en sovner etter propagandasprøytene. Så våkner en igjen etter en tid og får en ny sprøyte med tøv rett inn i skallen. Og slik går no dagan! Og du bruker ordet krigstrommer, pussig, det er jo nett det uttrykket jeg selv har brukt, og jeg synes det er dekkende for molboenes jubel for elendigheten de får være med på.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Militær etterretningstjeneste i USA:

Særlig vesten står overfor en stor avfolkning.

Forrige innlegg

X-CIA-analytiker Larry Johnson:

Biden-administrasjonen visste det ville komme et angrep i Moskva.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.