POSTED IN Media, Sensur, Ytringsfrihet

Det Hvite Hus:

«Øk sensuren på sosiale medier!»

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Når det Hvite Hus går aktivt ut og krever mer sensur på sosiale medier er det først og fremst uttrykk for en krise i selve systemet. Dette har enkelte visst lenge. Når systemet er truet, slik det utvikler seg i dag, reagerer systemet mot disse truslene. I en slik situasjon må en forlate fundamentale rettigheter som f.eks. ytringsfrihet.

Det er presis innholdet i denne meldingen. Det Hvite Hus reagerer på meldinger på sosiale medier som står i motsetning til deres eget budskap. Hadde disse meldingene ikke hatt særlig oppslutning kunne en fortsatt hylle ytringsfrihetens prinsipp. Men de slår an hos mange og da er de en trussel mot makten.

Mange tror det de leser og hører. Det gjør de fordi det som formidles stemmer overens med egne erfaringer.

Men i dag holder systemet (makten) i økende grad viktige beslutningsprosesser skjult for folk. Det desinformerer, forvirrer og unnlater å opplyse om viktige hensikter og utspill. Over tid skaper det mistillit selv om ikke folk fullt ut forstår hva som skjer.

Dermed skapes det behov for informasjon, for oppklaring, for å forstå sammenhenger i en kaotisk informasjonsstrøm. De som formidler en slik forståelse blir hørt på, uansett om den er 100% korrekt eller ikke. Slike mennesker blir en trussel mot systemet. De må stoppes, bringes til taushet.

Men problemet er ikke disse menneskene som gir alternative forklaringer, selv om det overflatisk kan virke slik. Problemet er systemet som skaper betingelsene som gjør at stadig flere vender seg mot alternativ forståelse. Problemet er løgnene, omskrivningene, utelatelsene osv. som selve systemet (politikere, myndigheter, storselskaper, pr-rådgivere osv). har drevet med i lang tid. Dette har beredt grunnen for det som skjer. Systemet møter seg selv i døren.

Situasjonen er den samme i Norge som i USA og over hele den vestlige verden. Men den er ikke så drastisk her i landet ennå, fordi vi fortsatt har noen velferdsordninger tilbake. Men når disse forvitrer vil mange spørre seg hva som skjer og hvem som står bak dette. For da er det nøden som står for døren for svært mange.

Og da ser vi at «liberales ord» om friheter til å ytre seg  og uttrykke meninger gjelder bare for deres meninger når systemet deres blir truet. 

Jeg er liberal, men du må gjøre det jeg sier.

Min erfaring er at mange av de som hevder de er liberale egentlig er svært autoritære. Dette ser vi daglig nå fra den såkalte liberale regjeringen i USA som mange «liberale og venstreorienterte» også i Norge hyllet i fjør høst. 

Som et lite aprops til dette kan jeg nevne at en artikkel vi (derimot.no) nettopp har delt på facebook er blitt stoppet av sensuren som ikke i overensstemmelse med korrekt informasjon.

Det som trengs er ikke liberale, radikale eller konservative. Det som trengs er å få vite hva som skjer, hvem som står bak og hvorfor. Kampen for åpenhet og for sannheten er det fundamentale uansett hvilket ideologisk plagg en kler seg i. Først under slike forhold kan vi utvikle et egentlig demokrati.

Knut Lindtner (redaktør derimot.no)

Det Hvite hus ønsker at «problematiske» facebook-post etter facebook-post blir fjernet.

Glenn Greenwald: Amerikanske «liberale» er blitt en autoritær trussel.

Av Glenn Greenwald.

Glenn Greenwald – Wikipedia

Det Hvite Hus etterlyser en «robust strategisk håndhevelse» for «raskere å kunne handle mot skadelige poster» hos Facebook.

Pressesekretæren i Det Hvite Hus ,Jen Psaki, sa på torsdag at Det Hvite Hus ikke bare samarbeider med Facebook for å plukke ut desinformasjon rundt vaksiner – de har også bedt Facebook dele med dem data rundt omfanget og engasjementet av poster som kommer med desinformasjon.

«Vi plukker ut problematiske poster hos Facebook som sprer desinformasjon», sier pressesekretæren i Det Hvite Hus.

Biden-administrasjonens stab og medlemmer av COVID-19-teamet peker på all desinformasjonen som kommer,  spesielt rundt koronavirus-vaksinene og pandemien.

