POSTED IN Endring av politikken, Venstresiden

Det kom seint.

Det var på høy tid med et oppgjør med avisa Klassekampen.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Forsinket oppgjør.

Av Jan Hårstad

Det som skjedde søndag 3 mars var at det dukket opp en video med Lars Birkeland, Terje Alnes og Pål Steigan som påpekte den ekstreme pro-Nato kursen som avisa Klassekampen har lagt seg på. Dette er selvfølgelig noe jeg ønsker velkommen, men hvorfor i all verden skulle dette drøye til våren 2024?

Når jeg meldte meg ut av Rødt i 2005 var det fordi denne kursen allerede den gang var krystallklar, overhodet ikke til å ta feil av. Den gang het det at bare såfremt AP kunne rette opp sin politikk på uføretrygden var det ikke noe i veien for en politisk tilnærming. 

Etter dette kom flere år med drukning av revolusjonære marxister fra historien og et nytt anegalleri av Nato-sosialdemokrater: Tranmæl, Gerhardsen og Reiulf Steen. Dette toppet seg i polemikken mellom Harald Berntsen og Mimir som en faktisk burde legge ut for nyvurdering.

Etter forelskelsen i greske SYRIZA sto danske ENHEDSLISTEN for tur som modell. Og etter det gikk det en bølge av interesse for professor Marina Mazuccato som faktisk tilhører det globalistiske jetsettet i Davos (WEF) som tar sikte på å redde kapitalismen for storborgerskapet. Braanen satte opp et stort bilde av damen i sin hyllest. Utrolig men helt sant!

Marina Mazuccato.

Høyst sannsynlig tror Nato-sosialdemokratene i Rødt at de på landsmøtet i Oslo 24 mai skal få gjennomslag for en fusjon med Nato/EU AP under Støre. Det kan godt hende, men til vilken pris?

Det som måtte finnes av selvtenkere og anti-imperialister i Rødt vil jo ikke finne seg i dette. Det er jo den totale galskap.

Det det ligger an til er at landsmøtet vil gå inn i historien som splittelseskongressen. Og det er ikke slik at historien avgjøres ved å telle stemmer mellom pro-Nato-AP folk og motstandere.

Historien avgjøres om hvem av de stridende partene som har en korrekt lesning og linje for den aktuelle verdenssituasjonen. Hvis ikke Nato-krigerne blir stoppet har vi garantert den tredje verdenskrig med atomvåpen

Det en kan lære av historien er dette: da den første verdenskrig startet var det et knippe av Rosa Luxemburgs venner som møtte i hennes leilighet for å stifte Spartakusgruppa. Etter noen få år sto mesteparten av den tyske arbeiderklassen på deres program og politikk. Den var korrekt.

Rødt under Nato-fraksjonen bereder faktisk partiets oppløsning. Men etter mitt ringe skjønn skulle dette vært åpenbart allerede for tyve år siden. De aktuelle nevnte karene burde vært på banen for lenge siden. Men sånn er det.

Forsidebilde: Amaan Ali

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Klassekampen ‘avis’.
  Like interessant som Molde Dagblad?

  Hvem leser Klassekampen; – folk på v.sida som har begynt å spare til sin egen elektriske rullator?
  La de døde begrave de døde.

  Svar
 • Rødt, grønt, blått, høyre, venstre, de kan kalle seg hva de vil;
  la oss få et parti som tør å ta et oppgjør med globalismen i den grad at det stilles spørsmål ved sakene kun «konspirasjonsteoretikere» tør å ta i, da kunne det være et poeng i å stemme ved valg.
  Sånn som det er nå ender man opp med Solberg eller Støre, pest eller kolera, tillit er de ikke verdig.
  «Historisk vedtak» kaller NRK det at Solberg får kritikk, men:
  «Kritikkvedtaket mot Solberg får ingen direkte konsekvenser»,
  spill for manesjen, hun skulle gått i skam, men det er mangelvare der på bruket.

  Svar
 • Kjell Aasen
  6 mars 2024 14:00

  Dei skjems ikkje
  Vi andre er så lett å lure?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Olav Boye:

Som fagorganisert og politisk aktiv har jeg hatt overvåkningen i nakken i alle år.

Forrige innlegg

Stadig flere ser det som skjer, men ikke NRK eller våre politiske ledere.

Nato ligger på dødsleiet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.