POSTED IN Israel, Krig-fred, Palestina

Det kunne nesten ikke ende med noe annet.

Israel er en rasistisk stat.

0
Print Friendly, PDF & Email

Israel prøver å fremstille seg selv som en fredelig, demokratisk oase. Ikke fall for det.

Av Mark Taliano.


Israel fremstiller seg selv som en fredelig, demokratisk, sivilisert oase, standhaftig midt i en fiendtlig ørken, omgitt av barbari og trusler mot sin eksistens. Ingenting av det er sant. Stor-Israel er i økende grad et rasende sionistisk prosjekt som har mistet sin sans for jødedommen og sine demokratiske, siviliserte idealer.

Det er et militarisert, rasistisk apartheidland som fornekter folkeretten når det passer best, mens det narrer seg selv og dets allierte ved å manipulere minnet om holocaust. Minnet om holocausts bør lære oss verdier om kulturell pluralisme, empati og aksept for «den andre», toleranse og respekt for de undertrykte. I stedet blir det utnyttet for å tjene den mørkere agendaen til en etnosentrisk, imperialistisk, nybygger/kolonial politikk.

Den anerkjente forfatteren Ilan Pappe forklarer denne manipuleringen i The Idea Of Israel: «Fra rettferdiggjørelsen av det brutale drapet på palestinere i 1948 og senere, i krigen mot palestinske infiltrasjoner, gjennom oppfordringen til offentlig panikk like før krigen i 1967, til rettferdiggjørelsen av uforsonlige offisielle holdninger til fred etter krigen, til nåværende undertrykkende politikk mot palestinerne i de okkuperte områdene, — Holocaust har vært et overordentlig nyttig og tilgjengelig middel for å dempe kritikk og drive frem en krigersk politikk».

Et øyeblikksbilde av «krigspolitikken» omfavnet av dagens Israel ser slik ut: Palestinske israelere er annenrangs borgere. Admissions Committee Law, for eksempel – som nylig ble bekreftet av Israels høyesterett – legaliserer raseskille. I henhold til denne loven har 43 % av israelske boligområder lovlig rett til å nekte palestinske arabiske borgere i den israelske staten adgang.

Mesteparten av dette landet, som palestinerne ikke er velkomne til, ble opprinnelig konfiskert fra palestinske flyktninger. Det er klart at lover om lovlig segregering ikke er forenlige med «demokrati» eller «moralsk styring». Israel fornekter og avviser av internasjonal lov, ved å konstruere og opprettholde en segregasjons-politikk i stedet for å rive sine separasjons- og apartheidmurer.

En Apartheid-mur

Den internasjonale straffedomstolen (ICJ) avgjorde i 2004 at muren på Vestbredden var «ulovlig i sin helhet», og at kompensasjon skulle betales til de berørte. I tillegg vedtok FNs generalforsamling en resolusjon som støtter ICJs oppfordring om å rive muren. Ikke overraskende fortsetter bygging og vedlikehold av Gazas «sikkerhetsgjerde» og apartheidmuren på Vestbredden i dag. Videre har blokkeringen av Gaza – en landstripe på kysten av Middelhavet, redusert Gaza til en konsentrasjonsleir.

Professor Richard Falk – verdenskjent professor i internasjonal rett og FNs spesialrapportør for menneskerettighetssituasjonen i de okkuperte områdene – karakteriserer blokaden av Gaza som kollektiv straff, og derfor et brudd på Genève-konvensjonene og internasjonal humanitær rett.

Forestillingen om at de israelske forsvarsstyrkene (IDF) er «moralske» eller «rettferdige» er også feil: under invasjonen av Gaza, kjent som Operation Protective Edge, myrdet israelske militære 501 barn og 1473 sivile, pluss 157 stridende. Palestinske stridende drepte 71 israelere: 66 soldater, en sikkerhetskoordinator, fire sivile og en utenlandsk statsborger.

I det som ser ut til å være nok en operasjon for etnisk rensing, gjorde Israel også skoler, sykehus til mål, og den eneste kraftstasjonen. Operation Protective Edge oppfyller definisjonen av «folkemord», som definert av artikkel II og III i 1948-konvensjonen om forebygging og straff for folkemord.

«Artikkel II: I denne konvensjonen betyr folkemord enhver av følgende handlinger begått med hensikt å ødelegge, helt eller delvis, en nasjonal, etnisk, rasemessig eller religiøs gruppe, som sådan: (a) drepe medlemmer av gruppen; (b) å forårsake alvorlig kroppslig eller psykisk skade på medlemmer av gruppen; (c) Bevisst å påføre gruppen skader for å forårsake dets fysiske ødeleggelse helt eller delvis; (d) pålegge tiltak for å forhindre fødsler i gruppen; (e) Tvangsoverføring av barn i gruppen til en annen gruppe.

Artikkel III: Følgende handlinger skal være straffbare: (a) folkemord; (b) Konspirasjon for å begå folkemord; (c) Direkte og offentlig oppfordring til å begå folkemord; (d) Forsøk på å begå folkemord; (e) Medvirkning til folkemord».

Hvis menneskeheten skulle ta til seg de virkelige lærdommene fra holocaust, kunne vi avverge ytterligere katastrofer. Tragediene i Palestina og andre steder viser imidlertid at vi ikke har lært.

Fra Global Research, publisert 9 oktober 2023.
Oversatt fra engelsk av Northern Light. Linker i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: Israel Tries to Brand Itself as a Peaceful, Democratic Oasis. Don’t Fall for It.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

EU parlamentsmedlem kaller nyhetsbyråer og hovedstrømpresse for terroristorganisasjoner

Mislav Kolakušić, representant for Kroatia, sier CNN, Reuters, Associated Press, Deutsche Welle og andre sprer enorm mengde falske nyheter.

Forrige innlegg

Influensaen forsvant i 2020.

Var Covid-historien en gigantisk bløff for å få folk til å vaksinere seg?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.