De er «i regelmessig» kontakt med plattformen til de sosiale mediene, sa Psaki på torsdag.

Biden-administrasjonen har også foreslått  fire tiltak overfor plattformene til de sosiale mediene, sa Psaki.

For det første at de sosiale mediene «skal ha som mål  å dele med oss ødeleggende desinformasjon på deres plattform».

Jen Psaki - Wikipedia
Pressesekretæren for den liberale regjeringen i USA, Jen Psaki, sier at USAs regjering ønsker sensur.

«Facebook må skaffe oss data som er publisert og som ligger ute på nettet når det gjelder desinformasjon om Covid-19-vaksinen. Ikke bare det som engasjerer, men også de som kommer med desinformasjonen som når fram til publikum» , sa Psaki.

Biden-administrasjonen ønsker seg at plattformer som Facebook skal «danne en robust forsterkende strategi som tar vare på kvalitet, og fastholder deres syn på reglene» om « raskere å gripe inn mot skadelige poster».

Og de vil fremme kvalitets-informasjon nå de velger ut stoffet de skal bruke.

«Det er omtrent 12 personer som produserer 65 % av anti-vaksinestoffet på sosiale medier» sa Psaki.

«Alle disse er fortsatt aktive på Facebook, til tross for at noen har blitt utestengt fra andre plattformer, inkludert andre Facebook-plattformer som Facebook eier».

Det er ikke helt klart hvem disse 12 enkeltpersonene er.

«Facebook har gjentatte ganger vist at de er i stand til å levere kvalitets-informasjon», la Psaki til.

«Vi har sett hvordan de løser problemet med informasjon av dårlig kvalitet og som de velger ikke å bruke. Og det er sikkert at de vil ha de vil ha innflytelse».

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Nonsap Visuals

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Tor Larsen
  18 juli 2021 8:28

  Tidligere direktør for CIA William Casey roterer i graven. I 1981, på spørsmål fra Ronald Reagan som var USAs nyinnsatte president om hva Casey mente var direktørens viktigste oppgave, skal Casey ha svart «desinformasjon». Han utdypet det med å si: «først den dagen da alt som USAs befolkning tror på er løgn, da kan vi si at vårt desinformasjonsprogram har vært vellykket.» Barbara Honegger som var til stede offentliggjorde utsagnet, Casey selv døde beleilig og siden har mye blitt gjort for å avkrefte det han sa.

  Svar
 • Hvor i hel ble det av 1984? Situasjonen nå har jo allerede kommet til 2084, og går stadig raskere mot 3084. Nå kommer snart tvangsvaksineringen også til Norge – garantert! De som ikke har våpen å forsvare seg med burde kanskje tenke på å skaffe seg noen? for dette må ende blodig. Skal vi ha en ny ww for hver generasjon som blir født og vokser opp, eller skal vi sette en stopper for denne galskapen en gang for alle ved å ta bakmennene, og fjerne samtidig alle som stiller seg i veien for dette? Uansett hva man gjør ender ikke dette godt. Enten blir de siste 500 millioner slaver, eller så fjernes bakmennene – UANSETT hva eller HVEM de er, finnes dessverre ingen mellomting å gjøre.

  Svar
  • Hei Per.Vi er allerede slaver,men vi er så kokt at vi ikke vet det selv.Når det gjelder våpen,jeg tror ikke Derimots debattanter får våpenlisens,men jeg kan jo ta feil.Dessuten,hvem skal finansiere motstanden ?.medienes favorittmilliardærer ?.Ellers så har du helt rett,tvangsvaksinering med påfølgene svekkelse av motstandskraft er nok på beddingen.

   Svar
 • Wasan Totland
  19 juli 2021 19:08

  Hva har skjedd med artikkelen: «Det store leirbålet» av Jan Herdal?

  Svar
 • Og hvem eier såpass store aksjeposter i norsk media (feks. Allermedia) at de har fått igjennom at kommentarmuligheter er tatt bort hos de fleste?
  – » Fordi så mange sprer hatprat og angriper enkeltpersoner».,som grunn. 🙂

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Imperialismens kriger:

En evighetsmaskin med død og lemlestelse som varemerke.

Forrige innlegg

Sensasjonell utvikling: Skal USA også ut av Irak og Syria?

Kurderne havner enda en gang i klemma?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.